Εξεταστική: Πηγές ΝΔ επιβεβαιώνουν την αβάντα στην εταιρία που «παγιδεύει» δημοσιογράφους και πολιτικούς με το Predator

Εξεταστική: Πηγές ΝΔ επιβεβαιώνουν την αβάντα στην εταιρία που «παγιδεύει» δημοσιογράφους και πολιτικούς με το Predator

Πηγές της ΝΔ απάντησαν στα επικριτικά δημοσιεύματα αναφορικά με την απόφαση που πήρε κατά πλειοψηφία η Εξεταστική για… γραπτή εξέταση της μάρτυρα που θα εκπροσωπούσε τη διαβόητη εταιρία, Intellexa, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας την προνομιακή μεταχείριση της Σάρα Χαμού.

Οι «γαλάζιες» πηγές δεν αρνούνται ότι αποφασίστηκε -με ευθύνη της ΝΔ- να απαντήσει εγγράφως στα ερωτήματα των βουλευτών η Σ. Χαμού, η οποία ενώ ήταν ενήμερη για την επικείμενη κλήση της στην Επιτροπή, γνωστοποίησε στην Επιτροπή πως βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Μάλιστα, δεν διαψεύδουν ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πρότεινε η εξέταση να γίνει -έστω- μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.

Η εν λόγω μάρτυρας θα δεχόταν «βροχή» ερωτημάτων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την απόπειρα «παγίδευσης» του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη, όπως επίσης το επιτυχημένο χακάρισμα των συσκευών των Θ. Κουκάκη και Χρ. Σπίρτζη. Επίσης, θα της ζητείτο να ξεκαθαρίσει αν η Intellexa έχει την οποιαδήποτε σχέση με την ΕΥΠ ή άλλον κρατικό φορέα.

Η βολική φόρμουλα εξέτασης που πρόκρινε η ΝΔ έχει να υιοθετηθεί πάρα πολλά χρόνια από κάποια αντίστοιχη Επιτροπή της Βουλής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως όταν ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε μετατρέψει σε οπερέτα τη σχετική Προανακριτική Επιτροπή, τα «γαλάζια» μέλη περίμεναν καρτρετικά πότε ο εργολάβος θα αναρρώσει από τις παρενέργειες του εμβολίου ή πότε θα περάσει η περίοδος καραντίνας μετά την επαφή του με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Δεν χωρά αμφιβολία, λοιπόν, ότι αποτελεί κεντρική επιλογή της συμπολίτευσης να προστατέψει τη συγκεκριμένη κρίσιμη μάρτυρα, πολλαπλασιάζοντας τις υποψίες ότι η κυβέρνηση συναλλασσόταν με την εταιρία που εμπορεύεται το Predator, το οποίο στόχευσε σε πολιτικούς αντιπάλους της ΝΔ και μη αρεστούς δημοσιογράφους.

Η διαρροή από πηγές της ΝΔ:

«Την απάντηση εγγράφως όλων των ερωτημάτων από όλα τα κόμματα, όπως εξάλλου έχει κατ’ επανάληψη γίνει σε εξεταστικές επιτροπές του παρελθόντος, αποφάσισε η πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής για τους εκπροσώπους της εταιρείας Intellexa.

Κι αυτό λόγω κωλύματος εξαιτίας απουσίας της νόμιμου εκπροσώπου στο εξωτερικό όπου διατηρεί τη μόνιμη κατοικία της.

Οι οποίες καταγγελίες λοιπόν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία αξία πέραν του φθηνού εντυπωσιασμού.

Ταυτόχρονα ένσταση κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ και εισηγητής της πλειοψηφίας Λαζαρος Τσαβδαριδης για δημοσίευμα της κομματικής εφημερίδας ΑΥΓΗ η οποία τον κατήγγειλε ψευδώς για κατάθεση παραποιημένου εγγράφου της ΕΥΠ.

Οι συμμετέχοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή, παραδέχθηκαν το ψευδές του δημοσιεύματος ως προς την κατάθεση του δήθεν πλαστού εγγράφου και οποιοδήποτε άλλου εγγράφου εκ μέρους του κ. Τσαβδαρίδη.

Ο βουλευτής που ουδέποτε κατέθεσε (πολύ περισσότερο αλλοίωσε) κάποιο έγγραφο, απαίτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση, με τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναδιπλώνονται και να δηλώνουν ευθαρσώς ότι πράγματι ο εισηγητής της ΝΔ ουδέποτε κατέθεσε ή επικαλέστηκε στην επιτροπή οποιοδήποτε έγγραφο, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Χρήστος Ράμμος.

Ο εισηγητής της ΝΔ κ. Λαζαρος Τσαβδαριδης θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά και θα αναζητήσει εκείνον που έκανε ψεύδη διαρροή και την αποκατάσταση της τιμής και υπόληψης του.

Ενδιαφέρον τέλος είχε η θετική προς το πρόσωπο του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής κ. Γιαννη Κεφαλογιαννη αναφορά του κ. Κατρούγκαλου ως προς την άψογη τήρηση της διαδικασίας.

Αυτή ήταν η καλύτερη απάντηση στις κατηγορίες του κόμματος του περί προσπάθειας ποδηγέτησης της διαδικασίας».

Εξεταστική: Η ΝΔ βάζει πλάτη στην εταιρία που εμπορεύεται το Predator

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter