Τσάντες με χρήματα εντόπισαν οι αρχές στο σπίτι της Καϊλή – Ποιοι άλλοι εμπλέκονται

Τσάντες με χρήματα εντόπισαν οι αρχές στο σπίτι της Καϊλή – Ποιοι άλλοι εμπλέκονται

Ώρα με την ώρα προκύπτουν νέα στοιχεία για την υπόθεση της σύλληψης της Εύας Καΐλή και την έρευνα για χρηματισμό από το Κατάρ. Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και από τους Ευρωσοσιαλιστές.

Δείτε επίσης: L’ Echo: Βρέθηκαν σάκοι με χρήματα στο σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες

Τα βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν πως εκτός από τις σακούλες με τα χρήματα που εντοπίστηκαν στην οικία της κ. Καΐλή, βρέθηκε και ένας χαρτοφύλακας με χρήματα στην κατοχή του πατέρα της ο οποίος, φέρεται να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών.

Εν πρώτοις είχε γίνει γνωστό πως η αστυνομία των Βρυξελλών έχει ερευνήσει 16 σπίτια και έχει κάνει προσαγωγές έπειτα από στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα επιχείρησε να επηρεάσει οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις.

Συγεκριμένα, η βελγική «L’ Echo» ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι οι βελγικές αρχές εντόπισαν σάκους με χρήματα κατά την έρευνα στην οικία της, ενώ το δημοσίευμα -επικαλούμενο δικαστικές πηγές- υποστηρίζει ότι συνελήφθη και συγγενικό πρόσωπο της Καϊλή, το οποίο είχε επίσης στην κατοχή του βαλίτσα με μετρητά.

««Έπειτα από 16 έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, πέντε άτομα συνελήφθησαν, την Παρασκευή (09/12) στις Βρυξέλλες και άλλα δύο στην Ιταλία, ως ύποπτα για διαφθορά από το Κατάρ εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία ανακοίνωσε αυτές τις συλλήψεις γύρω στο μεσημέρι της Παρασκευής (09/12)», επισημαίνεται στο δημοσίευμα που καταγράφει το χρονικό της υπόθεσης.

Όταν έλεγε πως το Κατάρ είναι «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα»

«Πρωτοπόρο» στα εργασιακά δικαιώματα είχε χαρακτηρίσει η Εύα Καϊλή το Κατάρ που φιλοξενεί το μουντιάλ 2022, κόντρα στο μπαράζ διαμαρτυριών και αντιδράσεων για το αιματοβαμμένο Παγκόσμιο Κύπελλο που είναι σε εξέλιξη.

Δείτε επίσης: Αδιανόητη δήλωση Καϊλή: «Πρωτοπόρο το Κατάρ στα εργασιακά δικαιώματα»

Έτσι, παρά τους περίπου 6.500 νεκρούς εργάτες μόνο για τα έργα του Μουντιάλ η κ. Καϊλή ανακάλυψε «πρωτοπορία στα εργασιακά δικαιώματα» στο Κατάρ, επικαλούμενη και την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, του οργανισμού, όμως, που έχει καταγγείλει μαζικούς θανάτους στη χώρα.

Μιλώντας μάλιστα στο Ευρωκοινοβούλιο η κ. Καϊλή δεν δίστασε να κατηγορήσει όσους ασκούν κριτική στο Κατάρ για… μπούλινγκ.

«Κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο, πάλι παίρνουν το φυσικό αέριο τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί», είπε συγκεκριμένα η ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter