Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Δρομολογείται η καθαίρεση της Καϊλή από αντιπρόεδρος

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Δρομολογείται η καθαίρεση της Καϊλή από αντιπρόεδρος

Με απόφαση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα ανεστάλησαν-με άμεση εφαρμογή-όλες οι αρμοδιότητες που είχαν ανατεθεί στην Αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τη δράση της και την εμπλοκή της στην υπόθεση που ερευνούν οι αρχές.

Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες για την οριστική καθαίρεση της από το Προεδρείο του ΕΚ.

Διαβάστε επίσης – Βρετανός δημοσιογράφος αποκαλύπτει για Καϊλή: «Ψήφισε υπέρ του Κατάρ σε επιτροπή που δεν συμμετείχε καν»

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης προέβη σε σχετική ανάρτηση για τις ραγδαίες εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την υπόθεση διαφθοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος που συγκλονίζει τις Βρυξέλλες.

Nωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο και η Deutsche Welle ανέφεραν ότι η κ. Καϊλή συνελήφθη από τις βελγικές αρχές στο πλαίσιο έρευνας για δωροδοκία ευρωβουλευτών και ανακρίνεται παρουσία του δικηγόρου της.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, τις οποίες επικαλούνται βελγικά μέσα, οι αρχές προχώρησαν σήμερα και στη σύλληψη του πατέρα της ευρωβουλεύτριας. Συγκεκριμένα, τα βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν πως εκτός από τις σακούλες με τα χρήματα που εντοπίστηκαν στην οικία της κ. Καΐλή, βρέθηκε και ένας χαρτοφύλακας με χρήματα στην κατοχή του πατέρα της ο οποίος, φέρεται να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έχει σφραγιστεί το γραφείο της, ενώ παράλληλα τα κινητά της τηλέφωνα όπως και οι υπολογιστές που χρησιμοποιούσε ερευνώνται από τις αρχές.

Διαβάστε επίσης – Σχοινάς σε γραμμή… Καϊλή: «Υμνοι» για τα «αδιανόητα πράγματα» που έχει κάνει το Κατάρ

Η προσαγωγή της κ. Καϊλή και άλλων τεσσάρων ατόμων, έγινε στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες από το Γραφείο Καταστολής Διαφθοράς, για μια υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού από αξιωματούχους του Κατάρ, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι βελγικές Αρχές πραγματοποίησαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 17 έρευνες σε διάφορους δήμους των Βρυξελλών, μεταξύ των οποίων και στην οικία της κ. Εύας Καϊλή. Σύμφωνα με πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας “L’Echo”, η κ. Καϊλή πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο, καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν «τσάντες με χαρτονομίσματα». Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι η κ. Καϊλή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, ο οποίος είναι και ο μόνος δυνατός τρόπος να καταρριφθεί η βουλευτική ασυλία. Οι ανακριτές συνέλαβαν και τον πατέρα της κ. Καϊλή, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει με βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir», η κ. Καϊλή, όπως και οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες που οδηγήθηκαν χθες σε ακρόαση, θα περάσουν εντός 48 ωρών από αρμόδιο Δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει για πιθανά εντάλματα σύλληψης.

Η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν έχει επιβεβαιώσει τα ονόματα των συλληφθέντων, αλλά τονίζει ότι πρόκειται για «προσωπικότητες με στρατηγικές θέσεις».

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter