Famagusta: Η Αιμιλία Υψηλάντη αποκαλύπτει τη συνέχεια της σειράς (Video)

Famagusta: Η Αιμιλία Υψηλάντη αποκαλύπτει τη συνέχεια της σειράς (Video)

Καλεσμένη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα», η Αιμιλία Υψηλάντη αποκάλυψε πληροφορίες του ρόλου της στη σειρά «Famagusta».

Η γνωστή ηθοποιός υποδύεται το ρόλο της «Σοφίας Κούρτη», της γυναίκας που μεγαλώνει το μωρό που χάθηκε κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, την 20η Ιουλίου 1974 στην Κύπρο.

«Δεν το παίρνω το μωρό εγώ, το παίρνει η αδερφή μου. Εγώ είμαι μια γυναίκα που ζει στο Λονδίνο, έχω παντρευτεί έναν Κύπριο, δε ζει όταν βλέπουμε τη σειρά, η οποία δεν μπορεί να κάνει παιδιά και θέλει πάρα πολύ ένα παιδί.
Η αδερφή της παίρνει το παιδί και γνωρίζοντας τη λαχτάρα τη δική μου, του ρόλου μου, για ένα παιδί, μου το δίνει. Είναι εμφανέστατο ότι το σώζει το παιδί διότι διαπιστώνει ότι η μητέρα του είναι νεκρή».

Η Αιμιλία Υψηλάντη μίλησε και για τους στενούς δεσμούς της με την Κύπρο.

«Οι μνήμες μου σε σχέση με τα θέματα της Κύπρου ξεκινούν από πολύ παλιά. Εγώ μαθήτρια ακόμη στο γυμνάσιο, κατεβαίναμε στο Σύνταγμα τα σχολεία όλα και διαδηλώναμε για την ένωση. Έχω ζήσει και έχω παρακολουθήσει όλο τον αγώνα του Κυπριακού λαού.
Εμείς τους ήρωες για την απελευθέρωση της Κύπρου τους ξέρουμε, οι νέοι δεν τους ξέρουν. Δεν ξέρουν ότι η Ελλάδα έκανε έκκληση κάποια στιγμή για να σωθεί ο Παλληκαρίδης, στη Μεγάλη Βρετανία.

Νομίζω ότι η Famagusta μπορεί να δώσει μια αφορμή να μιλήσουμε για αυτά τα θέματα. Εγώ πήγαινα κάθε χρόνο στην Κύπρο στην πορεία των γυναικών για τους αγνοούμενους, έκανα εκδηλώσεις για τους αγνοούμενους στο θέατρό μου, αλλά δεν είναι το τι κάναμε εμείς, οι νεότεροι πρέπει να μάθουν.
Μόλις μου είπαν να παίξω, είπα αμέσως ‘ναι’, ότι με ενδιαφέρει για το θέμα, με ενδιαφέρει ότι έχει μαρτυρίες μέσα πραγματικών ανθρώπων».

Διαβάστε επίσης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter