Μητσοτάκης: Ψάχνοντας διακαώς μια θέση «στα ξένα»

Μητσοτάκης: Ψάχνοντας διακαώς μια θέση «στα ξένα»

Τόσο η κινητικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, όσο και το αιφνιδιαστικό ταξίδι στην Ουκρανία μαζί με το γάμο ομοφύλων συνηγορούν πως ο πρωθυπουργός απευθύνεται πλέον στο «ευρωπαϊκό» κοινό και δεν αρκείται σε μια θέση εντός Ελλάδας.

Προφανώς, έχει σκοπό να αφήσει σε άλλους τα καυτές πατάτες που δημιούργησε και να κάνει μια φυγή προς τα εμπρός γιατί ως γόνος της οικογενειοκρατίας θεωρεί πως τώρα είναι το παράθυρο ευκαιρίας.

Είναι άγνωστο αν αυτή η θέση στην οποία προσβλέπει είναι το ΝΑΤΟ –αν τυχόν δεν εγκριθεί» ομόφωνα ο Ολλανδός Μαρκ Ρούτε για τον οποίο έχουν εκφραστεί και αρνητικές θέσεις.

Παίζει ακόμα μια «ανώτερη» ευρωπαϊκή θέση, ιδιαίτερα σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η δεύτερη θητεία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το χθεσινό «μανιφέστο» που δημοσιεύθηκε του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που συνεδριάζει στο Βουκουρέστι περιλαμβάνει μια ακροδεξιά πεπονόφλουδα για την φον ντερ Λάιεν.

Τη θέση του Γερμανικού CDU, της ακροδεξιάς Τζόρτζια Μελόνι και του Βρετανού Ρίσι Σούνακ για μεταφορά μεταναστών σε «τρίτες χώρες», ενδεχομένως και ευρωπαϊκές.

Θέση αντίθετη με την πολιτική της φον ντερ Λάιεν για την οποία (μεταφορά μεταναστών σε τρίτες χώρες) έχουν εκφραστεί αρνητικά και οι αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες και ο ΟΗΕ.

Μπορεί να έχει βάλει και το χεράκι του ο φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μάνφρεντ Βέμπερ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ωστόσο με την παρουσία του στο Παρίσι (πρόσφατα), την Ουκρανία (χθες) αλλά και το «προοδευτικό του προφίλ» που φιλοτέχνησε από την άρον άρον ψήφιση του γάμου ομοφύλων θέλει να παίζει ενεργά και να κάνει την έξοδο…

Εξάλλου έχει φιλοτεχνήσει επί μακρόν μια υπόγεια διεθνή (και προσωπική;) πολιτική αλλά και συνομιλίες πέραν του αυστηρά θεσμικού του ρόλου.

Αλλά δεν εξαρτάται μόνον από τον ίδιο…

Γ.Λ.

Διαβάστε επίσης:

Αντιρρήσεις και από την Ουγγαρία για την υποψηφιότητα Μαρκ Ρούτε στο ΝΑΤΟ

Ακροδεξιά στροφή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το μεταναστευτικό σε γραμμή Σούνακ – Μελόνι!

Ζαχάροβα: «Η ελληνική κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για τα όπλα που στέλνει στην Ουκρανία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter