Κανονική τώρα η κίνηση των αυτοκινήτων στις Εθνικές Οδούς

Κανονική τώρα η κίνηση των αυτοκινήτων στις Εθνικές Οδούς
Στιγμιότυπο από την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης 2 Μαΐου 2024. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, όπου από το πρωί μέχρι και το απόγευμα, ήταν ιδιαίτερα αυξημένη καθώς αναχώρησε από την Αττική για την Περιφέρεια το τελευταίο μεγάλο «κύμα» εκδρομέων του Πάσχα.

Ειδικότερα, με χαμηλές ταχύτητες κινούνταν τα οχήματα από τα διόδια Ελευσίνας έως τον ισθμό της Κορίνθου. Παράλληλα, μεγάλες καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στην Αττική Οδό από τον κόμβο της Κηφισίας και της Μεταμόρφωσης έως την έξοδο της Ελευσίνας, αλλά και στη λεωφόρο Αθηνών από το Χαϊδάρι μέχρι τον Ασπρόπυργο.

Πολύ καλύτερη ήταν η εικόνα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας όπου τα οχήματα κινούνταν με σταθερή ροή, ενώ κατά διαστήματα υπήρχαν μικρές καθυστερήσεις στα διόδια Αφιδνών.

Θεσσαλονίκη

Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τη Θεσσαλονίκη.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στα διόδια των Μαλγάρων, από όπου πέρασαν από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 18.500 χιλιάδες αυτοκίνητα στο ρεύμα εξόδου και 11.000 στο ρεύμα εισόδου.

Αυξημένη χωρίς προβλήματα είναι η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Ομαλοποιημένη σε σύγκριση με τη χθεσινή μέρα είναι η επιβατική κίνηση στο ΚΤΕΛ Μακεδονίας, ωστόσο και σήμερα είναι αυξημένη η προσέλευση και έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια για Τρίκαλα, Κομοτηνή, Κατερίνη και Γιάννενα.

Στους δημοφιλέστερους προορισμούς που επιλέγουν όσοι ταξιδεύουν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ είναι η Κέρκυρα, η Αθήνα, η Αλεξανδρούπολη και η Καβάλα.

Αυξημένη αλλά, όχι στα χθεσινά επίπεδα είναι η επιβατική κίνηση στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Χθες τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη έγιναν με την προσθήκη 30 λεωφορείων, η κίνηση ήταν αυξημένη κατά 150%, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. Στέφανος Τσόλης.

Σύγκριση με προηγούμενα χρόνια

Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι του λεκανοπέδιου που, όπως φαίνεται, αποφάσισαν να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στην Περιφέρεια, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας η φετινή έξοδος ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών και η μεγαλύτερη από το 2022, που ήταν το πρώτο Πάσχα που δεν υπήρχαν περιορισμοί λόγω του κορονοϊού.

Ειδικότερα, φέτος από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τις 6 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 329.684 οχήματα πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και προς Λαμία. Το αντίστοιχο διάστημα πέρσι είχαν φύγει από την Αττική 309.998 οχήματα, ενώ το 2022 έφυγαν 291.141 οχήματα.

Τέλος, μόνο σήμερα από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα έφυγαν από την Αττική 95.526 οχήματα, και συγκεκριμένα 55.869 από την Αθηνών-Κορίνθου και 39.666 από την Αθηνών Λαμίας.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Βροχές και τοπικά χαλάζι το Μεγάλο Σάββατο (Χάρτης)

Κέρκυρα: Το νοσοκομείο κάνει Πάσχα χωρίς ειδικευμένο παθολόγο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter