Fontaines D.C., Rotting Christ και Epica στο Release Athens Festival

Fontaines D.C., Rotting Christ και Epica στο Release Athens Festival

Τρία νέα ονόματα ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τους διοργανωτές στο line up του φεστιβάλ που φιλοδοξεί να επιστρέψει δριμύτερο το 2022, μετά το «πάγωμα» εξαιτίας της πανδημίας, με τελευταία αυτή των Ολλανδών Epica που θα πλαισιώσουν τους Sabaton και Blind Guardian την Πέμπτη 21 Ιουλίου, δίνοντας μια ακόμα πιο… επική διάσταση της συγκεκριμένης ημέρας.

Oι Epica πλησιάζουν τα 20 χρόνια ζωής και παραμένουν μια σταθερή υπερδύναμη για το συμφωνικό metal! Από το ντεμπούτο τους, «The Phantom Agony» (2003) και το εμβληματικό «Design Your Universe» του 2009, που τους πήγε σε άλλο επίπεδο, μέχρι το εξαιρετικό φετινό, «Ωmega», η θεϊκή φωνή της Simone Simons «κοντράρεται» με την σφοδρότητα του ηγέτη της ολλανδικής μπάντας, Mark Jansen, με μνημειώδη αποτελέσματα.

Η μουσική τους εξελίσσεται και μαζί γιγαντώνεται το κοινό τους. Ένα επικό αμάλγαμα ορχηστρικής ομορφιάς, progressive κομψότητας και επιθετικών riffs που οδηγεί σε έναν κολοσσιαίο ήχο.

Το «Ωmega» είναι ακριβώς αυτό και μαζί ένας δίσκος ενότητας και αγάπης μεταξύ των μελών. Το 13λεπτο «Kingdom of Heaven pt 3 – The Antediluvian Universe» είναι από τα πιο συγκινητικά και φιλόδοξα τραγούδια τους, το φινάλε μιας μεταφυσικής τριλογίας!

Η αρχή έγινε την περασμένη Δευτέρα όταν ανακοινώθηκε η προσθήκη των δικών μας Rotting Christ που θα εμφανιστούν την Τετάρτη 22 Ιουλίου μαζί με τους Manowar. Μια προσθήκη για πολλούς αναμενόμενη μετά και από τη μεταξύ τους συνεργασία στο τραγούδι «The Revenge of Odysseus», στο οποίο ο Σάκης Τόλης επιμελήθηκε το αρχαιοελληνικό κείμενο που απαγγέλλουν οι Κώστας και Κωνσταντίνος Καζάκος «υποδυόμενοι» τον πατέρα Οδυσσέα και τον υιό Τηλέμαχο αντίστοιχα. Μάλιστα η συγκεκριμένη θα είναι και η μοναδική εμφάνιση των Rotting Christ στην Ελλάδα για το 2022.

Μετρώντας ήδη 33 χρόνια ιστορίας και πάνω από 2.000 shows σε ολόκληρο τον κόσμο, εξακολουθούν να γνωρίζουν την αποθέωση οπουδήποτε εμφανίζονται και να θεωρούνται ως ένα από τα επιδραστικότερα συγκροτήματα του είδους τους.

Με 13 albums στο ενεργητικό τους, ενώ το 14ο ετοιμάζεται ήδη, έχουν εξερευνήσει κάθε πτυχή του ατμοσφαιρικού metal. Έχτισαν τον μύθο τους, δημιουργώντας έναν ιδιόρρυθμο και άκρως αναγνωρίσιμο ήχο, με κλασικούς δίσκους όπως τα «Thy Mighty Contract», «Non Serviam», «Theogonia», «Triarchy Of The Lost Lovers», «A Dead Poem», «The Heretics».

Παράλληλα, οι ασταμάτητες headline περιοδείες και οι συμμετοχές τους σε μεγάλα φεστιβάλ έχουν δημιουργήσει έναν μεγάλο πυρήνα φανατικών οπαδών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που συνεχώς αυξάνεται βλέποντας μια μπάντα να εξελίσσεται και να αναζητά νέους εκφραστικούς δρόμους, παραμένοντας σύγχρονη και ουσιαστική μέχρι σήμερα.

Η προπώληση συνεχίζεται προς 45€. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία. Περιορισμένα VIP εισιτήρια, με αρχική τιμή τα 100€ με προνομιακές παροχές. Διατίθενται επίσης τρεις προσφορές διημέρου για όσες και όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν δύο ημέρες του Release Athens 2022, κερδίζοντας ένα σημαντικό ποσό:

1. Sabaton, Blind Guardian, Epica (21/7/22, Πλατεία Νερού) + Manowar, Rotting Christ & more tba (22/2/22, Πλατεία Νερού) προς 75€ (κέρδος 15€)

2. Sabaton, Blind Guardian, Epica (21/7/22, Πλατεία Νερού) + Judas Priest & more tba (15/7/22, Κλειστό Φαλήρου) προς 75€ (κέρδος 15€)

3. Sabaton, Blind Guardian, Epica (21/7/22, Πλατεία Νερού) + Slipknot & more tba (23/7/22, Πλατεία Νερού) προς 90€ (κέρδος 15€)

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της εμφάνισης των Fontaines D.C., μία από τις καλύτερες νέες μπάντες των τελευταίων χρόνων, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τους Nick Cave & The Bad Seeds και Mogwai, την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, σε ένα ονειρικό lineup για κάθε μουσικόφιλο. Σχηματίστηκαν στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, το 2017, και τράβηξαν αμέσως το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών. Με προφανείς επιρροές από μπάντες όπως οι Joy Division, οι Fall και οι Wire και έντονες δόσεις νεανικού θυμού και απόγνωσης, οι Fontaines D.C. έδωσαν μία νέα πνοή και δυναμική στον post punk ήχο.

Το αριστουργηματικό ντεμπούτο τους, «Dogrel» (2019), τους έφερε αμέσως στις κορυφαίες θέσεις ανάμεσα στα συγκροτήματα της γενιάς τους. Η επιβεβαίωση ήρθε με το δεύτερο album τους, «A Hero’s Death» (2020), το οποίο αποτέλεσε έναν νέο θρίαμβο, χαρίζοντάς τους μέχρι και υποψηφιότητα για Βραβείο Grammy.

Η προπώληση συνεχίζεται προς 50€. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία. Επίσης, διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια, με αρχική τιμή τα 120€ και προνομιακές παροχές. Διαθέσιμα είναι και δύο διαφορετικά διήμερα εισιτήρια, για όσες και όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν δύο ημέρες του Release Athens 2022 εξοικονομώντας ένα σημαντικό ποσό:

1. Iggy Pop, Liam Gallagher & more tba (2/7/22, Πλατεία Νερού) + Nick Cave and the Bad Seeds, Mogwai, Fontaines DC & more tba (15/6/22, Πλατεία Νερού) προς 90€ (κέρδος 10€)

2. Iggy Pop, Liam Gallagher & more tba (2/7/22, Πλατεία Νερού) + Clutch & more tba (19/7/22, Κλειστό Φαλήρου) προς 70€ (κέρδος 15€)

Διάθεση εισιτηρίων:

Τηλεφωνικά στο 11876

Online στα https: www.releaseathens.gr και www.viva.gr

Φυσικά σημεία: Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter