Φωτιά στην Αχαΐα: Αποκαΐδια παντού, παραμένει σε εξέλιξη (Photos)

Φωτιά στην Αχαΐα: Αποκαΐδια παντού, παραμένει σε εξέλιξη (Photos)

Καλύτερη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή Ζήρια, της Αιγιάλειας Αχαΐας, αλλά εξακολουθεί να παραμένει σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ, έχουν ενισχυθεί τα εναέρια μέσα και στην περιοχή πραγματοποιούν ρίψεις νερού, πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και επτά ελικόπτερα, ενώ ισχυρές είναι και οι επίγειες δυνάμεις που αποτελούνται από 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, «δόθηκαν στοιχεία για την πορεία της φωτιάς και για τις ισχυρές δυνάμεις που επιχειρούν», προσθέτοντας ότι «ζήτησα να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, διότι όταν έχεις τέσσερις πυρκαγιές σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στην ίδια περιφερειακή ενότητα, θεωρώ πως κάτι ύποπτο συμβαίνει». Επίσης, ανέφερε ότι «υπήρξε άμεση συνεργασία με όλους και ό,τι μας ζητήθηκε από πλευράς περιφέρειας το δώσαμε, όπως μηχανήματα και υδροφόρες, ώστε να διευκολύνουμε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων».

Συντονιστικό όργανο

Στις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε το Συντονιστικό Όργανο υπό τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανο Κολοκούρη και τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Πολίτικής Προστασίας Χαράλαμπου Μπονάνου, του δημάρχου Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλου, της Συντονίστριας ΠΠ Ευσταθίας Γιαννιά και του διευθυντή ΠΠ της Περιφέρειας Νίκου Γυφτάκη.

Το μέτωπο της μεγάλης φωτιάς στην Ζήρια περιορίζεται στην Άνω Ζήρια και τον Προφήτη Ηλία και βαίνει προς οριοθέτηση, δηλαδή προς έλεγχο. Στο σημείο συνεχίζονται οι ρίψεις ποσοτήτων νερού από πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Στο Συντονιστικό συμμετείχε και ο Γενικό Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης.

Τουλάχιστον 20 σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Ζήριας, έχουν καεί ενώ η φωτιά συνεχίζει να καίει δασική περιοχή. Παράλληλα, 16 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι 15 με αναπνευστικά προβλήματα, ο ένας με εγκαύματα στο χέρι, με τους 8 από αυτούς (επτά με αναπνευστικά και ο άνθρωπος με τα εγκαύματα) παρέμειναν για νοσηλεία, με την κατάσταση της υγείας τους να μην εμπνέει ανησυχία.

Πηγή thebest.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter