Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Ακυρώνεται συνεδρίαση στη Βαρσοβία στον απόηχο της εφόδου της βελγικής αστυνομίας

Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Ακυρώνεται συνεδρίαση στη Βαρσοβία στον απόηχο της εφόδου της βελγικής αστυνομίας

Ντόμινο εξελίξεων φαίνεται πως έχει πυροδοτήσει η έφοδος της βελγικής αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες την Τρίτη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Euractiv που υπογράφει ο Σαράντης Μιχαλόπουλος, το ΕΛΚ ακύρωσε μία συνεδρίαση της ομάδας που είχε προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα στη Βαρσοβία, μετά την αναταραχή που δημιουργήθηκε.

Δείτε επίσης: Euractiv: Έφοδος της βελγικής αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει, δύο διαφορετικές πηγές του ΕΛΚ επιβεβαίωσαν στο Euractiv πως η πολωνική αντιπροσωπεία του ΕΛΚ εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για τις εξελίξεις και την πολιτική ζημιά στην κεντροδεξιά οικογένεια μετά την επιδρομή.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) Mario Voigt, ο διευθυντής ψηφιακής εκστρατείας του αρχηγού του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ κατά την προεκλογική εκστρατεία το 2019.

Δείτε επίσης: Στο «στόχαστρο» Politico και El Pais το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για σκάνδαλα διαφθοράς

Μάλιστα, το Euractiv αναφέρει πως το πολωνικό κεντροδεξιό κόμμα Civic Platform (PO) φέρεται να ζήτησε από την ηγεσία του ΕΛΚ να ακυρώσει τη συνάντηση μετά από έντονη κριτική στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης στην Πολωνία, τα οποία προσπάθησαν να συνδέσουν το PO με το σκάνδαλο ενόψει των γενικών εκλογών.

Ο ηγέτης του «PO» Ντόναλντ Τουσκ ακύρωσε ήδη τη συμμετοχή του στη συνάντηση την Τετάρτη, καθώς «από την έφοδο, ΜΜΕ κοντά στο PiS προσπαθούσαν να φέρουν τον Ντόναλντ Τουσκ στο σκάνδαλο».

Μια άλλη πηγή είπε στο Euractiv, ότι ο Βέμπερ αρχικά ήθελε να συνεχίσει τη συνάντηση αλλά έκτοτε άλλαξε γνώμη. Επίσης, έχει γίνει γνωστό ότι ο Βέμπερ ακύρωσε ένα μηνιαίο δείπνο που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιείται μεταξύ των επιτρόπων του ΕΛΚ και των προεδριών τόσο του κόμματος όσο και της ομάδας την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης:

Ανακρίνεται από τη βελγική και γερμανική αστυνομία ο σύμβουλος καμπάνιας του Βέμπερ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter