Αρβανίτης κατά Μητσοτάκη από το Ευρωκοινοβούλιο – «Πυρά» για την απόπειρα φίμωσης κατά του Documento

Αρβανίτης κατά Μητσοτάκη από το Ευρωκοινοβούλιο – «Πυρά» για την απόπειρα φίμωσης κατά του Documento

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Κώστας Αρβανίτης από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου, στηλιτεύοντας τις κυβερνητικές πρακτικές στραγγαλισμού του Documento.

Συγκεκριμένα, το έγκλημα των Τεμπων, η ανεξιχνίαστη δολοφονία του Καραιβάζ, το Predator και η ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα είναι τα κορυφαία προβληματικά για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα ζητήματα που απαρίθμησε στην ομιλία στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αρβανίτης.

Η σημερινή συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο διεξήχθη σε βαρύ για τη χώρα μας κλίμα με τους περισσότερους Ευρωβουλευτές να αναφέρονται ανοιχτά στα παραπάνω, κάνοντας λόγο ακόμα και για θέμα στέρησης κοινοτικών κονδυλίων από την Ελλάδα! Ακόμα και ο εκπρόσωπος του ΕΛΚ, Jeroen Lanaers αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι στη χώρα μας “δεν είναι όλα τέλεια,” προκαλώντας σχόλια περί υποκρισίας από τις άλλες πολιτικές ομάδες.

Ο Κώστας Αρβανίτης με τη σειρά του τόνισε πως πριν τις εκλογές είχαμε τη σύλληψη δυο ανθρώπων για τη δολοφονία Καραιβαζ, όμως σχεδόν τρία χρόνια μετά τη δολοφονία δεν έχουμε μάθει τίποτε παραπάνω.

Αναφορικά με την υπόθεση Predator άσκησε ευθεία κριτική στον πρωθυπουργό και το στενό του περιβάλλον τονίζοντας πως εργαλειοποίησε την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών.

Έκρουσε, εν συνεχεία, τον κώδωνα του κινδύνου για την 107η θέση της χώρας μας στο πεδίο της ανεξαρτησιας του τύπου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ότι ευνοούνται σκανδαλωδώς οικονομικά τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ. Επισφράγισμα της ομιλίας του Κώστα Αρβανίτη ήταν για άλλη μία φορά το θέμα της τραγωδίας των Τεμπων. Μίλησε ξεκάθαρα για ένα έγκλημα για το οποίο ο αρμόδιος υπουργός δεν θα κληθεί να λογοδοτήσει ποτέ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Στο ένα λεπτό που έχω στη διάθεσή μου να επισημάνω τα εξής:

1. Υπόθεση Καραϊβάζ. Μερικές μέρες πριν τις εκλογές οι αρχές ανακοινώνουν την σύλληψη 2 υπόπτων για την δολοφονία του δημοσιογράφου. από τότε μέχρι σήμερα ουδέν νεότερο από το μέτωπο.

2. Ελληνικό Water gate – Predator gate. 15.500 παρακολουθούμενα πρόσωπα, ανάμεσά τους πολιτικά πρόσωπα πρώτης γραμμής και ευρωβουλευτές, ένας από αυτούς είναι εδώ, ο κ. Κύρτσος, με ανύπαρκτη αιτιολογία και παντελή έλλειψη ελέγχου σκοπιμότητας. Εργαλειοποίηση της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών από τον πρωθυπουργό Κυριάκο  Μητσοτάκη. Ο ανιψιός του κύριος Δημητριάδης διευθυντής και πρωταγωνιστής του σκανδάλου.

3. 107 θέση στο πεδίο ανεξαρτησίας και ελευθερίας του τύπου με αδιαφανείς λίστες επιλεκτικής χρηματοδότησης και βιομηχανία SLAPPs κατά δημοσιογράφων και μέσων όπως η εφημερίδα Documento, η Εφημερίδα των Συντακτών κ.ά.

4. Έγκλημα των Τεμπών, όπως πολύ σωστά είπε η κ. Sophie in´t Veld. Οι 57 οικογένειες των νεκρών και 70 των τραυματισμένων και σακατεμένων ανθρώπων δεν θα ακούσουν ποτέ τον αρμόδιο και υπεύθυνο υπουργό να δίνει λόγο στην ελληνική δικαιοσύνη με απόφαση της Κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Αυτά είναι τα προβλήματα στην Ελλάδα και αυτό έχει ένα όνομα: Μητσοτάκης

Δείτε επίσης: Έκθετη η κυβέρνηση στο Ευρωκοινοβούλιο: Καταπέλτης η Σόφι Ιν’τ Βέλντ με μήνυμα στα ελληνικά – «Δε σας αφήνουμε μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη»

Ευρωκοινοβούλιο: «Καρφιά» και από την Ελληνική Λύση για τον «στραγγαλισμό» των ΜΜΕ και του Documento

Θεωρίες συνωμοσίας από την Ασημακοπούλου στο Ευρωκοινοβούλιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter