Εξεταστική για τις λίστες Πέτσα: «Σαμποτάζ» και στην παροχή εγγράφων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Εξεταστική για τις λίστες Πέτσα: «Σαμποτάζ» και στην παροχή εγγράφων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τις αντιδράσεις για τον ορισμό μονοκομματικού προεδρείου και τον αποκλεισμό των υπουργών που πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο για τις λίστες Πέτσα από τον κατάλογο μαρτύρων, η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει τη μη διαβίβαση κομβικών εγγράφων για τη διερεύνηση των υποθέσεων που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Εξεταστικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Ραγκούσης ανέδειξε το γεγονός ότι στις 2 τα ξημερώματα έφτασαν στα μέλη της Επιτροπής έγγραφα απαραίτητα για την εξέταση του εκπροσώπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης που ήταν στην επιτροπή παραλαβής του έργου που αφορούσε τις επίμαχες καμπάνιες από την Initiative Media, κ. Γιαμουρίδη, και η οποία θα ακολουθήσει της κατάθεσης του προέδρου του ΕΣΡ, Αθανάσιου Κουτρουμάνου.

Την καταγγελία του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε με εκτός μικροφώνου παρέμβασή της η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ενώ κανένα μέλος της πλειοψηφίας δεν αμφισβήτησε τα λεγόμενα των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Κατόπιν τούτου, ο Γ. Ραγκούσης ζήτησε την αναβολή της εξέτασης του εκπροσώπου της ΓΓΕ, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γιάννη Κεφαλογιάννη, να απορρίπτει με συνοπτικές διαδικασίες το αίτημα.

Επιπλέον, ο κ. Ραγκούσης αποκάλυψε πως ακόμη δεν έχουν διαβιβαστεί στην Επιτροπή κρίσιμα έγγραφα που αιτήθηκαν τα κόμματα της μειοψηφίας και συγκεκριμένα η αλληλογραφία μεταξύ της προεδρίας της κυβέρνησης και της Initiative, η λίστα Κικίλια για την καμπάνια του εμβολιασμού, αλλά και τα εντάλματα πληρωμής από το υπουργείο Οικονομικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter