Φάμελλος για ιδιωτικά Πανεπιστήμια: «Είναι πολλά τα λεφτά των κολεγίων κ. Μητσοτάκη – Είδαμε την… καριέρα σας με τον Κήρυκα Χανίων»

Φάμελλος για ιδιωτικά Πανεπιστήμια: «Είναι πολλά τα λεφτά των κολεγίων κ. Μητσοτάκη – Είδαμε την… καριέρα σας με τον Κήρυκα Χανίων»

Σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο πρωθυπουργός και άσκησε εφ΄ όλης της ύλης κριτική από το βήμα της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στις επικρίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Στέφανο Κασσελάκη και εν συνόλων στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός επί της ουσίας αφαίρεσε το δικαίωμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για τα δημόσια Πανεπιστήμια, ρωτώντας παράλληλα τον κ. Μητσοτάκη: «Εσείς πού σπουδάσατε; Σε δημόσιο Πανεπιστήμιο;».

Ως προς την καριέρα του κ. Μητσοτάκη, θυμήθηκε πως η πρώτη φορά που «συναντήθηκε» μαζί της ήταν με την ιδιότητα του προέδρου της Εξεταστικής για τα «θαλασσοδάνεια» κομμάτων και ΜΜΕ και συγκεκριμένα όταν έπεσε πάνω στο απλήρωτο δάνειο εκατομμυρίων του «Κήρυκα Χανίων».

Σημείωσε πως η κυβέρνηση λέει στους φοιτητές ότι «δεν έχουν δυνατότητα να σπουδάσουν αν δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν». «Τα κάνετε όλα αυτά για να κερδοσκοπήσουν κάποια funds και οι κολλητοί σας» είπε και έκανε λόγο για «νομοσχέδιο αρπαχτής», εξηγώντας πως «είναι πολλά τα λεφτά των κολεγίων», τα οποία μέσω του σχεδίου νόμου θα «ανωτατοποιηθούν».

Επίσης, στηλίτευσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να διατηρεί το καθεστώς υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και ελλιπών υποδομών στα δημόσια Πανεπιστήμια, επικαλούμενος τον ευρωπαϊκό μ.ο. από τον οποίο απέχει κατά πολύ η χώρα μας.

«Θα υπάρχει παραίτηση;» 

Ανοίγοντας τη βεντάλια της κριτικής με αφορμή την παράβαση του Συντάγματος με το εν λόγω νομοσχέδιο, ο κ. Φάμελλος θύμισε και ξαναζήτησε απαντήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την εξαγωγή του Predator από τον σημερινό διευθυντή της ΝΔ, κ. Σμυρλή.

Επισήμανε ακόμα τη συγκάλυψη των ευθυνών Καραμανλή και Τριαντοπούλου στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών, όπως επίσης και τη συσκότιση σε σχέση με το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας.

Όσον αφορά το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τον πρωθυπουργό αν θα παραμείνει ευρωβουλευτής της ΝΔ η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και αν θα υπάρξει παραίτηση από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Θα το καταργήσουμε»

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο κ. Φάμελλος δεσμεύτηκε ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την κατάργηση «αυτού του αντισυνταγματικού νόμου».

Διαβάστε επίσης: Νέος πανεκπαιδευτικός ξεσηκωμός ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – «Θα βουλιάξει η Αθήνα ξανά»

Κασσελάκης- Ημέρα της Γυναίκας: Δεν είναι ημέρα γιορτής όσο υπάρχει έμφυλη βία και ανισότητες

«Οι γυναίκες να έχουν εξουσία στον εαυτό τους»

Νέος πανεκπαιδευτικός ξεσηκωμός ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – «Θα βουλιάξει η Αθήνα ξανά»

Κύρτσος: Αμφίβολο αν υπερψηφιστεί η φον ντερ Λάιεν από το Ευρωκοινοβούλιο

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter