L’ Echo: Βρέθηκαν σάκοι με χρήματα στο σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες

L’ Echo: Βρέθηκαν σάκοι με χρήματα στο σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες

«Σεισμό» έχει προκαλέσει η σύλληψη της ευρωβουλευτή Εύας Καΐλη για εμπλοκή σε υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ. Η βελγική «L’ Echo» ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι οι βελγικές αρχές εντόπισαν σάκους με χρήματα κατά την έρευνα στην οικία της, ενώ το δημοσίευμα -επικαλούμενο δικαστικές πηγές- υποστηρίζει ότι συνελήφθη και συγγενικό πρόσωπο της Καϊλή, το οποίο είχε επίσης στην κατοχή του βαλίτσα με μετρητά.

««Έπειτα από 16 έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, πέντε άτομα συνελήφθησαν, την Παρασκευή (09/12) στις Βρυξέλλες και άλλα δύο στην Ιταλία, ως ύποπτα για διαφθορά από το Κατάρ εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία ανακοίνωσε αυτές τις συλλήψεις γύρω στο μεσημέρι της Παρασκευής (09/12)», επισημαίνεται στο δημοσίευμα που καταγράφει το χρονικό της υπόθεσης.

Εκτός ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Ευρωσοσιαλιστών

Στο φόντο των ερευνών για εμπλοκή σε υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ, τόσο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, όσο και η ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών ανακοίνωσαν ότι απομακρύνουν από τις τάξεις τους την Εύα Καΐλή.

«Είμαστε θορυβημένοι από τις καταγγελίες για διαφθορά στα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Παίρνουμε στάση μηδενικής ανοχής για τη διαφθορά. Είμαστε οι πρώτοι που υποστηρίζουμε μια ενδελεχή έρευνα και την πλήρη αποκάλυψη της υπόθεσης», επεσήμαναν οι Ευρωσοσιαλιστές.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις: Συνελήφθη από τις βελγικές αρχές η Εύα Καϊλή για την υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ

Αντιδεξιός συναγερμός στο ΠΑΣΟΚ μετά τη διαγραφή της Εύας Καϊλή

Βέλγιο: Υπό έρευνα η Εύα Καϊλή για υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ

Εύα Καϊλή: Τι γράφει ο ευρωπαϊκός Τύπος για την έρευνα σε βάρος της για υπόθεση διαφθοράς

Εκτός ΠΑΣΟΚ η Εύα Καϊλή στο φόντο της έρευνας για υπόθεση διαφθοράς

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter