Φάμελλος για ρουσφετολογικό πολυνομοσχέδιο Σκρέκα: Ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες ύδρευσης και απορριμμάτων

Φάμελλος για ρουσφετολογικό πολυνομοσχέδιο Σκρέκα: Ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες ύδρευσης και απορριμμάτων

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το ξεπούλημα και τα ρουσφέτια» τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά την πρώτη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου – σκούπα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο -σύμφωνα με τα λεγόμενα του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ- θέτει τις βάσεις ιδιωτικοποίησης των κρατικών υπηρεσιών ύδρευσης και διαχείρισης απορριμμάτων.

Δείτε επίσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προετοιμάζει την ιδιωτικοποίηση του νερού εν μέσω εθνικής τραγωδίας

Ο κ. Φάμελλος στηλίτευσε την προχειρότητα και τη βιασύνη που οδήγησε τον αρμόδιο υπουργό να καταθέσει τρία νομοσχέδια υπό τη μορφή του ενός, το οποίο, μάλιστα, έφτασε στη Βουλή την επομένη της τραγωδίας στα Τέμπη. «Αυτή είναι η επιτελική αριστεία του κ. Μητσοτάκη» συμπέρανε, έχοντας προηγουμένως στηλιτεύσει ότι παραβιάστηκε ακόμα και τον νόμο του Γιώργου Γεραπετρίτη για το επιτελικό κράτος.

Εν συνεχεία, περιέγραψε το πολυνομοσχέδιο ως άθροισμα ρουσφετιών με φωτογραφικές ρυθμίσεις, ενώ για τη μετονομασία της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων υπογράμμισε πως «κρύβει ξεκάθαρα τις προθέσεις της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης αποβλήτων».

«Η κυβέρνηση φέρνει ρύθμιση για νευραλγικούς και μονοπωλιακούς τομείς της χώρας, όπως η διαχείριση του νερού και των απορριμάτων. Πρόκειται για δημόσια αγαθά που ανήκουν είτε στο δημόσιο είτε στην αυτοδιοίκηση» εξήγησε και συνέχισε λέγοντας πως η επίσημη δικαιολογία της πλειοψηφίας είναι ότι αυτό ήταν προαπαιτούμενο για το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Να το ξεκαθαρίσουμε», αποσαφήνισε, «η αλήθεια είναι ότι κυβέρνηση το έβαλε χωρίς να το ζητήσει κανένας. Διότι ήταν στα μνημόνιά τους αυτός ο όρος και αναιρέθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στο Hilton. Και επειδή συμμετείχα προσωπικά (στις διαπραγματεύσεις), το ξέρει ο γ.γ. του υπουργείου, μην κοροϊδευόμαστε».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, καθώς η ΝΔ «φέρνει από την πίσω πόρτα μνημονιακές ρυθμίσεις που αναιρούν την πρόσβαση των πολιτών σε καλής ποιότητας πόσιμο νερό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter