Φάμελλος για Μητσοτάκη: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός και πρέπει να απολογηθεί»

Φάμελλος για Μητσοτάκη: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός και πρέπει να απολογηθεί»

Ολιστική κριτική στον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας άσκησε από το βήμα της Βουλής ο μεταβατικός πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, αναφορικά με τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Ο κ. Φάμελλος ανακοίνωσε την κατάθεση αιτήματος για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε σχέση με τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, αλλά και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με την ποσοτικοποίηση των καταστροφών και την απορρόφηση πόρων από νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για να αποκατασταθούν οι πληγείσες περιοχές.

«Οι ευθύνες είναι κολοσσιαίες και ανήκουν προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, στους υπουργούς του και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας» υποστήριξε και συμπλήρωσε για τον πρωθυπουργό: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός και πρέπει να απολογηθεί».

Καυτηρίασε δε τους διαγκωνισμούς υπουργών για το ποιος έχει την ευθύνη, κάτι που -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- ισχύει και για τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας. «Ξεχνάτε ότι είστε στο ίδιο κόμμα;» ρώτησε δηκτικά τους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Επιπλέον, δεν απέρριψε το αίτημα Εξεταστικής Επιτροπής από το ΠΑΣΟΚ για τις καταστροφές στη Θεσσαλία, τονίζοντας, όμως, απευθυνόμενος στους βουλευτές του τρίτου κόμματος, πως «γνωρίζουμε τις ευθύνες».

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στηλίτευσε τόσο τη μη απορρόφηση πόρων όσο και την απένταξη αντιπλημμυρικών έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί στη Θεσσαλία.

«Να μην είναι υποψήφιος ο καταδικασμένος ναζί»

Ανοίγοντας τη βεντάλια της κριτικής, κατηγόρησε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν αποδέχεται την πρόταση νόμου είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τον εκλογικό αποκλεισμό του Κασιδιάρη από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η πλειοψηφία επιμένει να μην προχωρά στην αναστολή της κρατικής επιχορήγησης των Σπαρτιατών.

«Δεν σέβεστε τη δεοντολογία, τη δημοκρατία και την κριτική» σχολίασε σχετικά με την «απαράδεκτη μεθόδευση» του πρωθυπουργού, ο οποίος «με το έτσι θέλω» κατοχύρωσε την ημέρα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετείται στη ΔΕΘ.

Τέλος, έβαλλε κατά και του «αδιάβαστου» υπουργού Δικαιοσύνης, καλώντας τον κ. Φλωρίδη να υιοθετήσει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την άρση του ακαταδίωκτου των τραπεζιτών, κάτι για το οποίο ο ίδιος είχε δεσμευτεί κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων μετά τις εκλογές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter