Φλόριντα: Ένας νεκρός και τεράστιες καταστροφές στη από τον τυφώνα Ίαν

Φλόριντα: Ένας νεκρός και τεράστιες καταστροφές στη από τον τυφώνα Ίαν

Ο τυφώνας Ίαν, που έπληξε τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη τη Φλόριντα, άφησε πίσω του τουλάχιστον έναν νεκρό και μεγάλες καταστροφές σε ορισμένες πόλεις, στα νότια της αμερικανικής πολιτείας, με το μέγεθος της καταστροφής χαρακτηρίζεται «ιστορικών διαστάσεων» από τους ειδικούς.

Ειδικότερα, ένας εκπρόσωπος της κομητείας Βολούσια, στην ανατολική ακτή της Φλόριντας, είπε ότι αναφέρθηκε «ο πρώτος θάνατος που συνδέεται με τον Ίαν». Πρόκειται για έναν άνδρα 72 ετών ο οποίος βγήκε από το σπίτι του για να αδειάσει την πισίνα κατά τη διάρκεια της θύελλας, όπως είπε ο Κέβιν Κάπτεν.

Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις έκανε λόγο για δύο θανάτους ο οποίοι όμως «δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη, επειδή δεν γνωρίζουμε αν συνδέονται» με την κακοκαιρία. Δεν διευκρίνισε πού αναφέρθηκαν αυτοί οι δύο θάνατοι και αν σ’ αυτούς περιλαμβάνεται ο 72χρονος από τη Βολούσια.

Μπάιντεν: Ο τυφώνας Ίαν θα μπορούσε να είναι φονικότερος στην ιστορία της Φλόριντα

Ο τυφώνας Ίαν ενδέχεται να προκάλεσε «μεγάλες απώλειες» στη Φλόριντα και ίσως να είναι «ο φονικότερος» που έχει πλήξει ποτέ αυτήν την Πολιτεία, προειδοποίησε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Θα μπορούσε να είναι ο φονικότερος τυφώνας στην ιστορία της Φλόριντας», είπε ο Μπάιντεν, επισκεπτόμενος την έδρα της FEMA, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. «Οι αριθμοί (…) δεν είναι ακόμη ξεκάθαροι, όμως λαμβάνουμε τις πρώτες πληροφορίες που κάνουν λόγο για ανθρώπινες απώλειες, οι οποίες μπορεί να είναι μεγάλες», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι θα πάει στη Φλόριντα «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες», για να ευχαριστήσει αυτοπροσώπως όσους ενεπλάκησαν στις επιχειρήσεις διάσωσης και ανοικοδόμησης, ενώ όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να επισκεφθεί και το Πουέρτο Ρίκο, που επλήγη από τον κυκλώνα Φιόνα, είπε ότι αυτή είναι η «πρόθεσή του».

Πηγή: AFP, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Σαρώνει τη Φλόριντα ο κυκλώνας Ίαν – Καταστροφικές πλημμύρες και διακοπές στην ηλεκτροδότηση

Εκατομμύρια εκκενώσεις στη Φλόριντα εν αναμονή του τυφώνα «Ίαν»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter