Φοιτητικές εκλογές: Πρώτη ξανά η Πανσπουδαστική – Η ΔΑΠ αμφισβητεί ξανά τα αποτελέσματα

Φοιτητικές εκλογές: Πρώτη ξανά η Πανσπουδαστική – Η ΔΑΠ αμφισβητεί ξανά τα αποτελέσματα
Στιγμιότυπο από την Νομική Σχολή Αθηνών κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για τις φοιτητικές εκλογές, Τετάρτη 22 Μαΐου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων στις φοιτητικές εκλογές, ενώ σύμφωνα με το σάιτ όπου γίνεται η συγκέντρωση των αποτελεσμάτων (www.pksekloges.gr/foititikes-24/) φαίνεται καθαρά η επικράτηση της Πανσπουδαστικής.

Στο σάιτ αυτό αναφέρεται ότι πρόκειται για τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στους Φοιτητικούς Συλλόγους της χώρας έτσι όπως υπογράφονται από τις εφορευτικές επιτροπές.

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα με ποσοστό ενσωμάτωσης 55%:

Η «Πανσπουδαστική ΚΣ», έλαβε 5.911 ψήφους και ποσοστό 40,18%. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 3.048 ψήφους και 20,72%. Η ΠΑΣΠ 605 ψήφους και 4,11%. Τα ΕΑΑΚ 1.109 ψήφους και 7,54%. Η Attack, έλαβε 501 ψήφους και 3,41%. Το Δίκτυο 144 ψήφους και 0,98%.

Η ΔΑΠ

Η παράταξη που πρόσκειται στη Νεα Δημοκρατία, η ΔΑΠ από νωρίς το βράδυ μετέδιδε σε φιλικά της σάιτ ότι είναι πρώτη δύναμη. Μάλιστα κάποια έγραψαν ότι είναι «ξανά» πρώτη δύναμη, ενώ και πέρυσι είχε χάσει πανηγυρικά από την Πανσπουδαστική που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Τα δικά της αποτελέσματα μεταδίδει η ΔΑΠ στο σάιτ της: www.dap.gr/

Η ΚΝΕ

Σε δήλωσή του για για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, ο γραμματέας της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής, αναφέρει:

«Οι φοιτητικές εκλογές, με την 3η συνεχόμενη νίκη της Πανσπουδαστικής, στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας και αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που και στον χώρο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και συνολικά στη ζωή των φοιτητών αφήνει το αντιλαϊκό κι αντιδραστικό της αποτύπωμα.

Παρ’ όλη την οργανωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να υπονομεύσουν τη συμμετοχή και να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες τούς γύρισαν την πλάτη και καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική».

Βίντεο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: «Θα ιδιωτικοποιήσετε και το αίμα κ. Μητσοτάκη;»

Κασσελάκης σε εργαζόμενους ΔΥΠΑ: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να σας τρομοκρατήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δίπλα σας»

Χαλκίδα: Ο υφυπουργός Σπανάκης είχε βραβεύσει την προϊσταμένη ΔΟΥ, του κυκλώματος εκβιαστών εφοριακών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter