Φάμελλος: «Πού θα σταματήσει ο αντιδημοκρατικός κατήφορος;» – Σύγκρουση στη Βουλή για την «εκπαραθύρωση» Δούκα

Φάμελλος: «Πού θα σταματήσει ο αντιδημοκρατικός κατήφορος;» – Σύγκρουση στη Βουλή για την «εκπαραθύρωση» Δούκα

Την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πραξικοπηματική «εκπαραθύρωση» του νέου δημάρχου Αθηναίων από την εταιρία «Ανάπλαση ΑΕ» διατύπωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος, ξεκαθαρίζοντας πως η σπουδή της πλειοψηφίας είναι να μην ελεγχθεί το «πάρτι» που έγινε με τον «Μεγάλο Περίπατο».

Διαβάστε επίσης: Σκανδαλώδη μεθόδευση Μητσοτάκη για να προστατευθεί ο Κώστας Μπακογιάννης καταγγέλλει ο Χάρης Δούκας

Κατά την παρέμβασή του, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε πού θα φτάσει αυτός ο αντιδημοκρατικός κατήφορος, θυμίζοντας ότι τη μέθοδο της συγκάλυψης ακολούθησε η ΝΔ και για το σκάνδαλο των υποκλοπών και για την τραγωδία των Τεμπών, αλλά και την έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας.

Επιπλέον, ο κ. Φάμελλος θύμισε ότι ο κ. Μπακογιάννης τέθηκε επικεφαλής στη συγκεκριμένη δημοτική εταιρία το 2020 και τώρα που ο ανιψιός του πρωθυπουργού έχασε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η πλειοψηφία αλλάζει τη σύνθεση του Δ.Σ. της εταιρίας, «γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τη δημοκρατική επιλογή των Αθηνών».

«Έχετε χάσει τη μπάλα, τα έχετε κάνει μπάχαλο» είπε απευθυνόμενος στην πλειοψηφία, ενώ σε σχέση με την επικείμενη καταψήφιση από τον Αντώνη Σαμαρά της τροπολογίας Καιρίδη και την επιλεκτική κομματική πειθαρχία που επέβαλε το Μέγαρο Μαξίμου, αναρωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης εκπροσωπεί όλη την Κ.Ο. της πλειοψηφίας.

Διαβάστε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης για καταγγελία Χάρη Δούκα: Η Οικογένεια γίνεται καθεστώς για να καλύψει εκλεκτό μέλος της

«Δεν έχει μπάρμπα στο Μαξίμου»

Νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, επισημαίνοντας πως Χάρης Δούκας τίθεται εκτός της δημοτικής εταιρίας διότι «δεν έχει μπάρμπα στο Μαξίμου», ενώ ζήτησε από τη συμπολίτευση να αποσύρει την «ντροπιαστική τροπολογία» που σκοπό έχει να μη γίνει έλεγχος στον «Μεγάλο Περίπατο».

Παράλληλα, στηλίτευσε ότι η ΝΔ έγινε «ασπίδα» του Κώστα Καραμανλή μετά το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας και των αιτημάτων για συγκρότηση σχετικών Προανακριτικών Επιτροπών, ενώ στο ίδιο πλαίσιο ενέταξε και τη συσκότιση του σκανδάλου των παρακολουθήσεων από το επιτελικό παρακράτος.

«Βλέπετε το κράτος ως λάφυρο» ξεκαθάρισε και συμπλήρωσε πως «μας επιστρέφετε σε πολιτικές επιλογές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία». «Τι φοβάται ο κ. Μητσοτάκης» αναρωτήθηκε για την έρευνα που ανακοίνωσε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων για τον «φαγοπότι» στον «Μεγάλο Περίπατο» και κάλεσε τη συμπολίτευση να σεβαστεί την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία.

Προφάσεις εν αμαρτίαις…

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Μάκης Βορίδης ισχυρίστηκε πως αλλάζει η στοχοθεσία της επίμαχης εταιρίας, η οποία πλέον θα καταπιάνεται με όλα τα έργα ανάπλασης της χώρας και γι’ αυτό -σύμφωνα με το σκεπτικό του- δεν μπορεί να είναι επικεφαλής της εταιρίας ο Χ. Δούκας.

Ισχυρίστηκε, επίσης, πως η κυβέρνηση είχε προϊδεάσει από το 2022 μέσω σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη ρύθμιση που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, όμως, απέφυγε να διευκρινίσει πώς γίνεται η υλοποίηση του σχεδίου αυτού να γίνεται μετά την ήττα του κ. Μπακογιάννη στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αναφορικά με τις αιχμές του κ. Φάμελλου για το αν είναι πρόεδρος της Κ.Ο. που ανήκει ο κ. Σαμαράς είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Επικρατείας το μόνο που αρκέστηκε να πει είναι πως σε λίγο θα γίνει η σχετική ψηφοφορία.

Παρενθετικά, ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στην Ολομέλεια και αναμένεται να καταψηφίσει την τροπολογία Καιρίδη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter