Εξοικονόμηση ενέργειας από τα EV της Nissan

Πιο συγκεκριμένα, ένα πιλοτικό έργο χρησιμοποιεί ηλεκτρικά αυτοκίνητα Nissan LEAF για την ενεργειακή υποστήριξη σε κτίρια γραφείων.

Οι μπαταρίες στα ηλεκτρικά οχήματα LEAF χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και την εκφόρτωση ενέργειας. Ανάλογα με την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται και καταναλώνεται ανά πάσα στιγμή, τόσο τα συστήματα αποθήκευσης των οχημάτων όσο και αυτά των σταθερών, ελέγχονται εξ αποστάσεως για τη φόρτιση ή την εκφόρτωση ενέργειας.

Το καλοκαίρι, με την εκφόρτωση ενέργειας, τα LEAF συνέβαλαν σε συνολική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 14,1 κιλοβάτ-ώρα από το δίκτυο, σε διάστημα 30 λεπτών. Συγκεκριμένα, 6,6 kWh αυτής της μείωσης αντιστοιχούσαν στους ηλιακούς συλλέκτες και στα οχήματα LEAF, αντιστοιχούσαν 7,5 kWh.

Οι εταιρείες που μετέχουν στο πιλοτικό έργο, θα κάνουν δοκιμές και υπό χειμερινές συνθήκες, με σκοπό να βελτιώσουν την παροχή σε συνθήκες αιχμής.

Πηγή: Nissan

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.