Φιλίπ: Δέχτηκα τη θέση επειδή η χώρα βρίσκεται “σε ιδιαίτερη κατάσταση”

Φιλίπ: Δέχτηκα τη θέση επειδή η χώρα βρίσκεται “σε ιδιαίτερη κατάσταση”

Λίγες ώρες μετά τον διορισμό του στην πρωθυπουργία της Γαλλίας ο Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι δέχτηκε τη θέση που του πρόσφερε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επειδή η χώρα βρίσκεται σε “πρωτόγνωρη κατάσταση”.

“Σκέφτηκα ότι η κατάσταση στην οποία βρισκόμασταν ήταν τόσο ιδιαίτερη που θα έπρεπε να δοκιμάσουμε κάτι που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ ξανά” είπε ο 46χρονος πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι TF1.

Ο Φιλίπ, που προέρχεται από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, είναι ο πρώτος πρωθυπουργός μεταπολεμικά που επιλέγεται από έναν πρόεδρο προερχόμενο από άλλο κόμμα.

Στη συνέντευξή του υποστήριξε ότι η επιλογή του Μακρόν να μεταρρυθμίσει τον Εργασιακό Κώδικα καταφεύγοντας στην έκδοση προεδρικών διαταγμάτων δεν σημαίνει ότι αρνείται τον διάλογο. “Τα διατάγματα αυτά δεν συνιστούν άρνηση διαλόγου και σε αυτό το σημείο επιμένω: μια καλή μεταρρύθμιση είναι μια μεταρρύθμιση που την έχουμε σκεφθεί, ανακοινώσει, συζητήσει και στη συνέχεια την εφαρμόζουμε γρήγορα, επειδή οι Γάλλοι αναμένουν μια μεταμόρφωση, αναμένουν πρόοδο”, υπογράμμισε ο Φιλίπ.

“Γνωρίζω τις ανησυχίες που προκαλεί (η μεταρρύθμιση), θα τις ακούσω, θα εργαστούμε, αλλά η βούληση του προέδρου της Δημοκρατίας έχει δηλωθεί με σαφήνεια και ο δικός μου στόχος είναι να φροντίσω ώστε οι στόχοι που έχει θέσει επιτυγχάνονται”, συνέχισε.

Σύμφωνα με τον Εντουάρ Φιλίπ, η έκδοση διαταγμάτων δεν αποκλείει τη συζήτηση των αλλαγών στο κοινοβούλιο. “Θα υπάρξει επομένως μια κοινοβουλευτική συζήτηση αλλά επίσης και ταχύτητα στην εφαρμογή τους”, κατέληξε.

(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter