Φίμωση και λογοκρισία στην ΕΡΤ του Ζούλα καταγγέλλει ο Δάρρας

Φίμωση και λογοκρισία στην ΕΡΤ του Ζούλα καταγγέλλει ο Δάρρας

Για ακραία φίμωση και λογοκρισία από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα, κάνει λόγο με ανάρτησή του στο Facebook ο εκπρόσωπος εργαζομένων της ΕΡΤ, δημοσιογράφος Γιάννης Δάρρας, λίγες ημέρες μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις του πρώτου για τους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Ζήτησα από τη γραμματέα του ΔΣ να κάνει μια απαραίτητη δική μου διευκρίνιση σχετικά με την προηγούμενη ανακοίνωση που είχε σταλεί για τις δυο συναντήσεις με το προσωπικό της ΕΡΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εκείνη με ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος κ. Ζούλας απαγορεύει ανακοινώσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων παρά μόνον αν είναι κοινές και αφορούν τα κατά την άποψη του μείζονα θέματα», τονίζει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Δάρρας και συμπληρώνει: «Καταγγέλλω την πράξη αυτή του προέδρου κ. Ζούλα ως ακραία λογοκρισία και φίμωμα της άποψης των εκλεγμένων εκπροσώπων εργαζομένων».

Ακολουθεί η ανάρτηση-καταγγελία του Γιάννη Δάρρα:

Συνάδελφοι-ες

Ζήτησα από τη γραμματέα του ΔΣ να κάνει μια απαραίτητη δική μου διευκρίνιση σχετικά με την προηγούμενη ανακοίνωση που είχε σταλεί για τις δυο συναντήσεις με το προσωπικό της ΕΡΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εκείνη με ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος κ. Ζούλας απαγορεύει ανακοινώσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων παρά μόνον αν είναι κοινές και αφορούν τα κατά την άποψη του μείζονα θέματα.

Καταγγέλλω την πράξη αυτή του προέδρου κ. Ζούλα ως ακραία λογοκρισία και φίμωμα της άποψης των εκλεγμένων εκπροσώπων εργαζομένων. Ο κ. Ζούλας δεν έχει αφενός κανένα δικαίωμα να θεωρεί ότι οι απόψεις των εκπροσώπων μας στο ΔΣ είναι κοινές ή δεν ανακοινώνονται και αφετέρου δεν μπορεί να κρίνει ο ίδιος ποια είναι τα μείζονα θέματα των εργαζομένων, πόσο μάλλον όταν έχει έρθει σε σύγκρουση με τους εργαζομένους πολλές φορές μέχρι τώρα.

Παρακάτω σας παραθέτω τη διευκρίνιση μου που αρνήθηκε ο κ. Ζούλας να σταλεί:

Σχετικά με την πρόσκληση για την ενημέρωση όλου του προσωπικού από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ, διευκρινίζω ότι οι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκαν από εμένα την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στην ΕΡΤ3 μετά από πρόσκληση των εργασιακών εκπροσώπων των δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΜΘ και του αντιπροέδρου του ΠΑΣΥΜΗΤΕ. Εκεί συζητήσαμε τα θέματα που τους απασχολούν μεταξύ των οποίων και η ΣΣΕ. Ως εκ τούτου δεν θα συμμετέχω στην ενημέρωση της Τετάρτης στις 14 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Όπως διαπιστώθηκε τα θέματα είναι πολλά και η ενημέρωση επιτακτική και αναγκαία και για αυτά θα πρέπει να συζητήσουμε και στην Αθήνα την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Ραδιομέγαρου.

Διευκρινίζω ότι αρμόδια για την υπογραφή ΣΣΕ είναι τα σωματεία των εργαζομένων και ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ μπορούμε να εκφράζουμε μόνο την άποψη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Γιάννης Δάρρας

εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ»

Διαβάστε επίσης:

Απαξιωτικές δηλώσεις Ζούλα για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ καταγγέλλει ο Γιάννης Δάρρας

Μυστικά & Documento

29/01/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter