Global Live Med 2023 | Σάββατο 21 Οκτωβρίου στον Πολυχώρο Λιπασμάτων | Αναλυτικό πρόγραμμα

Global Live Med 2023 | Σάββατο 21 Οκτωβρίου στον Πολυχώρο Λιπασμάτων | Αναλυτικό πρόγραμμα

Global Live Med 2023

Setting the Stage for a United Mediterranean
Προωθώντας μια Ενωμένη Μεσόγειο

Ομιλίες, συναυλίες, workshops για μια Ενωμένη Μεσόγειο

Σάββατο 21 Οκτωβρίου

Πάρκο Λιπασμάτων Δραπετσώνας
Ώρα: 11 π.μ. έως μεσάνυχτα

Είσοδος ελεύθερη – Απαραίτητη η προκράτηση θέσης (ΕΔΩ)

Μετά από μια πρωτοποριακή εναρκτήρια εκδήλωση τον Οκτώβριο του 2022, το Global Live Med επιστρέφει. Η ετήσια συνάντηση που διοργανώνει ο ομώνυμος μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Ελβετία, με διάθεση να φέρει κοντά επιστήμονες, επικεφαλής σημαντικών περιβαλλοντικών οργανισμών, κρατικών φορέων και καλλιτέχνες για την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών γύρω από τη Μεσόγειο, σε τοπική αλλά και παγκόσμια κλίμακα (glocal), το Σάββατο 21 Οκτωβρίου θα βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα. Μια ημερήσια γιορτή ευαισθητοποίησης, που φιλοδοξεί να εμπλουτίσει τον συλλογικό μας διάλογο και την κατανόηση του ρόλου της περιοχής της Μεσογείου στο παγκόσμιο οικοσύστημα αλλά και να απευθυνθεί στα άτομα και τις ομάδες με περιβαλλοντικές και κοινωνικές ανησυχίες αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.

Με το ενδιαφέρον φέτος να εστιάζεται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) 11 (βιώσιμες πόλεις & κοινότητες), 14 (ζωή στο νερό) και 16 (ειρήνη, δικαιοσύνη & ισχυροί θεσμοί), το Global Live Med στήνει θεματικά πάνελ με κορυφαίους στο είδος τους ομιλητές από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Το Πάρκο Λιπασμάτων Δραπετσώνας γίνεται, από τις 11 π.μ. της 21ης Οκτωβρίου έως τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, η γέφυρα που θα ενώσει τη μεσογειακή κοινότητα με τον κόσμο, και μεταμορφώνεται σε μια πλατφόρμα ανάπτυξης ολιστικών προοπτικών που μπορούν να ενθαρρύνουν και να προωθήσουν την αλλαγή.

Με ένα ενδιαφέρον μουσικό line up αλλά και workshops για παιδιά, installations και κουζίνες της κοινής μας θάλασσας, το Global Live Med 2023 έρχεται για να μετατρέψει το κινηματογραφικό τοπίο του Πολυχώρου των Λιπασμάτων σε ένα πολύχρωμο συμπεριληπτικό σκηνικό, καθώς γίνεται ο γιορτινός καμβάς για την κοινή μας κληρονομιά αλλά και για να μπορέσουμε να κοιτάξουμε προς το συλλογικό μέλλον της Μεσογείου με αισιοδοξία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ημέρα Διαλόγου και Αρμονίας

Πάνελ 1: SDG 11 – «Μεσογειακή ραψωδία: Επανεξετάζοντας τις πόλεις μας»
Με συντονίστρια τη βραβευμένη ποιήτρια και performer από την Παλαιστίνη Dana Dajani, το πρώτο πάνελ θα εμβαθύνει στις διασταυρώσεις της αστικής βιωσιμότητας, της κληρονομιάς και της περιεκτικότητας. Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι η Sabrina Kamili, πολιτιστική ακτιβίστρια από το Μαρόκο, και η Nelly Corbel, συν-ιδρύτρια του Lazord Foundation (Γαλλία).

Πάνελ 2: SDG 14 – «Ζωή κάτω από (και πάνω από) το νερό»
Με οικοδεσπότη τον Αλέξη Κατσαρό, Εκτελεστικό Διευθυντή στο Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedIΝΑ), το πάνελ θα εστιάσει στις μοναδικές προκλήσεις διαχείρισης των υδάτων στην περιοχή της Μεσογείου. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι η Νεφέλη Γκάλγκου, International Project Manager της «Εναλείας», και ο Mattia Battagion, Επικεφαλής Βιωσιμότητας στο Will Media (Ιταλία).

Πάνελ 3: SDG 16 – «Ειρήνη, δικαιοσύνη και ισχυροί θεσμοί»
Ο Στέφανος Βαλλιανάτος, Επικεφαλής του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh, θα συντονίσει τη συζήτηση για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και τον ρόλο των ισχυρών θεσμών στην περιοχή της Μεσογείου. Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι ο Refik Hodzic, δημοσιογράφος και ακτιβιστής από τη Βοσνία και Σύμβουλος Στρατηγικής στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ειρήνη.

Επιπλέον, η φετινή εκδήλωση περιλαμβάνει workshops για παιδιά, σε συνεργασία με το επιτυχημένο Bobos Festival, τα οποία θα συμπληρώσουν τον διάλογο και θα εμπνεύσουν τις νεαρότερες γενιές για δράσεις προς ένα βιώσιμο μέλλον.

* Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά και τα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία.

Το Global Live Med είναι και ένα μουσικό φεστιβάλ!

Πιάνοντας το νήμα από την περσινή, επιτυχημένη διοργάνωση, το Global Live Med 2023 προτείνει επίσης ένα πλούσιο μουσικό line up, με ένα μαγευτικό σύνολο καλλιτεχνών που ενώνει τους ποικίλους ήχους της περιοχής της Μεσογείου: οι Μαροκινοί Sound of Mint, οι Βόσνιοι Divanhana, τα τρία αδέλφια-δεξιοτέχνες στο ούτι από την Παλαιστίνη Le Trio Joubran, η DJ Ipek από την Τουρκία και ο δικός μας Μιχάλης Χατζηγιάννης. Από τις συγκλονιστικές μουσικές ιστορίες της Παλαιστίνης και της Βοσνίας μέχρι τους σύγχρονους ήχους της Ελλάδας, το φετινό Global Live Med μας καλεί να ζήσουμε μια μουσική εμπειρία που ενσωματώνει την κοινή μας κληρονομιά, τους διαχρονικούς δεσμούς που ενώνουν τις ακτές της Μεσογείου.

Λίγα λόγια για το GLM

Το Global Live Med είναι μία πρωτοβουλία που γεννήθηκε στην Αθήνα το 2019, από την ανάγκη μας να αναπτύξουμε ένα κοινό όραμα για τη Μεσόγειο μέσα από τη μουσική και τον διάλογο. Θεμελιώδεις αξίες για το Global Live Med είναι η συμμετοχικότητα και ο σεβασμός, ενώ το δικό μας «οπλοστάσιο» περιλαμβάνει συναυλίες και συζητήσεις γύρω από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs). Το Global Live Med θέλουμε να αποτελέσει μια ξεχωριστή πλατφόρμα για να επικοινωνούμε και να συνδεθούμε ως κοινότητα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter