Ευτυχώς που ο Κυρανάκης δεν αμφισβήτησε τα… Χριστούγεννα!

Ευτυχώς που ο Κυρανάκης δεν αμφισβήτησε τα… Χριστούγεννα!

Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κρυφτεί αλλά ο κυνισμός της δεν την αφήνει. 

Κάτι τέτοιο προέκυψε και από την συνέντευξη του αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Κυρανάκη στο ραδιόφωνο News24/7.

Πιστοί στη συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα, με ιδιαίτερη «αγάπη» στην ιδιωτική ασφάλιση, ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτική εκπαίδευση (και όπου υπάρχει η λέξη “ιδιωτικό”), ανέφερε πως η ΝΔ «δεν δεσμεύει από την εξαγγελία του πρωθυπουργού για 10.000 προσλήψεις».

Και γιατί να δεσμευόταν αφού κάτι τέτοιο θα ισχυροποιούσε Δημόσια Εκπαίδευση και Δημόσια Ασφάλιση/Νοσοκομεία;

Ο κ. Κυρανάκης έγινε πιο σαφής σημειώνοντας πως το κόμμα του, επιμένει στη συρρίκνωση του κράτους και στην πρόσληψη ενός έναντι πέντε αποχωρήσεων…

Δηλαδή: 

  • Σε πέντε καθηγητής θα προσλαμβάνεται ένας;
  • Σε πέντε πυροσβέστες που θα φεύγουν, θα προσλαμβάνεται ένας;
  • Σε πέντε γιατρούς, θα προσλαμβάνεται ένας;
  • Μήπως και σε πέντε αστυνομικούς θα προσλαμβάνεται ένας; 

Ίσως να γινόταν πιο πιστευτός αν πρότεινε σε κάθε πολιτικό τζάκι να απασχολείται μόνον ένας στο ευρύτερο Δημόσιο, αφού μιλάνε για συρρίκνωση αλλά μια χαρά “αρμέγουν” το Δημόσιο τα… τζάκια!

Εκεί να δεις κλάμα…

Ο κ. Κυρανάκης βέβαια, χωρίς να πει τη δική του/τους σαφή θέση για το διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους σημείωσε την εναντίωσή του λέγοντας:

«Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου αφορά τη μισθοδοσία των κληρικών. Ο κ. Τσίπρας μιλά για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας που όμως δεν υπάρχει αφού ο μισθός των κληρικών θα δίνεται από το Δημόσιο».

Αλλά ο Κώστας Κυρανάκης ήταν πιο σαφής λέγοντας: Εμείς θέλουμε να παραμείνουν δημόσιοι υπάλληλοι οι κληρικοί. Βέβαια το θέμα είναι αν η ΝΔ έχει μία γραμμή στο θέμα…

Χθες η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη είχε αμφισβητήσει εμμέσως πλην σαφώς την ακεραιότητα της Εκκλησίας, τώρα ο κ. Κυρανάκης μας είπε (μάλλον) πως δεν θέλει διαχωρισμό Κράτους –Εκκλησίας…

Πάντως διακρίνουμε μια πρόοδο… 

Ο κ. Κυρανάκης δεν αμφισβήτησε ούτε τα Χριστούγεννα, ούτε τη φάτνη, ούτε τον σταυρό στη σημαία…

Ε, στην περίπτωση της ΝΔ το λες και πρόοδο, αν ξεχάσεις πως βρισκόμαστε στο 2018…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter