Φάμελλος σε ΝΔ: «Επιχειρείτε να συγκαλύψετε το έγκλημα των Τεμπών και να αμνηστεύσετε τους υπευθύνους»

Φάμελλος σε ΝΔ: «Επιχειρείτε να συγκαλύψετε το έγκλημα των Τεμπών και να αμνηστεύσετε τους υπευθύνους»

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών ο Σωκράτης Φάμελλος ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνά τα θύματα, τους συγγενείς και τους τραυματίες, εκφράζοντας τη δέσμευση πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιδιώξει -παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών- να επέλθει δικαιοσύνη για το έγκλημα.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να συγκαλύψει τις ευθύνες και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση επιμένει να περιορίζει την έρευνα, να περιορίζει την αλήθεια. Οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν δικαίωση για τους δικούς τους ανθρώπους, έχοντας στο πλευρό τους το σύνολο της κοινωνίας, κάτι που φαίνεται και από τις σχεδόν 900 χιλιάδες υπογραφές στο ψήφισμα για την αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και καταγγέλλουν μία σειρά από παραλείψεις που οδηγούν σε συγκάλυψη του εγκλήματος».

Υποστήριξε δε πως παράλληλα με την προσβολή στη μνήμη των θυμάτων συντελείται από την πλευρά της κυβέρνησης και η καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου, κάθε έννοιας δικαιοσύνης.

«Επιχειρείτε να συγκαλύψετε το έγκλημα και να αμνηστεύσετε τους υπευθύνους» έκρινε, υπενθυμίζοντας τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή με την απόρριψη κομβικών μαρτύρων και την άρνηση συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για να διερευνηθούν οι ευθύνες του Κώστα Καραμανλή.

«Απορρίψατε το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Καραμανλή στην αρμόδια ανακριτική αρχή με το ερώτημα για “ψευδορκία”. Απορρίψατε κρίσιμους μάρτυρες που θα έπρεπε να καταθέσουν στην εξεταστική και δεν κλήθηκαν» υπογράμμισε, διαπιστώνοντας: «Αποδείξατε ότι δεν θέλετε να ακουστεί η αλήθεια».

«Είναι προφανές ότι εμείς έχουμε ευθύνη να ακολουθήσουμε το δρόμο της δικαιοσύνης και της αλήθειας. Είναι υποχρέωση όλων μας να σταθούμε δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες, να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί τους και να παλέψουμε για να μη μείνει τίποτα αναπάντητο και να λογοδοτήσουν όλοι όσοι ευθύνονται» δεσμεύτηκε και προειδοποίησε την κυβέρνηση πως βάζει νάρκη στα θεμέλια της δημοκρατίας.

«Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα “πέσει”»

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ο πρόεδρος της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε την αναφορά του Κυριάκου Πιερρακάκη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής πως το Σύνταγμα «δεν είναι τοτέμ». «Ο υπουργός Παιδείας προσβάλλει και τη Βουλή και το πολίτευμα και το Σύνταγμα, απ’ όπου βέβαια απορρέει το δικαίωμά μας να συζητάμε εδώ, και η εξουσία της ίδιας της κυβέρνησης. Ναι το Σύνταγμα είναι “τοτέμ”» είπε και προέβλεψε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα «πέσει» στο ΣτΕ.

Διαβάστε επίσης:

Εξοργιστική δήλωση Καραμανλή για Τέμπη: Ακόμη αυτοσυγχαίρεται για την παραίτησή του

Απεργία: «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» – Οργή λαού στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη (Photos)

Η συγκλονιστική σιωπή στα Τέμπη και ένα «δεν μπορεί, ρε μαλ*κα» που με στοιχειώνει…

Κασσελάκης για Τέμπη: «Δίπλα στον αγώνα των οικογενειών των θυμάτων για Δικαιοσύνη»

Σόφι Ιν’τ Φελτ για Τέμπη: «Να έρθουν όλα στο φως – Ζωτικής σημασίας η απονομή δικαιοσύνης»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter