Ευρωκοινοβούλιο: «Καρφιά» και από την Ελληνική Λύση για τον «στραγγαλισμό» των ΜΜΕ και του Documento

Ευρωκοινοβούλιο: «Καρφιά» και από την Ελληνική Λύση για τον «στραγγαλισμό» των ΜΜΕ και του Documento

«Πυρά» εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε και ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Εμμανουήλ Φράγκος, από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου, μετά τον Κώστα Αρβανίτη και τη Σόφι Ιν’τ Βέλντ.

Ο κ. Φράγκος, κατά τη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, την Τετάρτη, τόνισε πως: «Αναφορικά με το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε Κολομβία της Ευρώπης».

«Όχι γιατί παράγουμε καλό καφέ αλλά γιατί η Greek Mafia κάνει κουμάντο φτάνοντας στο σημείο να δολοφονεί με καλάσνικοφ στο κέντρο της Αθήνας», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων αλλά και την απόπειρα φίμωσης των ΜΜΕ μέσω φορολογικών ελέγχων, όπως του Documento, τόνισε: «Επίσης οι δημοσιογράφοι που προσπαθούν να αναδείξουν αυτό το καθεστώς στη χειρότερη περίπτωση δέχονται δολοφονικές επιθέσεις και στην καλύτερη περίπτωση φορολογικούς ελέγχους».

«Δεν υφίσταται φυσικά καμία πολυφωνία στα ΜΜΕ, τα συστημικά Μέσα ελέγχονται από επιχειρηματίες που ευεργετούν και ευεργετούνται από την κυβέρνηση και συνήθως αυτοί όλως τυχαίως διοικούν και τις μεγαλύτερες ομάδες ποδοσφαίρου. Από την άλλη πλευρά,μ οι Ανεξάρτητες Αρχές που πρέπει να ελέγχουν αυτό το τοπίο μόνο ανεξάρτητες δεν είναι», σημείωσε ο Εμμανουήλ Φράγκος.

«Χαρακτηριστικά το ΕΣΡ ενώ είναι υπεύθυνο για την πολυφωνία στα Μέσα δεν κάνει το παραμικρό. Το μόνο που κάνει είναι να τιμωρεί και να επιβάλει πρόστιμα σε όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι στην έκθεση της συγκεκριμένης ανεξάρτητες αρχής η Ελληνική Λύση φαίνεται πως έχει μηδενική παρουσία στα κανάλια μεγάλης εμβέλειας ή αλλιώς στα κανάλια ταύτισης με την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Η ΝΔ στην άλλη πλευρά υπερπροβλήθηκε σε ποσοστό 62% για τα έτη 2020 και 2021. Τέλος και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων παίζουν κομβικό ρόλο στην επιχείρηση της προπαγάνδας της κυβέρνησης ψαλιδίζοντας στις έρευνές τους τα ποσοστά των κομμάτων που ενοχλούν», είπε.

«Είναι αστείο να μιλάμε για την ύπαρξη κράτους δικαίου στην Ελλάδα», κατέληξε.

Δείτε επίσης: Αρβανίτης κατά Μητσοτάκη από το Ευρωκοινοβούλιο: «Πυρά» για τη βιομηχανία SLAPPs κατά του Documento

Έκθετη η κυβέρνηση στο Ευρωκοινοβούλιο: Καταπέλτης η Σόφι Ιν’τ Βέλντ με μήνυμα στα ελληνικά – «Δε σας αφήνουμε μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter