Φόβος στο Μαξίμου για «μπλόκο» από τους αγρότες και τους νέους στις Ευρωεκλογές

Φόβος στο Μαξίμου για «μπλόκο» από τους αγρότες και τους νέους στις Ευρωεκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε την περασμένη Παρασκευή σε εξαγγελίες προς τους αγρότες, θεωρώντας ότι με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις.

Η πραγματικότητα όμως διαμορφώνεται τελείως διαφορετικά, καθώς οι αγρότες οξύνουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους σε πανελλαδικό επίπεδο. Μάλιστα, χαρακτηρίζουν τα μέτρα της κυβέρνησης ως «ψίχουλα», καθώς όπως λένε εάν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά τους, υπάρχει σοβαρό ζήτημα επιβίωσης.

Η κατάσταση γίνεται μη διαχειρίσιμη, καθώς η γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πώς «ότι δώσαμε, δώσαμε» προκαλεί οργή στους αγρότες, οι οποίοι δείχνουν ότι δεν κάνουν πίσω. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος σημείωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα, ότι «οι πόροι που έχουμε στην διάθεσή μας δεν είναι ανεξάντλητοι γι’ αυτό και δεν εξετάζονται επιπρόσθετα μέτρα».

Σε αυτό το πλαίσιο, το Μαξίμου έχει βρεθεί σε μεγάλο πολιτικό αδιέξοδο και η εσωτερική «φαγωμάρα» διευρύνεται συνεχώς και προστίθεται και στην πίεση των φοιτητικών διαδηλώσεων, αλλά και στις αντιθέσεις που έχουν δημιουργηθεί από το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Στους αγρότες «πετάει το μπαλάκι των ευθυνών» ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει μεν ότι οι αγρότες ψήφισαν κατά 48% τη Νέα Δημοκρατία, όμως με την μη κάλυψη των αναγκών τους, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε να δοθεί ισχυρό μήνυμα εναντίωσης στις κυβερνητικές επιλογές. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί εκπρόσωποι των αγροτών στην δημόσια σφαίρα, αναφέρουν ότι όποιος νομίζει ότι «έχει στο τσεπάκι» του τις ψήφους των αγροτών είναι «γελασμένος».

Από την άλλη, ο Μητσοτάκης που έχει «χτίσει» το πολιτικό του προφίλ στον αγώνα κατά του λαϊκισμού, δέχεται εισηγήσεις, ώστε να μη μπει σε καμία συζήτηση για νέα μέτρα, διότι η συνεχής υποχώρηση σε κοινωνικά αιτήματα, θα δείχνει την εικόνα μία αδύναμης κυβέρνησης.

Μάλιστα, στην χθεσινή του ομιλία πρωθυπουργού, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, δόθηκαν συγκεκριμένα μηνύματα. Χαρακτηριστικά, ο Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν είναι κάλπες που προσφέρονται για αποστολή ανέξοδων μηνυμάτων διαμαρτυρίας».

Σε αυτό το «παζλ» ο Μητσοτάκης προσπαθεί να πετάξει το «μπαλάκι των ευθυνών» στους αγρότες. Μετά το τέλος της παρουσίασης του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα, σε διάλογο που είχε με τους δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός είπε: «καθίστε πρώτα να πάρουν αποφάσεις». Επανήλθαν οι δημοσιογράφοι ρωτώντας αυτή τη φορά «δεν αποκλείεται όμως μια συνάντηση μαζί τους;». Εμείς δεν αποκλείουμε τίποτα, απάντησε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανησυχία και για «απώλειες» στη νέα γενιά

Παράλληλα, η ανησυχία του Μαξίμου δεν εξαντλείται μόνο στην κοινωνική κατηγορία των αγροτών, αλλά και στη νέα γενιά, όπου οι φοιτητικές αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, αφήνουν συγκεκριμένο αποτύπωμα. Δεν είναι τυχαίο, ότι στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, η νέα γενιά αντιτίθεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία κατάσταση που δέχεται υπολογίσιμη πολιτική φθορά.

Διαβάστε επίσης:

Νέο ράπισμα κατά Μητσοτάκη για το Κράτους Δικαίου: Παρέμβαση φον ντερ Λάιεν ζητούν 17 οργανώσεις

Μαξίμου: Παράνομες οι καταλήψεις αλλά συνταγματικά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

ΝΔ: Γκρίνια βουλευτών για τον Αυγενάκη – Κάλυψη από το Μαξίμου

Αγρότες και φοιτητές γκρεμίζουν το 41%

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter