Εξεταστική για την υγεία: Ζητάει και τα ρέστα η ΝΔ για το Ερρίκος Ντυνάν

Εξεταστική για την υγεία: Ζητάει και τα ρέστα η ΝΔ για το Ερρίκος Ντυνάν

Κι ενώ η εξεταστική βάζει στο “μικροσκόπιο” την σκανδαλώδη πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, στη σημερινή συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Νότης Μηταράκης ουσιαστικά ζητάει την …επανακρατικοποίηση του νοσοκομείου και… να καταθέσει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ανάμεσα στα επιχειρήματά του για την δικαιολόγηση της ιδιωτικοποίησης του Ερρίκος Ντυνάν ήταν το ότι η Τράπεζα Πειραιώς ήταν τότε …κρατική!

Όπως είπε «δεν έπρεπε να κλείσει το νοσοκομείο. Το νοσοκομείο δεν είναι εργοστάσιο, να κλείσει και μετά από μία εβδομάδα να ξανανοίξει» ενώ αναφέρθηκε ειδικά στην ΗΜΙΘΕΑ, την θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, που ενεπλάκη στην υπόθεση. «Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Τράπεζα Πειραιώς το ελληνικό δημόσιο» είπε σημειώνοντας πως τότε κατείχε το 67% των μετοχών. Έτσι σημείωσε, μια «μια κρατική τράπεζα αγόρασε» αν και παραδέχθηκε ότι «σήμερα το ελληνικό δημόσιο κατέχει μόνον το 25% της Τράπεζας Πειραιώς». Μάλιστα ζήτησε «να κληθεί και ο Γιάνης Βαρουφάκης να μας πει γιατί συμβαίνει αυτό».

Θέμα συζήτησης και η κλήση του προφυλακισμένου Ανδρέα Μαρτίνη, με στόχο να αποκαλύψει τα στοιχεία για τη σκανδαλώδη συναλλαγή με θυγατρική της Πειραιώς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter