Ευάγγελος Βενιζέλος: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-Μηνύματα στην Φώφη!

Ευάγγελος Βενιζέλος: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-Μηνύματα στην Φώφη!

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – και πρώην συγκυβερνήτης του Αντώνη Σαμαρά – Ευάγγελος Βενιζέλος, πιστός στη δική του γραμμή περί ανάγκης να υποστεί «στρατηγική ήττα» η σημερινή κυβέρνηση.

Παράλληλα, όμως, έστειλε και τα μηνύματά του στην Φώφη Γεννηματά για την επόμενη μέρα, με στόχο να καταδείξει ότι η τακτική των ίσων αποστάσεων από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε η σωστή, ούτε η ενδεδειγμένη – κατά τη δική του άποψη, βεβαίως-βεβαίως…

«Η απώλεια της εξουσίας θα αποκαλύψει το μικρό πολιτικό μέγεθος της ομάδας που νέμεται την εξουσία», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι είναι «ο φόβος αυτός που κάνει τον κ. Τσίπρα να μιλά ακόμη για εκλογές τον Οκτώβριο». Μίλησε για «κοινά ιδεολογικά γονίδια ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ», ενώ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως «γραφικό μίμο» του Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας πως αυτό αποτελεί «βάναυση προσβολή» στη μνήμη του ιδρυτή της παράταξης.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για άγνοια, αλλά και «σκοπιμότητες» στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, που οδήγησαν, όπως είπε, «στο διχασμό του ελληνικού λαού». Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοκρατική παράταξη, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «ελάχιστους πρόθυμους, που πέρασαν τη γέφυρα της πολιτικής αναξιοπρέπειας» (σ.σ. ενώ όταν ο ίδιος οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σχεδόν στην εξαφάνιση, λόγω της συγκυβέρνησης με τον Σαμαρά… ξεχείλιζε η αξιοπρέπεια!).

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, πάντως, δεν παρέλειψε να… ψυχαναλύσει και τη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «Οι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται τρυφερά στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή τον περιφέρουν ως δείγμα του τσάμπα μάγκα». Γι’ αυτό και έθεσε το ερώτημα για το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να «διορθώσει» (sic) την πορεία της χώρας.

«Η εύκολη απάντηση είναι ότι θα επιλέξει ο ελληνικός λαός», τόνισε με νόημα, καθώς αυτή είναι και η απάντηση που παγίως δίνει η Φώφη Γεννηματά για την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών. Και συνέχισε, λέγοντας ότι «ο λαός, όμως, πρέπει να ξέρει τι ακριβώς θέλουμε και όχι μόνο για την κομματική μας υπόσταση: Κυβέρνηση ΝΔ, κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ή οικουμενική που θα νομιμοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ»; Όπως ήταν αναμενόμενο, στο μάλλον ρητορικό του ερώτημα απάντησε ο ίδιος, με ένα ηχηρό «όχι» σε όλες αυτές τις εναλλακτικές. «Δεν χαρίζουμε σε άλλους τον αγώνα που κάναμε για τη σωτηρία της χώρας», κατέληξε. Τώρα, βέβαια, με απλή αριθμητική και πάντα βάσει των εναλλακτικών που έθεσε ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας ο ίδιος με ένα «όχι» και στις τρεις, το μόνο που μένει είναι μια νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ…

Οι μπηχτές προς την πρόεδρο του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, πάντως, συνεχίστηκαν αφού, όπως διεμήνυσε, «το ΚΙΝΑΛ δεν είναι ένα ΚΚΕ του κέντρου, δεν μπορεί να έχει ως στόχο την επιβίωσή του». Γι’ αυτό, τόνισε, για το μέλλον του Κινήματος Αλλαγής δεν αρκεί «η απλή προσθήκη συνιστωσών, όπως αποδείχθηκε με το Ποτάμι και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο» (σ.σ. ευτυχώς που δεν προσκλήθηκαν στο συνέδριο)!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέληξε με νόημα πως ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ «είναι δικός μας, όπως και η Ελιά, τους καρπούς της οποίας εγκαταλείψαμε»… Και προέβλεψε, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, πως «θα καταπέσουν με κρότο» στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Συγκριτικά με την εκλογική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο ίδιος το οδήγησε με τις αποφάσεις του, πάντως, μάλλον θα είναι μικρότερο το… μπαμ!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter