Ευρεία σύσκεψη υπό τον Σαρμά μετά το επιτελικό φιάσκο της Τράπεζας Θεμάτων

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Σαρμά μετά το επιτελικό φιάσκο της Τράπεζας Θεμάτων

Μετά το επιτελικό φιάσκο της τράπεζας θεμάτων στις ενδοσχολικές εξετάσεις των Λυκείων το οποίο η απερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να ρίξει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και στον… ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για την αποτίμηση της κατάστασης.

«Μετά τα σοβαρά περιστατικά επιθέσεων στα συστήματα του υπουργείου Παιδείας για τη μετάδοση των θεμάτων των εξετάσεων των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων, ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για την αποτίμηση της κατάστασης» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού:

«Μετά τα σοβαρά περιστατικά επιθέσεων στα συστήματα του υπουργείου Παιδείας για τη μετάδοση των θεμάτων των εξετάσεων των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων, ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για την αποτίμηση της κατάστασης.

Οι επιθέσεις ήταν μεγάλης έντασης και παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία ωστόσο αποκρούστηκαν αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων. Διαπιστώθηκε η οργανωτική και επιχειρησιακή επάρκεια των φορέων της Ελληνικής Δημοκρατίας να κινητοποιήσουν αν χρειαστεί ό,τι είναι αναγκαίο προς αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων που μπορεί να επιχειρηθούν στο αμέσως προσεχές μέλλον».

 

Διαβάστε επίσης:

Σκέρτσος για Τράπεζα Θεμάτων: «Φταίει η απλή αναλογική, η υπηρεσιακή και… ο ΣΥΡΙΖΑ» (Videos)

Στην ψηφιακή Ελλάδα των Μητσοτάκη – Πιερρακάκη αλωνίζουν οι χάκερ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter