Φιλοσοφική Σχολή: Τραμπούκικη επίθεση και ξυλοδαρμό φοιτητών καταγγέλλει το BLOCO

Φιλοσοφική Σχολή: Τραμπούκικη επίθεση και ξυλοδαρμό φοιτητών καταγγέλλει το BLOCO
Πηγή: Facebook

Στην καταγγελία ότι ομάδα 30 περίπου ατόμων επιτέθηκε με κράνη και λοστούς εναντίον τριών μελών του BLOCO στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, προχώρησε το φοιτητικό σχήμα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, BLOCO.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση των φοιτητών και μελών της παράταξης στο Facebook, τρία μέλη του BLOCO ενώ πραγματοποιούσαν παρέμβαση, δέχθηκαν χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ ένας εκ των τριών χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι. Οι δράστες στη συνέχεια, διέλυσαν τον πολιτικό χώρο του σχήματος και έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο.

Η επίθεση -που θυμίζει πρακτικές φασιστικών ομάδων- έρχεται στο φόντο της άγριας καταστολής φοιτητών στο ΑΠΘ, στο φόντο και της θύελλας διαμαρτυριών που έχει πυροδοτήσει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία δίνεται το «πράσινο φως» για την συγκρότηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια ΑΠΘ – Συλληφθείς μιλά στο documentonews: «Εμείς δε λέμε ότι δε θέλουμε βιβλιοθήκη – Μου έλεγαν τώρα θα πεις πονάω παλιοπ@@@να;»

«Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη, βίαια και θρασύδειλη επίθεση. Αυτές οι πρακτικές είναι περιθωριακές και δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα. Όσο και να ευαγγελίζονται ότι αντιπαλεύουν την κυβέρνηση είναι οι καλύτεροι της φίλοι.

Θέλουν τους φοιτητικούς συλλόγους απονεκρωμένους, χωρίς συλλογικές διαδικασίες και υπηρετούν στο ακέραιο το σχέδιο της ΝΔ στα πανεπιστήμια», τονίζει το BLOCO.

Παράλληλα, στην ίδια ανάρτηση υπογραμμίζεται ότι «οι τραμπούκοι αυτοί προφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στους οπαδούς της πανεπιστημιακής αστυνομίας και σε όσους θέλουν την εξαφάνιση του φοιτητικού συνδικαλισμού. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να υποχωρήσουμε».

«Όσες επιθέσεις κι αν οργανώσουν, θα είμαστε εδώ. Ο αγώνας μας για ένα δημόσιο, δημοκρατικό και δωρεάν πανεπιστήμιο συνεχίζεται», καταλήγει η ανακοίνωση του σχήματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter