Εύα Καϊλή: Τι γράφει ο ευρωπαϊκός Τύπος για την έρευνα σε βάρος της για υπόθεση διαφθοράς

Εύα Καϊλή: Τι γράφει ο ευρωπαϊκός Τύπος για την έρευνα σε βάρος της για υπόθεση διαφθοράς

Πρώτο θέμα στον ευρωπαϊκό Τύπο είναι η υπόθεση της έρευνας σε βάρος της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή για υπόθεση διαφθοράς για φερόμενη δωροληψία από το Κατάρ, γεγονός που προκάλεσε και την αποπομπή της από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα, η είδηση πως η ελληνίδα ευρωβουλευτής εκλήθη για ανάκριση στο πλαίσιο διερεύνησης σκανδάλου διαφθοράς από το Κατάρ έγινε είδηση σε μία σειρά από ευρωπαϊκής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των ελεγχόμενων για φερόμενη δωροληψία από το Κατάρ, σύμφωνα με τη βελγική ιστοσελίδα Le Soir,, είναι και η ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, ενώ έχουν συλληφθεί ο σύντροφος της αλλά και ο πρώην ευρωβουλευτής της ομάδας των Σοσιαλιστών Πιερ Αντόνιο Παντζέρι.

Συγκεκριμένα πως αναφέρει σε ρεπορτάζ τηςη Le Soir, το πρωί της Παρασκευής και στη συνέχεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Καταστολής της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, θεωρούμενα ως ύποπτα, προσήχθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή.

Μετά τη Le Soir που έφερε στο φως το θέμα ένα ακόμα βελγικό μέσο, η Knack γράφει: «Έρευνα για διαφθορά: Έρευνα στο σπίτι της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Και αναφέρει: «Αφού η ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία πραγματοποίησε ήδη 16 έρευνες στις Βρυξέλλες το πρωί της Παρασκευής στο πλαίσιο έρευνας για πιθανή διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πραγματοποίησε έφοδο και στο σπίτι της Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες αργότερα μέσα στην ημέρα».

Πρώτο θέμα η είδηση και στο Politico το οποίο αναφέρει σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο: «Έφοδος της βελγικής αστυνομίας σε σπίτια για την άσκηση πίεσης από το Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο»: «Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε 16 σπίτια και συνέλαβε τέσσερα άτομα στις Βρυξέλλες και γύρω από αυτές το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο έρευνας για την άσκηση πίεσης από το Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

politico

H La Repubblica αναφέρει: «Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διαφθορά από το Κατάρ: 4 Ιταλοί ερευνώνται. Ελληνίδα αντιπρόεδρος εμπλέκεται επίσης. Ποιος είναι ο Panzeri, πρώην ευρωβουλευτής του ΕΛΚ που ερευνάται».

«Διαφθορά, οργανωμένο έγκλημα και ξέπλυμα χρήματος. Στο πλαίσιο της έρευνας για δωροδοκία από κεφάλαια του Κατάρ, Βέλγοι ερευνητές έκαναν σήμερα έρευνα στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού της S&D Εύας Καϊλή, η οποία είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir. Η Καϊλή θα οδηγηθεί επίσης ενώπιον του δικαστή για να καταθέσει», γράφει η La Stampa.

Πηγή: Le Soir, Politico, La Stampa

Διαβάστε επίσης:

Βέλγιο: Υπό έρευνα η Εύα Καϊλή για υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ

Σκάνδαλο διαφθοράς στις Βρυξέλλες: 4 συλλήψεις για χρηματισμό από το Κατάρ-Πρώην ευρωβουλευτής ανάμεσά τους

Εκτός ΠΑΣΟΚ η Εύα Καϊλή στο φόντο της έρευνας για υπόθεση διαφθοράς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter