Ευφυολογήματα Οικονόμου απέναντι στις καταγγελίες των συγγενών θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι

Ευφυολογήματα Οικονόμου απέναντι στις καταγγελίες των συγγενών θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι

Την πλήρη αμηχανία αλλά και τη χυδαία εκμετάλλευση της τραγωδίας στο Μάτι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την Πέμπτη, όταν απέναντι στις τεκμηριωμένες καταγγελίες συγγενών των θυμάτων κατά τη διάρκεια της δίκης, μετά βίας κατάφερε να ψελίσει ένα ακόμα ευφυολόγημα περί Δικαιοσύνης, η οποία εγγυάται την πλήρη απονομή… Δικαιοσύνης! Το documentonews.gr μετέφερε στον Γ. Οικονόμου τις δηλώσεις Αθηνάς Μουτάφη, και ο εκπρόσωπος κάλεσε άπαντες να μείνουμε σιωπηλοί επειδή η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, οι δηλώσεις της Αθηνάς Μουτάφη, που είδε τον 23χρονο γιο της Βίκτωρα να πνίγεται μπροστά στα μάτια της στη θάλασσα όπου είχαν καταφύγει για να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, φέρνοντας σε αμηχανία ακόμα και τους παρουσιαστές του ΣΚΑΪ που την άκουγαν αποσβολωμένοι έξω από το δικαστήριο.

«Η πρόεδρος μίλησε για μια δίκαιη δίκη. Εγώ παρακαλάω να είναι έτσι. Αλλά πώς μπορεί να είναι δίκαιη από την στιγμή που λείπει η αστυνομία και το λιμενικό από αυτή τη δίκη. Και το λιμενικό αυτοαθωώθηκε από μόνο του. Δηλαδή έγινε μια δίκη μεταξύ τους  και αθωωθήκαν. Και οι αναβαθμίσεις που έκανε ο πρωθυπουργός στους κατηγορούμενους. Έπρεπε να τους βγάλει σε διαθεσιμότητα, να γίνει η δίκη, να αποδειχθεί αν φταίγανε ή όχι  και μετά ας έκανε ό,τι ήθελε. Όχι να κατηγορούνται για εγκλήματα  και να τους κάνει αρχηγούς. Αυτό είναι απαράδεκτο. Εμένα αυτό με τρελαίνει» δήλωσε η μητέρα ενός από τα θύματα της τραγωδίας του Ιουλίου του 2018, την ώρα που διεξάγεται η δίκη για το Μάτι.

Την Πέμπτη, το documentonews.gr μετέφερε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο τα λόγια της Αθ. Μουτάφη, καλώντας τον να απαντήσει εάν συμφωνεί πως «αυτό είναι απαράδεκτο», αναφορικά με τα όσα περιγράφει η γυναίκα στη δήλωσή της.

«Η Δικαιοσύνη εγγυάται την πλήρη απονομή δικαιοσύνης και ευθυνών σε όσους πρέπει να αποδώσει ευθύνες γι’ αυτή την εγκληματική καταστροφική διαχείριση για την τραγωδία που έγινε στο Μάτι» μετά βίας ψέλλισε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου, μην καταφέρνοντας να κρύψει την αμηχανία του που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις αποφάσεις αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη που προκάλεσαν από την πρώτη στιγμή το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

«Η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει την υπόθεση. Από την ώρα που η Δικαιοσύνη αναλαμβάνει κάτι, οφείλουμε όλοι, σιωπηλοί, να παρακολουθούμε την εξέλιξη και να σεβόμαστε τη διαδικασία και τις αποφάσεις της» κατέληξε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο λόγος για τον σημερινό αρχηγό της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, και τους δύο σημερινούς «κλαδάρχες» του Σώματος, Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων Π.Σ., Υποστράτηγο Χρήστο Λάμπρη και του προϊσταμένου του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης Υποστράτηγο  Χαράλαμπου Χιώνη για τους οποίος ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη για την εμπλοκή τους στην τραγωδία στο Μάτι.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Μάτι: «Είμαστε μισοί πεθαμένοι, μισοί καμένοι» – Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες

Δίκη Μάτι: Οργή από μητέρα θύματος- «Απαράδεκτο που ο πρωθυπουργός αναβάθμισε τους κατηγορούμενους»

Αξιωματικοί στο Μάτι: Ο Μητσοτάκης τους αναβάθμισε, ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter