Νέος πανεκπαιδευτικός ξεσηκωμός ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – «Θα βουλιάξει η Αθήνα ξανά»

Νέος πανεκπαιδευτικός ξεσηκωμός ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – «Θα βουλιάξει η Αθήνα ξανά»

Χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί δίνουν ξανά ραντεβού στα Προπύλαια για να δηλώσουν με πανό και συνθήματα την αντίθεσή τους στα ιδιωτικά πανεπιστήμια που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, με τη μαθητική και φοιτητική κοινότητα να κατεβαίνει ξανά στους δρόμους (12:00 στα Προπύλαια) δίνοντας νέα μάχη για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν και φοιτητές της Θεσσαλονίκης.

«Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πανελλαδικά, όλοι οι φορείς της πανεπιστημιακής και πανεκπαιδευτικής κοινότητας, εργατικά σωματεία, μαθητές θα γίνουμε ορμητικό ποτάμι όσο στη Βουλή θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο που διαλύει τις σπουδές, το μέλλον και την προοπτική μας», αναφέρει το σχετικό κάλεσμα του Συντονιστικού των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «θα βουλιάξουμε την Αθήνα με την πανελλαδική κινητοποίηση των συλλόγων και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τη δημόσια – δωρεάν εκπαίδευση».

Η ΠΟΣΔΕΠ προκήρυξε 48ωρη απεργία για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, ενώ στάση εργασίας 11:00 – 15:00 έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Κάλεσμα συμμετοχής έχουν απευθύνει επίσης η ΟΔΠΤΕ και η ΟΛΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

«Θα βουλιάξει η Αθήνα ξανά» – Παρέμβαση φοιτητών μπροστά στη Βουλή ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια (Video)

Φοιτητές: Την Παρασκευή, εντός και εκτός Βουλής, η κορύφωση για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Αυτοθαυμάστηκε πάλι ο Μητσοτάκης στην ομιλία του στο ΕΛΚ – Έδωσε στήριξη για δεύτερη φορά σε Φον ντερ Λάιεν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter