Φωτιά στη Μεσσηνία: Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Μήνυμα 112 για εκκένωση από Μεσοχώρι προς Πήδασο (Video)

Φωτιά στη Μεσσηνία: Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Μήνυμα 112 για εκκένωση από Μεσοχώρι προς Πήδασο (Video)

Συναγερμός σήμανε στην Μεσσηνία το μεσημέρι της Τετάρτης και συγκεκριμένα στην περιοχή Σχίνο καθώς ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση.

Λίγο μετά τις 2:30 όσοι βρίσκονταν στην περιοχή έλαβαν εντολή εκκένωσης μέσω του αριθμού 112, όπου καλούνταν να φύγουν από το Μεσοχώρι και να κατευθυνθούν προς Πήδασο.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, «Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή του Σχίνου, στην Μεσσηνία».

Στην περιοχή, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Στο μεταξύ, όπως είπε «δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ενδεχόμενες ζημιές σε κατοικίες από την φωτιά», αλλά όπως προσέθεσε, «έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα».

Στις παρακάτω φωτογραφίες, φαίνεται το σημείο που άρχισε η φωτιά στο Μεσοχώρι, όπου πυροσβεστικές δυνάμεις, ασθενοφόρο, περιπολικά και στρατιωτικά οχήματα μαζί με εθελοντές της πολιτικής προστασίας παραμένουν στο σημείο.

Στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων και 14 Φινλανδοί, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter