Εξώδικο Σπύρου Μπιμπίλα στον Αλέξη Κούγια

Εξώδικο Σπύρου Μπιμπίλα στον Αλέξη Κούγια

Με μια λιτή αλλά αιχμηρή ανακοίνωση οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Σπύρου Μπιμπίλα εξηγούν τους λόγους που ο πελάτης τους προχώρησε σε εξώδικο εναντίον του Αλέξη Κούγια.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών δίνοντας αγώνα στο πλευρό των εργαζομένων έχει κατά καιρούς δεχτεί χαρακτηρισμούς και προσβλητικές συμπεριφορές από τον γνωστό ποινικολόγο. Στο πλαίσιο του ελληνικού metoo και στην προσπάθεια εξυγίανσης των δυσάρεστων καταγγελιών που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα ο Σπύρος Μπιμπίλας στοχοποιήθηκε άδικα.

Για αυτό το λόγο οι δικηγόροι Ιωάννης Απατσίδης  και Έλλη Ρούσσου κατ΄εντολή του πελάτη τους προχώρησαν σε εξώδικη δήλωση.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση

Των Πληρεξουσίων Δικηγόρων του κ. Σπ. Μπιμπίλα, Ηθοποιού και Προέδρου του Σ.Ε.Η., Έλλης Ρούσσου και Ιωάννη Απατσίδη

Το μέτρο της Αλήθειας και το Ύψος του Νόμου είναι σταθερό και ανυπέρβλητο εμπόδιο, για όποιον επιχειρεί να χαλκεύσει στοιχεία και να επιφέρει, με ύβρεις, ψεύδη και διαβολές, αδιανόητες επιθέσεις.

Ως Πληρεξούσιοι Δικηγόροι του κ. Σπύρου Μπιμπίλα, Ηθοποιού και Προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας να υπενθυμίζουμε αυτή την Αρχή, έναντι του οιουδήποτε, που την παραβιάζει.

Δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα του εντολέως μας, κ. Μπιμπίλα, για την προάσπιση της προσωπικότητάς του, αλλά και του Θεσμού, τον οποίο υπηρετεί.

Γι’ αυτό σήμερα επιδόθηκε εξώδικη δήλωση προς τον δικηγόρο, Αλέξιο Κούγια, για όλες τις κατά καιρούς συκοφαντικές, εξυβριστικές και προσβλητικές της προσωπικότητας του εντολέως μας, κ. Μπιμπίλα, δηλώσεις και συνεντεύξεις του, και θα ακολουθήσουν και όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα, ενώπιον κάθε αρμόδιας Αρχής.

Οι Πληρεξούσιοι Δικηγόροι

Ιωάννης Απατσίδης  – Έλλη Ρούσσου

Σύντομο ιστορικό της επίδικης διαφοράς – Η προσβλητική της προσωπικότητάς μου, συκοφαντική και εξυβριστική, συμπεριφορά σας

Ο προσκαλούμενος, στο πλαίσιο της μεθοδευμένης, οργανωμένης και συντονισμένης προσπάθειάς του, να προσβάλει την προσωπικότητά μου, να με συκοφαντήσει και να με εξυβρίσει, χωρίς να συντρέχει κανείς αποχρών λόγος δικαιολογημένου ενδιαφέροντος, επιδόθηκε σε μία συστηματική αποδομητική της προσωπικότητάς μου λειτουργία, και προέβη, μεταξύ άλλων, και στις κάτωθι αδικοπρακτικές ενέργειες, που προσέβαλαν βάναυσα την προσωπικότητά μου, γνωρίζοντας, δε, υποστήριξε και διέδωσε αναληθείς ειδήσεις, που εξέθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο την πίστη, το επάγγελμα και το μέλλον μου, ζημιώνοντάς με, με πρόθεση, κατά τρόπο αντίθετο προς τα χρηστά ήθη:

  1. Τη 16η Μαΐου 2022, σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Super Κατερίνα», του πανελλήνιου τηλεοπτικού σταθμού Alpha, με παρουσιάστρια την κ. Κατερίνα Καινούργιου, ισχυρίστηκε για το πρόσωπό μου τα εξής:

«Είμαι λάτρης του θεάτρου, το πρώτο μου δε γραφείο ήταν απέναντι από την κεντρική σκηνή του Κουν. Εξαιτίας αυτής της τοπικής σχέσης είχα πολύ με τον αείμνηστο Κουν. Όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι της τέχνης, όταν είναι καθηγητές και διδάσκουν σε σχολές θεάτρου και μουσικής, αυτοί που συναναστρέφονται κυρίως είναι νεαρά παιδιά.

Δηλαδή οι μαθητές τους. Από την εποχή του Σωκράτη και του Πλάτωνα συνέβαινε το ίδιο. Ο Λιγνάδης, θέλουν ή δεν θέλουν να το παραδεχθούν, σε πολύ μικρή ηλικία λόγω της εξαιρετικής παιδείας του ήταν δάσκαλος. Ήταν ο νεότερος καθηγητής του Εθνικού θεάτρου. Ήταν επίσης καθηγητής στο Αρσάκειο, το πιο αυστηρό σχολείο ενώ δίδασκε θεατρική τέχνη και στο Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου. Το περιβάλλον του ήταν παιδιά…

Ποιος είναι αυτός ο κύριος; Τον έμαθα από αυτή την υπόθεση και είμαι αρκετά μεγάλος. Γιατί πρέπει να απαντήσω εγώ σε αυτό τον άνθρωπο; Ο άνθρωπος αυτός λόγω της αγραμματοσύνης του, πιθανώς γιατί αλλιώς δεν θα μιλούσε έτσι, χρησιμοποιούσε τις εκφράσεις ότι δήθεν εγώ παρέβη τον νόμο και προσέβαλα την μνήμη νεκρού. Ενώ λέμε το ίδιο πράγμα. Εγώ δεν είπα ποτέ να έχουν στο ερωτικό τους περιβάλλον νέα παιδιά… Όποιος είχε κάνει λοβοτομή και είχε αχρηστεύσει τον εγκέφαλό του θα μπορούσε να παρερμηνεύσει με αυτό τον τρόπο τα λόγια μου. Εάν δεν υπήρχε η υπόθεση Λιγνάδη, κάποιοι άνθρωποι δεν θα υπήρχαν ποτέ σήμερα. Μέχρι και διαφημίσεις και συμμετοχή σε σίριαλ εξασφάλισαν, βρίσκουν ευκαιρία κάθε φορά να χρησιμοποιούν το όνομά μου για να τους ακούνε».

Στην συνέντευξή του αυτή ισχυρίζεται για το πρόσωπό μου ψευδή γεγονότα, εν γνώσει της αναληθείας τους, και με απόλυτα εξυβριστική και ονειδιστική χροιά, και συγκεκριμένα ότι:

* Δήθεν είμαι άγνωστος κοινωνικά και επαγγελματικά, και συνάμα ανάξιος λόγου και ενασχόλησης με το πρόσωπό μου, αφού, μολονότι ο εξωδίκως προσκαλούμενος αναφέρεται ονομαστικά στο πρόσωπό μου, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να γνωρίζει ένα άτομο όπως εμένα, με πρόδηλα καταφρονητική χροιά, και ειδικό σκοπό εξυβρίσεως, συνεχόμενο και αποκαλυπτόμενο με την ακόλουθη καταγραφή εκ μέρους του της δήθεν αγραμματοσύνης μου. Συναφώς και περαιτέρω επιλέγει τεχνηέντως, καθ’ ον χρόνο αναφέρεται στο άτομό μου, να στραφεί σε μία παρέκβαση και να αναφερθεί σε άδηλες σχέσεις με νεαρά αγόρια, παρά και ενάντια στη νοηματική συνέπεια της τοποθέτησής του. Τούτο καταδεικνύει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο την πολυειδή στρέβλωση των χαρακτηριστικών της κοινωνικής και ηθικής μου υπόστασης, η οποία εγγίζει τα όρια της απόπειρας αχρήστευσής μου.

*Δήθεν παρερμηνεύω τα λεγόμενά του, αναφορικά με την επίκληση εκ μέρους του άλλων πρωταγωνιστών του θεάτρου ή της τέχνης, τους οποίους κατονόμασε, οι οποίοι δήθεν είχαν στο περιβάλλον τους ανήλικα άτομα, αναφερόμενος ειδικώς, και με σεξουαλικά υπονοούμενα, στον αείμνηστο μουσικοσυνθέτη, Μάνο Χατζιδάκη, με ό,τι αυτό σημαίνει για τον συσχετισμό της υπόθεσης του εντολέα του, Δημήτριου Λιγνάδη, που κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων, με την μνήμη σπουδαίων καλλιτεχνών, επειδή δήθεν έχω υποστεί λοβοτομή και έχω αχρηστεύσει τον εγκέφαλό μου, παρουσιάζοντάς με, έτσι, με ειδικό σκοπό εξυβρίσεως, ως ένα άτομο περιορισμένης αντίληψης και μειωμένου καταλογισμού.

*Δήθεν αντλώ την ουσία της ύπαρξής μου, και έχω γίνει γνωστός στον καλλιτεχνικό χώρο, λόγω της υπόθεσης του εντολέα του, Δημήτριου Λιγνάδη, και ότι δήθεν εργαλειοποιώ την υπόθεση αυτή, και εκμεταλλεύομαι το δικό του όνομα, με σκοπό η προβολή να μου εξασφαλίσει την κατάληψη θέσεων σε διαφημιστικά προγράμματα, θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές, παραβιάζοντας, έτσι, στοιχειώδεις κανόνες του θεσμικού οργάνου (Σ.Ε.Η.), το οποίο εκπροσωπώ, και φερόμενος με ανήθικο τρόπο.

Οι παραπάνω συκοφαντικοί ισχυρισμοί, συνοδευόμενοι αναπόσπαστα με προδήλως εξυβριστικές φράσεις, είναι κακοήθη ψεύδη, που μοναδικό σκοπό τους έχουν την πλήξη της προσωπικότητάς μου, με μία ακατανόητη για έναν μέσο συνετό άνθρωπο εκδικητική μανία, που αγγίζει τα όρια της εμμονικής ενασχόλησης με το πρόσωπό μου.

  1. Τη 17η Μαΐου 2022, στους διαδρόμους του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου εκδικάζονταν υποθέσεις, όταν τυχαίως τον συνάντησα, και χωρίς ποτέ να τον προκαλέσω, μου επιτέθηκε, αποκαλώντας με «αμόρφωτο καραγκιόζη», με ειδικό σκοπό εξυβρίσεώς μου, αφού επί την παρουσία δεκάδων ατόμων, αυτοπτών και αυτήκοων μαρτύρων, επέλεξε να με εξευτελίσει με υβριστικές αναφορές και απαξιωτικές επικλήσεις, έχοντας οργίλο και μισαρό ύφος.
  2. Τη 19η Αυγούστου 2022, διένειμε στα έντυπα και στα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., την από 19- 08-2022 προσωπική δήλωσή του.

Ειδικότερα, στις 19-08-2022, κυκλοφόρησε την κάτωθι προσβλητική της προσωπικότητάς μου, συκοφαντική, και εξυβριστική, προσωπική δήλωσή του, σε ό,τι με αφορά, εν γνώσει της αναληθείας του, και με αποκλειστικό σκοπό την πλήξη της τιμής και της υπόληψής μου, χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος δικαιολογημένου ενδιαφέροντος, και με εξόφθαλμο ειδικό σκοπό εξυβρίσεώς μου. Ενσωματώνεται στην παρούσα, ως αναπόσπαστο μέρος του ιστορικού της, η παραπάνω προσωπική δήλωση του προσκαλουμένου, η οποία έχει επί λέξει ως εξής: «Δυστυχώς ο Μπίμπιλας είναι ένας και μοναδικός και δεν αλλάζει.

Αφού, μετά τον ηθικό θάνατο του Δημήτρη Λιγνάδη, κατάφερε από τον απόλυτο κομπάρσο του κινηματογράφου και του θεάτρου, να γίνει ακόμη και πρωταγωνιστής διαφημίσεων, αυτήν τη φορά για να παραμείνει στο προσκήνιο, γιατί οι δίκες μία μία τελειώνουν και  το «παραμύθι παύει να έχει δράκο» αυτήν τη φορά έφτασε στο σημείο να «πεθάνει» και το φίλο μου, τον Μάγκα.

Είμαι περίεργος τι θα κάνει το πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ με αυτόν τον τύπο, που χρησιμοποιώντας τη δυστυχία που προκάλεσε στους συναδέλφους του, βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια στο προσκήνιο της καθημερινότητας και δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα δημοσιογράφοι και παρουσιαστές κυρίως, που τον παίρνουν στα σοβαρά.

Περιμένω από τους χίλιους συναδέλφους του, τη συγκέντρωση υπογραφών και από τη κα Ναταλί Χατζηαντωνίου, κάποιο δακρύβρεχτο άρθρο, το οποίο βεβαίως ποτέ δεν θα έλθει, γιατί τον Μάγκα δεν τον διόρισε η κα Μενδώνη και η κυβέρνηση Μητσοτάκη.».

Στη δήλωσή του αυτή ισχυρίζεται για το πρόσωπό μου ψευδή γεγονότα, εν γνώσει της αναληθείας τους, και με απόλυτα εξυβριστική και ονειδιστική χροιά, και συγκεκριμένα ότι:

*Δήθεν συνιστώ, εξαιτίας προσδιοριστικών χαρακτηριστικών μου, τα οποία μου έχει πολλάκις αποδώσει, με τις ύβρεις που μου προσάπτει, μοναδικό φαινόμενο, αδιόρθωτο, και ανεξάλειπτο. Συνακόλουθα, με χαρακτηρίζει ως δράστη ηθικής δολοφονίας, και δη του εντολέως του, κατηγορουμένου για βιασμούς ανηλίκων, Δημητρίου Λιγνάδη, χρεώνοντάς μου τον κοινωνικό στιγματισμό του, ο οποίος κατ’ εκείνον οφείλεται σε δήθεν δικές μου άδικες πράξεις και λόγους σκοπιμότητας.

Επεκτείνει, δε, αυτή του την συλλογιστική με μία απολύτως συκοφαντική προσθήκη, ότι δήθεν μετήλθα όλα αυτά, από ευτελή ελατήρια, ώστε από την προβολή να εξασφαλίσω θέσεις εργασίας, για τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους. Για την επίρρωση αυτού του ψευδούς ισχυρισμού του, με αποκαλεί απόλυτο κομπάρσο και άρα άτομο μηδαμινής καλλιτεχνικής αξίας, που είναι ταγμένο για την εξυπηρέτηση παρακολουθηματικών και εμβόλιμων θεατρικών ρόλων. Αναφέρει, προσθέτως, ότι λόγω της δικαστικής διερεύνησης και της κατά τούτο εξάντλησης του πεδίου αξιοποίησης για λόγους προβολής και δημοσιότητας εκκρεμών δικών, έφθασα στο σημείο προσχηματικά και δόλια να ενασχοληθώ με την αβάσιμη δημοσίευση περί του υποτιθέμενου θανάτου του μουσικού, Γ. Μάγκα, εμφανίζοντάς με ως άτομο που σκοπίμως δημοσιοποιώ ψευδείς ειδήσεις ή κατασκευάζω κατηγορίες κατά συναδέλφων μου, ώστε να παραμένω στο προσκήνιο, επειδή οι δίκες, τις οποίες δήθεν εγώ ο ίδιος κατασκεύασα και εργαλειοποίησα, περατώνονται. Συγκεκριμένα, η εν λόγω ψευδής είδηση είχε κυκλοφορήσει ευρέως στο διαδίκτυο από συγκεκριμένο δημοσιογράφο, κι εγώ εξέφρασα δημόσια τα συλλυπητήριά μου, όταν έλαβα γνώση περί αυτού, χωρίς βεβαίως να γνωρίζω ότι δεν ήταν αληθής, στη συνέχεια, δε, εξέφρασα την δημόσια συγνώμη μου στον παραπάνω μουσικό και στην οικογένειά του.

  1. 4. Επανειλημμένως, τόσο κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες, όσο και άλλοτε, σε δημόσιες δηλώσεις του, συνεντεύξεις και τοποθετήσεις του, με αποκαλεί «Μπίμπιλα», παρατονίζοντας, σκοπίμως, ονειδιστικά, και με ειδικό σκοπό εξυβρίσεώς μου, το επώνυμό μου, παρά, μάλιστα, την δική μου έκφραση δημόσιας ενόχλησης γι’ αυτό και τις συνεχείς επισημάνσεις των δημοσιογράφων για τον ίδιο λόγο, ώστε να με φαιδροποιήσει, καθόσον στερείται επιχειρημάτων, για την αποδόμηση της προσωπικότητάς μου. Ακόμη, το γεγονός ότι ασχολείται συστηματικά με εμένα εξαφανίζει την πιθανότητα να αγνοεί τα ταυτοποιητικά μου στοιχεία, και δη το επώνυμό μου.

Οι παραπάνω συκοφαντικοί ισχυρισμοί, συνοδευόμενοι αναπόσπαστα με προδήλως εξυβριστικές φράσεις, είναι κακοήθη ψεύδη, που μοναδικό σκοπό τους έχουν την πλήξη της προσωπικότητάς μου, με μία ακατανόητη για έναν μέσο συνετό άνθρωπο εκδικητική μανία, που αγγίζει τα όρια της εμμονικής ενασχόλησης με το πρόσωπό μου.

Για τις ανωτέρω δηλώσεις του προσκαλουμένου, όπως ακριβώς παρατίθενται στο οικείο μέρος, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου μόνου του Ν. 1178/81, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 37 του Ν. 4356/2015, επιδίδω, προς τον προσκαλούμενο, εκ του περισσού, αν και δεν υποχρεούμαι προς τούτο, την από 01-09-2022 εξώδικη πρόσκληση- δήλωση με επιφύλαξη δικαιωμάτων.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι επίμαχες δηλώσεις είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο, στην μηχανή αναζήτησης Google, στο YouTube, κ.λπ., αλλά και σε άλλους διαδικτυακούς τόπους, έχουν λάβει, δε, ήδη ιδιαίτερη έκταση, προκαλώντας μου τεράστια ηθική βλάβη, σας ζητώ να αφαιρεθούν-καθαιρεθούν-αποκαθηλωθούν τα επίμαχα συκοφαντικά και εξυβριστικά δημοσιεύματα, και παράλληλα να ενημερώσετε όλες τις μηχανές αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένης της Google, αλλά και όλες τις ιστοσελίδες, στις οποίες έχουν αναρτηθεί, για την άμεση διαγραφή των ανωτέρω αναρτήσεων από τις βάσεις δεδομένων τους, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Παραλλήλως, δε, με την ως άνω αφαίρεση-αποκαθήλωση, σας ζητώ όπως αναρτήσετε κείμενο αποκατάστασης της προσωπικότητάς μου, στην ιστοσελίδα https://alexiskougias-law.gr / , αλλά και στην ιστοσελίδα www.protothema.gr  , με τίτλο «Ζητώ συγνώμη από τον κ. Σπύρο Μπιμπίλα, ηθοποιό και Πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα, για όλες τις συκοφαντικές και εξυβριστικές δηλώσεις μου, που είχαν ως σκοπό τον διασυρμό του και την προσβολή της προσωπικότητάς του», και υπότιτλο «Τα κίνητρά μου ήταν απολύτως ιδιοτελή, για να διαπράξω σε βάρος του, τα εγκλήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της εξύβρισης, παρεκτρεπόμενος δολίως του υπερασπιστικού μου ρόλου, για την υπεράσπιση ενός πρωτοδίκως καταδικασμένου βιαστή ανηλίκων, ων βαρύτατα ποινικά και πειθαρχικά ελεγκτέος», και περιεχόμενο ως εξής: «Δηλώνω απολογούμενος εν αναφορά με όσα συκοφαντικά και εξυβριστικά προσήψα στον κ. Μπιμπίλα, και διά τούτο ζητώ ανυπόκριτα συγνώμη, και τον καλώ στην κατάφαση αυτής. Περαιτέρω, καθιστώ σαφές έναντι όλων πως σέβομαι και υπολήπτομαι την ηθική και επαγγελματική περιωπή του κ. Μπιμπίλα, και συγχρόνως αναγνωρίζω την προσφορά του στα πεδία ενασχόλησής του όλα αυτά τα χρόνια, και την αδιαμφισβήτητη και πανθομολογούμενη καλλιτεχνική του υπόσταση και αξία, άμα και την ευαισθησία του, για την ανάδειξη των εγκληματικών συμπεριφορών στον χώρο του Θεάτρου και της Τέχνης γενικότερα. Η προηγούμενη εγκληματική συμπεριφορά μου αποτέλεσε το περιεχόμενο μίας εμμανούς, συκοφαντικής και εξόχως δυσφημιστικής, συμπεριφοράς μου, η οποία υπήρξε συμπαρομαρτούν εχθροπάθειας και μισαρής έναντι του προσώπου του τέλεσής μου. Συνακόλουθα, ζητώ σε βάθος συγνώμη για την πρόσθετη αξιόποινη συμπεριφορά μου, η οποία αντικατοπτρίζετο στην συστηματική επιχείρησή μου να απαξιώσω επαγγελματικά, ηθικά και κοινωνικά, τον κ. Μπιμπίλα. Ελαυνόμενος, λοιπόν, από συναισθήματα και προθέσεις, που με παρώθησαν να ενεργήσω αδικοπρακτικώς κατά του κ. Μπιμπίλα, έδρασα και συμπεριφέρθηκα, κατά τρόπον που έθιξε πολλαπλώς το σύνολο του υποστατού του. Διά τούτο, απολογούμαι εισέτι, και τείνω στο πρόσωπό του με πλήρη σεβασμό, και το σύστοιχο προς αυτό κήδος, ανυπόκριτο, απροσχημάτιστο, και πηγαίο λόγο συγγνώμης, τον οποίο καλώ, παρακαλώντας τον, να αποδεχθεί, και να μην καταθέσει εναντίον μου αγωγή. Προς τον σκοπό αποκατάστασής του, αναρτώ, επιπροσθέτως, το σύνολο της από 31-08-2022 εξώδικης δηλώσεώς του, την οποία μέχρι κεραίας αποδέχομαι, στην ιστοσελίδα https://alexiskougias- law.gr/ , αλλά και στην ιστοσελίδα www.protothema.gr  , την οποία και θα αποστείλω σε όλα τα Μ.Μ.Ε., έντυπα και ηλεκτρονικά, με δελτίο τύπου, με την παρούσα δήλωση συγνώμης και μετάνοιάς μου, άμα και αποκατάστασής του, για τον πολυειδή εκθετικό διασυρμό του».

Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστώ να υποβάλω εναντίον σας αγωγή, για την προστασία της προσωπικότητάς μου, όπως άμα και πειθαρχική αναφορά ενώπιον του Δ.Σ.Α..

Κατόπιν των ανωτέρω, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου μόνου του Ν. 1178/81, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 37 του Ν. 4356/2015.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ

Με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

1) Σε χρονικό διάστημα το αργότερο δέκα (10) ημερών από την επίδοση της παρούσας, και

στην ίδια, αρχική, θέση και έκταση των ως άνω προσβλητικών σας αναφορών για το

πρόσωπό μου:

Α) Να ανακαλέσετε ρητά την σε βάρος μου βαρύτατη προσβολή, και να μην την επαναλάβετε στο μέλλον, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, έστω και υπαινικτικό.

Β) Να περιλάβετε στην κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας https://alexiskougias-law.gr/ , αλλά και στην ιστοσελίδα www.protothema.gr , δημοσίευμα, όπου θα παραμείνει στην κεντρική σελίδα για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών (3) μηνών, εμπεριέχον την φωτογραφία μου, χωρίς εξυβριστική παραποίηση αυτής, με τίτλο «Ζητώ συγνώμη από τον κ. Σπύρο Μπιμπίλα, ηθοποιό και Πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα, για όλες τις συκοφαντικές και εξυβριστικές δηλώσεις μου, που είχαν ως σκοπό τον διασυρμό του και την προσβολή της προσωπικότητάς του», και υπότιτλο «Τα κίνητρά μου ήταν απολύτως ιδιοτελή, για να διαπράξω σε βάρος του, τα εγκλήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της εξύβρισης, παρεκτρεπόμενος δολίως του υπερασπιστικού μου ρόλου, για την υπεράσπιση ενός πρωτοδίκως καταδικασμένου βιαστή ανηλίκων, ων βαρύτατα ποινικά και πειθαρχικά ελεγκτέος», και περιεχόμενο ως εξής: «Δηλώνω απολογούμενος εν αναφορά με όσα συκοφαντικά και εξυβριστικά προσήψα στον κ. Μπιμπίλα, και διά τούτο ζητώ ανυπόκριτα συγνώμη, και τον καλώ στην κατάφαση αυτής. Περαιτέρω, καθιστώ σαφές έναντι όλων πως σέβομαι και υπολήπτομαι την ηθική και επαγγελματική περιωπή του κ. Μπιμπίλα, και συγχρόνως αναγνωρίζω την προσφορά του στα πεδία ενασχόλησής του όλα αυτά τα χρόνια, και την αδιαμφισβήτητη και πανθομολογούμενη καλλιτεχνική του υπόσταση και αξία, άμα και την ευαισθησία του, για την ανάδειξη των εγκληματικών συμπεριφορών στον χώρο του Θεάτρου και της Τέχνης γενικότερα. Η προηγούμενη εγκληματική συμπεριφορά μου αποτέλεσε το περιεχόμενο μίας εμμανούς, συκοφαντικής και εξόχως δυσφημιστικής, συμπεριφοράς μου, η οποία υπήρξε συμπαρομαρτούν εχθροπάθειας και μισαρής έναντι του προσώπου του τέλεσής μου. Συνακόλουθα, ζητώ σε βάθος συγνώμη για την πρόσθετη αξιόποινη συμπεριφορά μου, η οποία αντικατοπτρίζετο στην συστηματική επιχείρησή μου να απαξιώσω επαγγελματικά, ηθικά και κοινωνικά, τον κ. Μπιμπίλα. Ελαυνόμενος, λοιπόν, από συναισθήματα και προθέσεις, που με παρώθησαν να ενεργήσω αδικοπρακτικώς κατά του κ. Μπιμπίλα, έδρασα και συμπεριφέρθηκα, κατά τρόπον που έθιξε πολλαπλώς το σύνολο του υποστατού του. Διά τούτο, απολογούμαι εισέτι, και τείνω στο πρόσωπό του με πλήρη σεβασμό, και το σύστοιχο προς αυτό κήδος, ανυπόκριτο, απροσχημάτιστο, και πηγαίο λόγο συγνώμης, τον οποίο καλώ, παρακαλώντας τον, να αποδεχθεί, και να μην καταθέσει εναντίον μου αγωγή. Προς τον σκοπό αποκατάστασής του, αναρτώ, επιπροσθέτως, το σύνολο της από 31-08-2022 εξώδικης δηλώσεώς του, την οποία μέχρι κεραίας αποδέχομαι, στην ιστοσελίδα https://alexiskougias-law.gr/ , αλλά και στην ιστοσελίδα www.protothema.gr , την οποία και θα αποστείλω σε όλα τα Μ.Μ.Ε., έντυπα και ηλεκτρονικά, με δελτίο τύπου, με την παρούσα δήλωση συγνώμης και μετάνοιάς μου, άμα και αποκατάστασής του, για τον πολυειδή εκθετικό διασυρμό του».

2) Να μου κοινοποιήσετε εμπροθέσμως, με τον ίδιο τρόπο που σας κοινοποιείται η παρούσα, το ως άνω δημοσίευμα αποκατάστασής μου, καθώς και τις αποδείξεις, από τις οποίες προκύπτει η αποκαθήλωση των μνημονευόμενων, στην παρούσα, δημοσιευμάτων, όπου έχουν δημοσιευθεί/αναδημοσιευθεί, και η ενημέρωση της Google, και των άλλων μηχανών αναζήτησης, άμα και όλων των άλλων ιστοσελίδων, με την παράλληλη ενημέρωσή μου, σύμφωνα με τις διατάξεις του GDPR2016, εάν υπάρχουν και άλλες αναρτήσεις, παρόμοιου περιεχομένου, σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα.

Πληρεξούσιους Δικηγόρους μου διορίζω τους Δικηγόρους Αθηνών:

Έλλη Γ. Ρούσσου 

Ιωάννη Απατσίδη 

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα, νομίμως και εμπροθέσμως, προς αυτόν που απευθύνεται, ως άνω στην προμετωπίδα, προς γνώση του και συμμόρφωση, και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη εις την έκθεση επιδόσεως, που θα συντάξει.-

Αθήνα, 01-09-2022

Ο Εξωδίκως Προσκαλών-Δηλών

Σπυρίδων Μπιμπίλας

Οι Πληρεξούσιοι Δικηγόροι

Ιωάννης Δ. Απατσίδης

Έλλη Ρούσσου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter