Εξεταστική για την Υγεία: Αγνοεί η Κρεμαστινού πως πληρώθηκαν οι 23 διορισμένοι επί Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Live)

Εξεταστική για την Υγεία: Αγνοεί η Κρεμαστινού πως πληρώθηκαν οι 23 διορισμένοι επί Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Live)

Ξεκίνησε η κατάθεση της υπόδικης πρώην προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένης Κρεμαστινού, στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση των σκανδάλων της Υγείας. 

Νέα αιτήματα προβάλλει προκειμένου να παραστεί ως μάρτυρας ο εξίσου υπόδικος πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Η κ. Κρεμαστινού είναι σύζυγος του πρώην βουλευτή και υπουργού Υγείας, Δημήτρη Κρεμαστινού, και εναντίον της έχουν ασκηθεί διώξεις για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος κατά τις σκανδαλώδεις και αχρεωστήτως καταβληθέντες διαφημιστικές καμπάνιες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εμπαίζει την Επιτροπή ο Παπαδημητρίου

Εμπαίζει την Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ο οποίος μετά τα νομικά και ιατρικά προσχήματα που επικαλέστηκε προκειμένου να μην καταθέσει, τώρα ζητά τον διορισμό τεχνικού συμβούλου για να παραστεί ως μάρτυρας.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης ενημέρωσε το Σώμα πως έφτασαν οι γνωματεύσεις από τους πραγματογνώμονες ιατρούς που κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς του κ. Παπαδημητρίου για το ιατρικό πρόβλημα που τον εμπόδιζε να καταθέσει. Κατά τα λεγόμενα του προέδρου της Επιτροπής, ο κ. Παπαδημητρίου δεν αντιμετωπίζει κανένα ιατρικό πρόβλημα που να μην του επιτρέπει να υποστεί τη «βάσανο της κατάθεσης». Μετά από εισήγηση του κ. Μπαλωμενάκη αποφασίστηκε να σταλθεί νέο αίτημα προσέλευσης στον υπόδικο Παπαδημητρίου με την προειδοποίηση πως αν κι αυτή τη φορά δεν δώσει το «παρών», τότε θα διαταχθεί αυτομάτως η βίαιη προσαγωγή του.

Να προστεθεί πως πέρα από τους ψευδείς ισχυρισμούς περί ιατρικού προβλήματος, ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου έστειλε νέο δικόγραφο στην Επιτροπή με το οποίο ζητούσε να διοριστεί τεχνικός σύμβουλος για να καταθέσει. Το αίτημα απορρίφθηκε μετά από σχετική πρόταση του προέδρου της Επιτροπής.

Δεν ξέρει η Κρεμαστινού πώς πληρώθηκαν οι διορισμένοι

Κατά την εξέταση της Τζένης Κρεμαστινού από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα, η μάρτυρας απάντησε πως δεν γνωρίζει για το πώς πληρώθηκαν οι 23 διορισμένοι υπάλληλοι επί θητείας Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας. «Ήταν δυνατόν να πληρώνονταν με δημόσιο χρήμα εν αγνοία του επιβλέποντος υπουργείου;» ρώτησε ο κ. Λάππας, με τη μάρτυρα να απαντά: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω γιατί δεν ξέρω αν ο υπουργός το ήξερε. Αλλά φαντάζομαι πως όλα αυτά θα αντιπροσωπεύονται κάπως στον ισολογισμό και τον προϋπολογισμό».

Ανάλογη ήταν η απάντηση της κ. Κρεμαστινού και για το ποιος ήταν αρμόδιος επί των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως σίγουρα δεν ήταν το Διοικητικό Συμβούλιο και πως εκείνη δεν διόρισε κανέναν. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε σε κανένα σημείο ποιος λάμβανε τις αποφάσεις για τους διορισμούς και τις προσλήψεις.

Σε ερώτηση του κ. Λάππα για τις συνομιλίες του κ. Παπαδημητρίου μεταξύ άλλων με τον διευθυντή του γραφείου του Άδωνη Γεωργιάδη και οι οποίες αφορούν τους επίμαχους διορισμούς επί θητείας Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, η μάρτυρας εξίσου απέφυγε να απαντήσει.

Ένταση εξαιτίας του «συνηγόρου» Γεωργαντά

Ένταση επικράτησε μετά από μία ακόμα εκτός διαδικασίας παρέμβαση του εισηγητή της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά, όταν ο Σπύρος Λάππας επέμεινε στο ζήτημα των παράνομων -κατά τον Παύλο Πολάκη- διορισμών. «Μπορεί να πληρώθηκαν οι διορισμένοι από υπόλοιπα χορηγιών του 2008;» ρώτησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, με την κ. Κρεμαστινού να απαντά: «Εάν υπήρχαν… Δεν το ξέρω». Την στιγμή που ο κ. Λάππας επέμεινε στην ερώτησή του, η μάρτυρας του ζήτησε να μην την παρασύρει σε κάποια συγκεκριμένη απάντηση και ο κ. Γεωργαντάς πετάχτηκε φωνάζοντας: «Είναι τρόπος εξέτασης μάρτυρας αυτός; Αφήστε την να απαντήσει..».

Και συνέχισε σε ανάλογο ύφος: «Είπαμε να τηρείται η δικονομία. Εδώ, δεν είμαστε βουλευτές να λέμε ό,τι θέλουμε, μέλη Επιτροπής είμαστε». «Πάψτε να κάνετε τον συνήγορο όλων των μαρτύρων» ήταν η απάντηση του Σπύρου Λάππα. Έπειτα, ακολούθησε κλιμάκωση της έντασης με βουλευτές της πλειοψηφίας να επεμβαίνουν κάνοντας λόγο για λογοκρισία από πλευράς του κ. Γεωργαντά.

Δείτε Live:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter