FCA και Eni δημιούργησαν το οικολογικό καύσιμο «Α20»

FCA και Eni δημιούργησαν το οικολογικό καύσιμο «Α20»

Ένα νέο υγρό και οικολογικό καύσιμο δημιούργησαν οι FCA και Eni, το οποίο αναγνωρίζεται με την ονομασία «Α20» και η σύνθεσή του περιέχει 15% μεθανόλη και 5% βιο-αιθανόλη.

Μάλιστα, χάρη στη χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα, την ύπαρξη βιο-καυσίμου και τον υψηλό αριθμό οκτανίων, το «Α20» μειώνει τις εκπομπές κατά 3% με βάση τις νέες και αυστηρότερες μετρήσεις WLTP.

Αξίζει να τονιστεί, πως είναι κατάλληλο για την πλειονότητα των βενζινοκίνηταν οχημάτων που κατασκευάστηκαν από το 2001 έως σήμερα και πως μόνο στην Ιταλία, ο αριθμός αυτών των οχημάτων ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια.

Οι δοκιμές για την εξέλιξη του νέου καυσίμου, πραγματοποιήθηκαν με πέντε Fiat 500 στο Μιλάνο. Κάλυψαν 50.000 χιλιόμετρα σε διάστημα 13 μηνών, δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα, εμφάνισαν βελτιωμένη απόδοση, λόγω του αυξημένου αριθμού οκτανίων και φυσικά, χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

FCA και Eni συνεχίζουν την εξέλιξη του καυσίμου «Α20», έχοντας στόχο την περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2, που περιλαμβάνουν την παραγωγή, τη μεταφορά και τη χρήση του καυσίμου.

Πηγή: FCA

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter