Εξώδικο Παπαθανάση και η απάντηση: Πλήρωσε 25.000 και όχι 50.000 ευρώ στη Eurobank o κ. Παπαθανάσης! 

Εξώδικο Παπαθανάση και η απάντηση: Πλήρωσε 25.000 και όχι 50.000 ευρώ στη Eurobank o κ. Παπαθανάσης! 

Τελικά ο κος Παπαθανάσης, εμφανίστηκε… Μπορεί να αρνείται να απαντήσει στις τηλεφωνικές μας κλήσεις και στα μηνύματα (sms), αλλά επέδωσε την Παρασκευή 31-3-2023 το απόγευμα και ενώ η εφημερίδα «όδευε» προς το τυπογραφείο  «εξώδικη Δήλωση, Διαμαρτυρία, Πρόσκληση με επιφύλαξη δικαιωμάτων». Το έγγραφο αυτό απευθύνεται προς τον εκδότη της εφημερίδας Κ. Βαξεβάνη και την εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα. Με την εξώδικη αυτή δήλωση ο κος Παπαθανάσης, μας χορηγεί και το «ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης οφειλών» που έχει υπογράψει με την doValue την 15η-10-2021… Οφείλουμε να ομολογήσουμε καταρχάς ότι σε ένα σημείο μας διαψεύδει! Σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό που δεν φέρει απόδειξη βεβαίας χρονολογίας ως προς τη σύνταξη και την υπογραφή του, ο κος Ν. Παπαθανάσης δεν πλήρωσε 50.000 ευρώ αλλά 25.000 για να σώσει το σπίτι του που με καταδολιευτικές ενέργειες είχε μεταβιβάσει στα τέκνα του ώστε να αποξενωθεί από την ακίνητη περιουσία του και να μην μπορούν να ικανοποιηθούν οι δανειστές του (αυτό ονομάζεται καταδολίευση δανειστών).

Όλο το ζουμί του φιλικού διακανονισμού που πέτυχε ο κος Παπαθανάσης περικλείεται σε μία φράση του εξωδίκου του: 

Άρα με την καταβολή μόλις 25.000 ευρώ (και όχι 50.000 ευρώ όπως επέμεναν οι πληροφορίες που είχαμε από την Eurobank) και την έγγραφή προσημείωσης υποθήκης σε χωράφια συνολικής έκτασης 10,6 στρεμμάτων στο Αγρίνιο (κατείχε το 50%) ο κος Παπαθανάσης έσωσε το 50% της οικίας του στη Ν. Σμύρνη! Για να καταλάβουμε ενώ είχε υπογράψει ως εγγυητής (αλλά ευθυνόταν ως προωτοφειλέτης) ενός ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού που στις 28-08-2015 καταγγέλθηκε και έκλεισε με υπόλοιπο 1,45 εκ ευρώ και είχε ξεπεράσει το 2021 τα 2 εκ ευρώ αν υπολογίσουμε τους τόκους, ο κος Παπαθανάσης, ήρθε σε φιλικό διακανονισμό με την καταβολή μόλις 25.000 ευρώ ώστε να ακυρώσει την απόφαση που τον καταδίκαζε να αναλάβει πίσω τα ακίνητα που είχε εικονικά μεταβιβάσει στα παιδιά του λόγω καταδολίευσης δανειστών. 

Όμως ο κος Παπαθανάσης ισχυρίζεται επιπροσθέτως ότι η εφημερίδα Documento, το site documentonews.gr και ο εκδότης της εφημερίδας Κ. Βαξεβάνης (ανάρτηση του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης twitter) ψεύδονται. Επικεντρώνει δε στα εξής σημεία: 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πλήρες ανάπτυγμα των ισχυρισμών Παπαθανάση θα το βρείτε στις σελίδες 3-4 της εξώδικης δήλωσης του που δημοσιεύουμε.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι εμείς στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στις 26ης-3-2023 στο documentonews.gr, αναγράφαμε επί λέξει: «Ο Νικόλαος Παπαθανάσης, ο δόλιος υπουργός του Κ. Μητσοτάκη, κατάφερε και πέτυχε κούρεμα των οφειλών του προς την Eurobank κατά 96,5%. Σε απόλυτα νούμερα από τα 1.458.548,29 € που όφειλε το 2015 από τη σύμβαση ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού που είχε υπογράψει ως εγγυητής, και με τους τόκους υπερημερίας να έχουν ανεβάσει την οφειλή σε 2,065 εκατ. ευρώ διακανόνισε (μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης που τον καταδίκασε για καταδολίευση δανειστών) ώστε να πληρώσει 50.000 ευρώ! Το ποσοστό του κουρέματος αυξάνεται όμως σε 97,53% αν προστεθούν οι τόκοι υπερημερίας από το 2015 έως το 2020 που εκδόθηκε η πρωτόδικη απόφαση» (εδώ ολόκληρο το ρεπορτάζ)

Ο κος Παπαθανάσης στην πράξη και παίζοντας με τις λέξεις μας εγκαλεί στην εξώδικη δήλωση του αναφέροντας ότι ναι μεν έσωσε το σπίτι του αλλά εξακολουθεί να τα οφείλει το ποσό από τον ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό. 

Στο πρώτο δημοσίευμα της εφημερίδας που αποκαλύψαμε τις εικονικές μεταβιβάσεις του ακινήτου στη Ν. Σμύρνη (καταδολίευση δανειστών) αναγράφαμε επί λέξει: «Ομως ο μπαταχτσής εξωκοινοβουλευτικός υπουργός και υποψήφιος βουλευτής έκτοτε έχει εφαρμόσει, ως φαίνεται, το δόγμα «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Μπορεί να μην τα κατάφερε ο κος Παπαθανάσης το 2010-2011 όταν και μεταβίβασε την ακίνητη περιουσία του (αφού πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη), αλλά το κατάφερε με το «φιλικό διακανονισμό» που πέτυχε το 2021 ενόσω ήταν υπουργός της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι σαφές ότι έδρασε σε δύο επίπεδα. Από τη μία κατάφερε με την καταβολή 25.000 ευρώ να σώσει το σπίτι του 

 

Από την άλλη η Τράπεζα Eurobank δεν κυνηγά το σύνολο της οφειλής από τον ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό της εταιρείας του αδελφού του DOMOPOLIS SP αλλά μόνο το κεφάλαιο (για περισσότερες πληροφορίες εδώ)

Το δεύτερο σημείο που μας εγκαλεί αφορά το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε τι έχει συμβεί μετά την έκδοση της καταδικαστικής γι’ αυτόν απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (1683/2020). 

Ωστόσο ο κος Παπαθανάσης μας πληροφορεί (σελ 5 εξώδικης δήλωσης) ότι σε μία απόφαση που είχε εκδοθεί το 2020, κατέθεσε έφεση το 2022! Μάλιστα μας πληροφορεί ότι η έφεση που κατατέθηκε έλαβε Γενικό Αριθμό Κατάθεσης (ΓΑΚ), 4581/2022. 

Πέραν τούτου αυτή ακριβώς η «δράση» της Eurobank δίνει μία επιπρόσθετη διάσταση ευνοιοκρατίας υπερ του αν. υπουργού Ανάπτυξης του Κ. Μητσοτάκη. Για να μπορεί να καταθέσει ο κος Παπαθανάσης έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης που εκδόθηκε το 2020 θα πρέπει η Eurobank να μην έδρασε όπως συνήθως δρα. Προφανώς η Eurobank δεν επέδωσε την απόφαση ώστε να τρέξει η βραχυπρόθεσμη προθεσμία της έφεσης (30 ημέρες από την επίδοση της απόφασης) αλλά άφησε την υπόθεση να σέρνεται στη μακροπρόθεσμη διαδικασία (2 έτη από τη δημοσίευση της απόφασης, αν η απόφαση δεν επιδοθεί)! Γιατί δεν ήθελε η Eurobank να εκτελέσει την απόφαση 1683/2020 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία είχε καταδικαστεί ο κος Παπαθανάσης και τα παιδιά του να άρουν τις εικονικές μεταβιβάσεις λόγω καταδολίευσης δανειστών; Αυτό πράττει η Eurobank (αργόσυρτες διαδικασίες) και στους υπόλοιπους κοκκινους δανειολήπτες; Όμως ο κος Παπαθανάσης μας πληροφορεί και για κάτι ακόμη:

Δεν αντέχουμε τόση ισότητα από την Eurobank κε Παπαθανάση! Προφανώς δεν υφίσταται ως λόγος της ευνοικοκρατίας προς το πρόσωπο σας και η υπουργοποίηση σας, σε μία Κυβέρνηση που θέσπισε το ακαταδίωκτο για τα τραπεζικά στελέχη που προβαίνουν σε τέτοιες προκλητικές ενέργειες βλάβης της τράπεζας προς εξυπηρέτηση ανθρώπων, φίλων του Κ. Μητσοτάκη, όπως εσείς.

Επί της τρίτης τοποθέτησης του κου Παπαθανάση λεκτέα τα ακόλουθα:

-Η δολιότητα προκύπτει χωρίς αμφισβήτηση από τις προπαρασκευαστικές ενέργειες, ήτοι εικονική μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας ώστε να μην ικανοποιηθούν εξ αυτής οι δανειστές. Αυτό ονομάζεται καταδολίευση δανειστών και προσάπτει το επίθετο «δόλιος» σε όποιον το διαπράττει. Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με εσάς υπουργό, ήδη από το Φθινόπωρο 2019, έδωσε στην ουσία ακαταδίωκτο σε τραπεζικά στελέχη για το αδίκημα της απιστίας και έτσι η Eurobank απεκδύθηκε των δικαιωμάτων της σε ποινικό (ήδη από το 2015) και σε αστικό επίπεδο (από το 2022) δεν αλλάζει την ουσία των καταδολιευτικών ενεργειών σας. Για να το πάμε σε ένα άλλο επίπεδο και να παίξουμε και εμείς με τις λέξεις ένας βιαστής που απαλλάσσεται λόγω παραγραφής της πράξης του δεν τον καθιστά αθώο που δεν έχει βιάσει! 

-Το προσωνύμιο «μπαταχτσής» σημαίνει «αυτός που δεν πληρώνει το χρέος του, αναξιόχρεος, κακοπληρωτής, χρεοκόπος». Μέχρι και τώρα το δάνειο της Eurobank οφείλεται. Εμείς κ. Παπαθανάση σας ρωτάμε τι έχει γίνει με το δάνειο της Πειραιώς ύψους 322.000 ευρώ περίπου. Οι πληροφορίες μας συντείνουν ότι έχει «εξαερωθεί» (για περισσότερες πληροφορίες εδώ)… Μπορείτε να μας απαντήσετε και επ’ αυτού κ. Παπαθανάση; Πως θα χαρακτηρίζατε εσείς κάποιον που μόνο σε δύο τράπεζες (έστω και αν στη μία που όμως ήταν διευθύνων σύμβουλος ο αδελφός του που κατοικεί στην ίδια πολυκατοικία, ήταν εγγυητής που ευθύνεται ως προωτοοφειλέτης) χρωστά περί τα 2,5 εκ ευρώ; 

Προφανώς ο κος  Παπαθανάσης ακριβώς επειδή, με τη συνέργεια παρουσιαστών τηλεοπτικών εκπομπών δοκιμάζει τη νοημοσύνη των τηλεθεατών και συκοφαντεί τον εκδότη της εφημερίδας Documento Κ. Βαξεβάνη και τους δημοσιογράφους που εργάζονται και παράγουν δημοσιογραφικό υλικό για την εφημερίδα και τα ενημερωτικά site, νομίζει ότι μπορεί να δοκιμάσει και τη νοημοσύνη και των αναγνωστών του Documento και του documentonews.gr. Ετσι χρησιμοποιεί τη στενή σημασία της λέξης «καταδίκη» θέλοντας να εστιάσει μόνο στο ποινικό μέρος της καταδολίευσης δανειστών! ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ όμως είναι ότι ουδέποτε στα ρεπορτάζ της εφημερίδας ή στις αναρτήσεις στο documentonews.gr, αναφέρθηκε η λέξη καταδίκη σε ποινικό δικαστήριο. 

Αντιθέτως έχει αναγραφεί στο πρώτο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας:

– Ο λόγος για τον Νικόλαο Παπαθανάση, τον υπουργό των ιδιωτικών επενδύσεων που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για καταδολίευση δανειστών και συγκεκριμένα της Eurobank

-… όχι μόνο χρωστά από επιχειρηματική δραστηριότητα (αλληλόχρεος λογαριασμός) συνολικά το ποσό του 1,45 εκατ. ευρώ στη Eurobank, αλλά δολίως, όπως ακριβώς αναγράφεται στην αγωγή που του έχει ασκηθεί από το 2015 και έχει γίνει εν μέρει δεκτή το 2020, μεταβίβασε το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του στη σύζυγο και στα παιδιά του για να μην πληρώσει και να μη χάσει τα ακίνητά του.

– Ήταν Δεκέμβριος του 2015 όταν η Eurobank κατέθεσε την αγωγή καταδολίευσης δανειστών κατά του νυν αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης.

– Η υπόθεση εισήλθε στην αργόσυρτη ελληνική Δικαιοσύνη. Όταν συζητήθηκε στις 28.11.2019 στο Πρωτοδικείο Αθηνών ο Ν. Παπαθανάσης ήταν εξωκοινοβουλευτικός υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τα στοιχεία βέβαια ήταν συντριπτικά εναντίον του. Εκδόθηκε η με αριθμό 1683 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαίωσε εν μέρει την τράπεζα.

Όποιος ανατρέξει στο δισέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας (σελίδες 4-5) που κυκλοφόρησε στις 25 Μαρτίου 2023 ουδεμία αναφορά θα εξεύρει που να παραπέμπει σε ποινική εμπλοκή του κου Παπαθανάση… Γιατί όμως δεν υφίσταται τέτοια εμπλοκή; Πολύ απλά διότι η Eurobank δεν θέλησε να καταθέσει έγκληση κατά του κ. Παπαθανάση (που θα επέφερε τη βέβαιη καταδίκη του κατ’ άρθρο 397 ΠΚ) και ως εκ τούτου άφησε το αδίκημα να παραγραφεί. Για άλλη μία φορά η Eurobank φρόντισε να καλύψει τα νώτα του κ, Παπαθανάση… Το ερώτημα απλό: Έτσι πράττει στις υπόλοιπες ομοειδείς περίπτωσης εικονικής μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας από δανειολήπτες; Ας μη μιλήσουμε για ευνοιοκρατία κ. Παπαθανάση! 

Ο κος Παπαθανάσης προσπαθεί να φέρει στο τώρα τις ασφαλιστικές εισφορές. Μα το ρεπορτάζ είναι σαφές. Αναγράφεται σχετικά: «Όπως προκύπτει από σχετικό δικόγραφο (δήλωση τρίτου στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, εν προκειμένω της Εθνικής Τράπεζας) στον Ν. Παπαθανάση έχει επιβληθεί ηλεκτρονική κατάσχεση από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για το ποσό των 51.718,63 ευρώ. Αφορά άραγε ασφαλιστικές εισφορές που παρακράτησε από εργαζομένους του ή ασφαλιστικές εισφορές που έπρεπε ο ίδιος να καταβάλει; Σε κάθε περίπτωση η Εθνική Τράπεζα δηλώνει ότι στις 29.05.2018 επιβλήθηκε, με το με αριθμό 1015652 ηλεκτρονικό κατασχετήριο, κατάσχεση από το ΚΕΑΟ ύψους 51.718,63 ευρώ». Μάλιστα δεν αναγράφεται στο δισέλιδο ρεπορτάζ απλώς ως πληροφορία αλλά δημοσιεύεται και το σχετικό έγγραφο, όπου αναγράφεται το ηλεκτρονικό κατασχετήριο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών με αριθμό 1015652. 

Μετά από αυτό το τελευταίο μία ερώτηση κε Παπαθανάση. Μία ρητορική ερώτηση… Μπορεί η πραγματικότητα όπως σκιαγραφείται και αποδεικνύεται από δημόσια έγγραφα να αντιστραφεί με τηλεοπτικές εμφανίσεις ακατάσχετης ψευδολογίας και συκοφάντησης και εξώδικες δηλώσεις που επιδίδονται με δικαστικό επιμελητή; Η απάντηση μετά τις αποφάσεις της αργόσυρτης Ελληνικής Δικαιοσύνης κε Παπαθανάση. Το βέβαιο είναι ότι εμείς δεν πρόκειται να απεκδυθούμε των δικαιωμάτων μας όπως έπραξε η Eurobank σε μία πρωτοφανή επίδειξη ευνοιοκρατίας στο πρόσωπο σας! 

Το εξώδικο του Ν. Παπαθανάση: 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter