Εξεταστική: Η αντιπολίτευση αποχώρησε από τη συνεδρίαση

Εξεταστική: Η αντιπολίτευση αποχώρησε από τη συνεδρίαση

Για δεύτερη φορά αποχωρεί από συνεδρίαση της Εξεταστικής η αξιωματική αντιπολίτευση, αφού η ΝΔ με πρακτικές «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» απορρίπτει τα αιτήματα για κλήση κομβικών μαρτύρων στην Επιτροπή. Με τον ίδιο τρόπο έπραξαν και τα λοιπά κόμματα της μειοψηφίας.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του ιδιοκτήτη και διαχειριστή της Krikel Σταμάτη Τριμπάλη, αναμενόταν να διεξαχθεί η ψηφοφορία για τη διεύρυνση του καταλόγου μαρτύρων.

Στην εκκίνηση της σημερινής συνεδρίασης, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει αίτημα για κλήση του επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιου, ενώ επιθυμούσε να προσθέσει και τους Γρηγόρη Δημητριάδη, Γιώργο Γεραπετρίτη, Γιάννη Λαβράνο, Βασιλική Βλάχου, Κωνσταντίνο Τζαβέλλα και Θανάση Κουκάκη.

Δηλαδή, πρόσωπα που αναφέρθηκαν κατά τις fast – track εργασίες της Επιτροπής και τα οποία θα μπορούσαν με τις καταθέσεις τους να ρίξουν φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών από το επιτελικό παρακράτος.

Ωστόσο, μετά την κατάθεση του κ. Τριμπάλη, ο εισηγητής της ΝΔ εξέφρασε αρνητική άποψη για την κλήση περαιτέρω μαρτύρων, οδηγώντας τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αποχώρηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ξανά αποχωρήσει από συνεδρίαση της Εξεταστικής. Ειδικότερα, η προηγούμενη αποχώρηση είχε γίνει ακριβώς για τον ίδιο λόγο στις αρχές του μήνα, όταν η ΝΔ είχε απορρίψει την κλήση πολιτικών προσώπων.

Πλέον, μένει να διευκρινιστεί πότε θα καταθέσει το θύμα παρακολούθησης από την ΕΥΠ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter