Αυτοθαυμάστηκε πάλι ο Μητσοτάκης στην ομιλία του στο ΕΛΚ – Έδωσε στήριξη για δεύτερη φορά σε Φον ντερ Λάιεν

Αυτοθαυμάστηκε πάλι ο Μητσοτάκης στην ομιλία του στο ΕΛΚ – Έδωσε στήριξη για δεύτερη φορά σε Φον ντερ Λάιεν

Στο συνέδριο του ΕΛΚ με φόντο τις επερχόμενες ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης «επαίνεσε» την κυβέρνησή του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η χώρα που κλήθηκα να κυβερνήσω, όταν εξελέγην για πρώτη φορά το 2019, θεωρούταν από πολλούς ο «ασθενής» της Ευρώπης» ενώ πρόσθεσε ότι «ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι σε διάστημα λίγο περισσότερο από τέσσερα χρόνια η Ελλάδα θα μπορούσε να φτάσει από εκεί που ήταν, εκεί που είναι σήμερα; Η πιστοληπτική μας ικανότητα έχει αποκατασταθεί, οι επενδύσεις βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, ο «Economist» μας επαινεί ως χώρα της χρονιάς. Μπορώ να σας πω ότι δεν θα ήμασταν σε θέση να το πετύχουμε αυτό χωρίς τη σημαντική ευρωπαϊκή στήριξη».
Όλα αυτά τη στιγμή που η ακρίβεια θερίζει τα νοικοκυριά και ένα τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα μηνιαία έξοδα.

Στήριξη στην υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικύρωσε την στήριξη του προς την Φον ντερ Λάιεν και «αποθέωσε» το ΕΛΚ αναφέροντας ότι «πρώτον, θα πρέπει, ως ΕΛΚ, να είμαστε πραγματικά περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει τα πέντε τελευταία χρόνια. Δεν ήταν δεδομένο, χρειάστηκε πολλή προσπάθεια για να φέρουμε την Ευρώπη στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Και εμείς, το ΕΛΚ, ήμασταν στην πρώτη γραμμή όλων αυτών των προσπαθειών ώστε να προετοιμαστεί η Ευρωπαϊκή μας Ένωση απέναντι στη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Θέλω να συγχαρώ προσωπικά την Ursula για τη συμμετοχή της σε αυτή την επιτυχία και για την ακλόνητη ηγεσία της εν μέσω σοβαρών και πρωτοφανών παγκόσμιων προκλήσεων: μια πανδημία που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, έναν βάρβαρο και παράνομο επιθετικό πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, μια ενεργειακή κρίση που απείλησε με αποσταθεροποίηση τις οικονομίες μας».

Σημειώνεται ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πήρε επίσημα το χρίσμα από το ΕΛΚ για μια δεύτερη πενταετή θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς υποστηρίχτηκε από 400 συνέδρους, ενώ 89 καταψήφισαν.

Η στάση της Ευρώπης για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Επίσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε για τον πόλεμο στην Ουκρανία ότι «ποτέ άλλοτε η ΕΕ δεν είχε αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο: επιβάλλοντας εκτεταμένες κυρώσεις στη Ρωσία, στηρίζοντας διαρκώς, στρατιωτικά και οικονομικά, την Ουκρανία». Παράλληλα, για την ισχυρή έκρηξη στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρόεδρος της Ουκρανίας, σημείωσε ότι «ήμουν στην Οδησσό χθες με τον Πρόεδρο Zelenskyy όταν ένας ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος χτύπησε το λιμάνι κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας στις εγκαταστάσεις του.
Και, πιστεύω, όλοι στέλνουμε ένα μήνυμα στο Κρεμλίνο: Δεν πρόκειται να φοβηθούμε. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Και βέβαια, παραμένουμε απόλυτα ενωμένοι στην αποφασιστικότητά μας να το κάνουμε».

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Ψάχνοντας διακαώς μια θέση «στα ξένα»

Αντιρρήσεις και από την Ουγγαρία για την υποψηφιότητα Μαρκ Ρούτε στο ΝΑΤΟ

Ακροδεξιά στροφή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το μεταναστευτικό σε γραμμή Σούνακ – Μελόνι!

Ζαχάροβα: «Η ελληνική κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για τα όπλα που στέλνει στην Ουκρανία»

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter