Φορολογικές δηλώσεις: Τι αλλάζει για 1 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους το 2024

Φορολογικές δηλώσεις: Τι αλλάζει για 1 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους το 2024

«Προκάτ» φορολογικές δηλώσεις μέσω της ΑΑΔΕ αναμένονται το 2024 για 1 εκατομμύριο μισθωτούς και συνταξιούχους.

Το σχέδιο της ΑΑΔΕ είναι να συμπληρώνει και να υποβάλλει τις δηλώσεις φορολογούμενων οι οποίοι το 2023 δεν είχαν μεταβολή στην περιουσιακή τους κατάσταση. Ουσιαστικά πρόκειται για τα φυσικά πρόσωπα που είχαν εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις.

Η εν λόγω κατηγορία, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσει τη δήλωση. Οι κωδικοί του Ε1 θα είναι προσυμπληρωμένοι. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας έλεγχος στα προσυμπληρωμένα πεδία που αφορούν ποσά των μισθών, των συντάξεων, των αποδείξεων, των δανείων και των προσωπικών τους στοιχείων.

Όσοι δεν διαπιστώσουν κάποιο λάθος, θα πατούν με ένα κλικ το κουμπί της υποβολής δήλωσης. Αυτόματα θα εκδίδεται και ο λογαριασμός. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της ΑΑΔΕ, ακόμη και στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι δεν κάνουν κάποια ενέργεια, η δήλωση θα θεωρείται ότι υποβλήθηκε στην πλατφόρμα την τελευταία ημέρα της προθεσμίας.

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2024 αναμένεται να ξεκινήσει με το άνοιγμα της πλατφόρμας στα τέλη Μαρτίου. Μέχρι τότε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπολογίζει να έχει περάσει η ρύθμιση της αυτόματης υποβολής των δηλώσεων.

Ο φόρος δύναται να καταβληθεί είτε εφάπαξ (με έκπτωση 3% έως τα τέλη Ιουλίου), είτε με 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Διαβάστε επίσης: Νόμος Χατζηδάκη: Στις 40-50.000 οι πλειστηριασμοί το 2024

«Aπάτες» ΕΦΚΑ σε βάρος 772.000 συνταξιούχων – Εξώδικο από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter