Εξίσου επικίνδυνα με το χιόνι τα πεσμένα φύλλα των δέντρων

Εξίσου επικίνδυνα με το χιόνι τα πεσμένα φύλλα των δέντρων

Ομάδα μηχανικών της Ford έφτασε σε μια σειρά χρήσιμων συμπερασμάτων, αποδεικνύοντας πως τα βρεγμένα φύλλα των δέντρων στο δρόμο, είναι τόσο ολισθηρά, όσο και το χιόνι.

Η συλλογή δεδομένων για το χιόνι ήταν εύκολη και οι δοκιμές έγιναν σε χιονισμένες επιφάνειες στη Σκανδιναβία. Εκείνες για τα φύλλα έγιναν σε πίστα δοκικών στο Βέλγιο, με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά.

«Μπορεί το πείραμα να ήταν διασκεδαστικό, αλλά το θέμα είναι σοβαρό,» δήλωσε ο Έντι Καστίλ, μηχανικός εξέλιξης της Ford Ευρώπης, για να συνεχίσει. «Ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει ότι πρέπει να μειώνει ταχύτητα και να οδηγεί πιο προσεκτικά στο χιόνι. Αλλά πολύ λίγοι οδηγούμε με τη δέουσα προσοχή σε δρόμους καλυμμένους με φύλλα – που ενδέχεται να είναι το ίδιο ολισθηροί».

Η ολισθηρότητα μετριέται σε μονάδες «μ». Όσο πιο ολισθηρή είναι μια επιφάνεια, τόσο πιο μικρός ο αριθμός. Στις δοκιμές των μηχανικών της Ford, τα φύλλα μετρήθηκαν μεταξύ 0,3 και 0,4, με αυτούς τους αριθμούς να παρατηρούνται σε χιονισμένες επιφάνειες.

Μάλιστα, το νέο Ford Focus Active crossover που θα λανσαριστεί σύντομα, εξοπλίζεται με τη λειτουργία «Slippery Mode», που εξασφαλίζει βέλτιση πρόσφυση σε κάθε επιφάνεια είτε αυτή καλύπτεται από χιόνι είτε από βρεγμένα φύλλα.

Πηγή: Ford

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter