Εύκολη συνταγή για νόστιμο αρνίσιο μπούτι στο φούρνο

Για εκείνους που είτε δεν έχουν ψησταριά, είτε προτιμούν κάτι λιγότερα μπελαλίδικο, το αρνάκι στο φούρνο είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση.

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε εύκολα αρνίσιο μπούτι στο φούρνο

Υλικά

2 ½ - 3 κιλά αρνίσιο μπούτι, από το οποίο θα αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος από το κόκαλο, αφήνοντας μόνο την άκρη, και το οποίο θα δέσετε με σπάγκο

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε πολύ λεπτός φέτες

6 μεγάλα κλωνάρια δεντρολίβανο

1 κ.σ. χοντρό αλάτι

2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, τρυπάμε σε διάφορα σημεία το κρέας. Αφού ανοίξουμε τις τρύπες, τις γεμίζουμε με κομματάκια σκόρδο. Τοποθετούμε τα κλωνάρια από δεντρολίβανο και τα φύλλα δάφνης κάτω από το σπάγκο και πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε το αρνί στη σχάρα πάνω από ένα ταψί και ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να τσιτσιρίζει το λίπος, για περίπου 15 με 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους I80°C και ψήνουμε για 1 ώρα. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί», καλυμμένο με αλουμινόχαρτο, για 15 λεπτά, πριν το κόψουμε. Σερβίρουμε το αρνί με πατάτες φούρνου.

Πηγή: tastyday.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.