Θεωρίες συνωμοσίας από την Ασημακοπούλου στο Ευρωκοινοβούλιο (Video)

Θεωρίες συνωμοσίας από την Ασημακοπούλου στο Ευρωκοινοβούλιο (Video)

Σύγκρουση της Σόφι Ι’ντ Βελτ με την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου συνέβη στο Ευρωκοινοβούλιο. Στην ομιλία της η κυρία Ασημακοπούλου με μάλλον ειρωνικό ύφος είπε ότι «πέντε φορές που έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα» και ότι είναι περιττό να το συζητούν για έκτη φορά.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, χωρίς να απαντήσει σε καμία από τις κατηγορίες εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης για το κράτος δικαίου κατανάλωσε τον χρόνο της σε θεωρίες… συνωμοσίας.

Κατηγόρησε τους ευρωβουλευτές που μιλούν για τα προβλήματα της Ελλάδας σχετικά με την ελευθερία του Τύπου, τις υποκλοπές, τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ότι το κάνουν για «προσωπικό όφελος» και ότι «δυσφημίζουν την Ελλάδα» επειδή έρχονται ευρωεκλογές.

Η κυρία Ασημακοπούλου δεν απάντησε σε καμία από τις κατηγορίες περί κράτους Δικαίου αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι όσοι μιλούν «τους ενοχλεί το ηγετικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η ευρωβουλευτής Σόφι Ι’ντ Βελτ ρώτησε την κ. Ασημακοπούλου: «Πράγματι, συζητάμε το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα πολλές φορές και κάθε φορά απορρίπτετε κάθε επίκριση και θεωρείτε ότι όσοι ρωτούν είναι παρτιζάνοι και έχουν προεκλογικά κίνητρα. Θέλω να σας ρωτήσω, θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι πολιτικοί μπορούν να κάνουν κάτι επειδή το πιστεύουν, επειδή υπερασπίζονται κάποιες ιδέες; Μπορείτε να το διανοηθείτε αυτό;»

Ενοχλήθηκε η κυρία Ασημακοπούλου και απάντησε ότι αγνοεί «το προσβλητικό ύφος της τελευταίας παρατήρησης» και «ναι, μπορώ να το φανταστώ επειδή βλέπω ένα τέτοιο πολιτικό κάθε πρωί στον καθρέφτη μου όταν ξυπνώ» και μίλησε ξανά για «μειοψηφίες που μιλούν για τη χώρα μου σαν να μην είναι δημοκρατία, σαν να είναι απολυταρχικό καθεστώς».

Επέμενε ότι έχουν δοθεί απαντήσεις, ενώ γι αυτό ακριβώς έγινε η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και απαντήσεις από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν δόθηκαν, ενώ η Αριστερά, οι Πράσινοι, οι Σοσιαλιστές και το Renew άσκησαν σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τις δύο ευρωβουλευτές διέκοψε η πρόεδρος του σώματος.

Διαβάστε επίσης: Αρβανίτης κατά Μητσοτάκη από το Ευρωκοινοβούλιο – «Πυρά» για την απόπειρα φίμωσης κατά του Documento

Έκθετη η κυβέρνηση στο Ευρωκοινοβούλιο: Καταπέλτης η Σόφι Ιν’τ Βέλντ με μήνυμα στα ελληνικά – «Δε σας αφήνουμε μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter