Figaro: «Στα μαχαίρια Μακρόν και Σολτς λόγω Ουκρανίας»

Figaro: «Στα μαχαίρια Μακρόν και Σολτς λόγω Ουκρανίας»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Η εγκάρδια διαφωνία μεταξύ Μακρόν και Σολτς». Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει «έκρηξη» των εντάσεων μεταξύ του Γάλλου προέδρου και του Γερμανού ομολόγου του, οι οποίοι δεν συμφωνούν πλέον σε τίποτα. Στη Liberation διαβάζουμε: «Μια διαδρομή γεμάτη εμπόδια για τις αθλήτριες». Οι ανισότητες παραμένουν στον πρωταθλητισμό παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Τραμπ ότι απειλεί τη δημοκρατία». Ο Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε την τελευταία του ομιλία ως πρόεδρος των ΗΠΑ πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: « Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να εισπράξουν έως και 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε ληξιπρόθεσμα δάνεια εν μέσω της πανδημίας». Αντίστροφη μέτρηση για τις μικρές επιχειρήσεις και τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που έλαβαν περίπου ένα εκατομμύριο σε κρατικά δάνεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την κατασκευή προσωρινού λιμανιού στη Γάζα, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μεγάλης κλίμακας». Οι αμερικανικές δυνάμεις θα κατασκευάσουν ένα προσωρινό λιμάνι στη Γάζα για να επιτρέψουν την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε μεγάλη κλίμακα, ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν σε ομιλία του. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Το Λονδίνο έχει μετατραπεί σε “απαγορευμένη ζώνη” για τους Εβραίους κάθε Σαββατοκύριακο». Ο κυβερνητικός επίτροπος για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού προειδοποίησε για τις μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης στο Λονδίνο.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Η πλειοψηφία απορρίπτει τις παραδόσεις των Taurus». Παρατηρείται μια αυξανόμενη απροθυμία μεταξύ των Γερμανών να βοηθήσουν την Ουκρανία.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Ζελένσκι: Εάν ο Πούτιν επιτεθεί στο ΝΑΤΟ, η Ιταλία θα πρέπει να παρέμβει». «Αν βρισκόταν η Μελόνι στην Οδησσό τη στιγμή που συνέβη η πυραυλική επίθεση, τι θα έλεγαν οι δικοί σας;», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η Σουηδία ολοκληρώνει την ένταξη στο ΝΑΤΟ, ενισχυμένη έναντι της Ρωσίας». Μια τελετή στην Ουάσιγκτον με την παρουσία του πρωθυπουργού Ουλφ Κρίστερσον επισημοποίησε την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία, σχεδόν ένα χρόνο μετά την ένταξη της Φινλανδίας.

Διαβάστε επίσης:

Νέος πανεκπαιδευτικός ξεσηκωμός ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – «Θα βουλιάξει η Αθήνα ξανά»

Κασσελάκης- Ημέρα της Γυναίκας: Δεν είναι ημέρα γιορτής όσο υπάρχει έμφυλη βία και ανισότητες

«Οι γυναίκες να έχουν εξουσία στον εαυτό τους»

Νέος πανεκπαιδευτικός ξεσηκωμός ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – «Θα βουλιάξει η Αθήνα ξανά»

Κύρτσος: Αμφίβολο αν υπερψηφιστεί η φον ντερ Λάιεν από το Ευρωκοινοβούλιο

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter