Δίκη Μάτι: Οργή από μητέρα θύματος- «Απαράδεκτο που ο πρωθυπουργός αναβάθμισε τους κατηγορούμενους»

Δίκη Μάτι: Οργή από μητέρα θύματος- «Απαράδεκτο που ο πρωθυπουργός αναβάθμισε τους κατηγορούμενους»

Σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη και προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού για την απόφαση του να αναβαθμιστούν οι υπαίτιοι της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι το 2018 άφησε η Αθηνά Μουτάφη, που είδε τον 23χρονο γιο της Βίκτωρα να πνίγεται μπροστά στα μάτια της στη θάλασσα όπου είχαν καταφύγει για να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα.

«Και το Λιμενικό αυτοαθωώθηκε από μόνο του. Δηλαδή έγινε μια δίκη μεταξύ τους και αθωωθήκαν. Και οι αναβαθμίσεις που έκανε ο πρωθυπουργός στους κατηγορούμενους. Έπρεπε να τους βγάλει σε διαθεσιμότητα, να γίνει η δίκη, να αποδειχθεί αν φταίγανε ή όχι και μετά ας έκανε ό,τι ήθελε. Όχι να κατηγορούνται για εγκλήματα  και να τους κάνει αρχηγούς. Αυτό είναι απαράδεκτο. Εμένα αυτό με τρελαίνει» υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Αθηνά Μουτάφη μιλώντας σΤΟΝ ΣΚΑΪ.

«Η πρόεδρος μίλησε για μια δίκαιη δίκη. Εγώ παρακαλάω να είναι έτσι. Αλλά πώς μπορεί να είναι δίκαιη από την στιγμή που λείπει η αστυνομία και το λιμενικό από αυτή τη δίκη» είπε επίσης η ίδια.

Πρηγουμένως, η Αθηνά Μουτάφη συγκλόνισε στην κατάθεσή της στο δικαστήριο, περιγράφοντας πως αντιλήφθηκε ότι το παιδί της ήταν πλέον νεκρό και πως αποφάσισε να το αφήσει στη θάλασσα για να σώσει την κόρη της. «Είδα τον Βίκτωρα μπρούμυτα να επιπλέει. Το γύρισα ανάσκελα και του μιλούσα και δεν απαντούσε. Ήταν μαύρος παντού. Ο χειρότερος εφιάλτης που φαντάζεστε εσείς οι γονείς, εγώ τον έβλεπα μπροστά μου… Ή θα πήγαινα μαζί του ή θα άφηνα τον Βίκτωρα να σώσω τη Βάσια» είπε σε φορτισμένο κλίμα και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω πώς το έκανα μη με ρωτάτε. Λειτούργησε το μητρικό ένστικτο. Αποφάσισα να πάρω τη Βάσια και να φύγουμε. Δεν έχω λόγια να σας περιγράψω εκείνες τις στιγμές. Δεν υπάρχουν λέξεις στο ελληνικό λεξικό. Τελικά συνεχίσαμε. Τον άφησα και έφυγα. Ήθελα να ουρλιαξω… Ήθελα να βουτήξω στη θάλασσα να πάω να τον φέρω πίσω. Δεν το πίστευα αλλά της έλεγα θα τα καταφέρουμε. Έβγαλα το εσώρουχο μου και δέσαμε τους καρπούς μας για να μη χαθούμε. Μας πήγαιναν τα κύματα όπου ήθελαν. Στις τρεις ώρες μέσα στη θάλασσα έφυγε το παιδί μου …».

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Μάτι: «Είδα τον γιο μου μπρούμυτα να επιπλέει, τον γύρισα ανάσκελα και του μιλούσα»

Δίκη για το Μάτι: «Πήγαμε να τη βοηθήσουμε και μας έμεναν στα χέρια οι σάρκες της»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter