Έξυπνο αποτύπωμα από τη Hyundai

Έξυπνο αποτύπωμα από τη Hyundai

Η Hyundai Motor Company παρουσίασε τη νέα τεχνολογία έξυπνου αποτυπώματος, μέσω της οποίας ο οδηγός μπορεί όχι μόνο να ξεκλειδώνει το όχημα, αλλά και να εκκινεί τον κινητήρα του, χωρίς τη χρήση κλειδιού.

Το νέο σύστημα, το οποίο παρέχει μέγιστη ασφάλεια, θα εφοδιάζει το Santa Fe, με το μοντέλο να λανσάρεται στο πρώτο τέταρτο του τρέχοντος έτους.

Για να ξεκλειδωθεί το όχημα, ο οδηγός χρειάζεται απλά να τοποθετήσει το δάχτυλό του στον αισθητήρα που υπάρχει στο πόμολο της θύρας. Το αποτύπωμα αναγνωρίζεται από το όχημα και έτσι ο οδηγός, μπορεί να ακουμπήσει το μπουτόν έναυσης και να εκκινήσει το όχημα, αφού ο έτερος σένσορας αναγνωρίσει το αποτύπωμα.

Μάλιστα, χάρη σε αυτό το σύστημα, ο χειριστής μπορεί να εξατομικεύσει μερικά στοιχεία, όπως τη θέση των καθισμάτων, τη διασύνδεσή του, την κλίση των καθρεπτών, τη θερμοκρασία, τη θέση του τιμονιού και άλλα πολλά.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το σύστημα είναι πάρα πολύ ασφαλές και ο σένσορας μπορεί να ελέγξει αν το δαχτυλικό αποτύπωμα είναι του ιδιοκτήτη, ενώ αναγνωρίζει ακόμα και αν αυτό είναι ψεύτικο. Αναγνωρίζοντας τα ηλεκτρικά σήματα του αποτυπώματος, η περίπτωση να παραβιαστεί το όχημα ανέρχεται στη μία στις 50.000 και είναι πέντε φορές πιο αποτελεσματικό από τα συμβατικά κλειδιά και τα έξυπνα κλειδιά. Με το σύστημα dynamic update από εκεί και πέρα, αυξάνεται το ποσοστό αξιοπιστίας και επιτυχίας της λειτουργίας του.

Πηγή: Hyundai

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter