ΝΔ: Γκρίνια βουλευτών για τον Αυγενάκη – Κάλυψη από το Μαξίμου

ΝΔ: Γκρίνια βουλευτών για τον Αυγενάκη – Κάλυψη από το Μαξίμου
Φωτογραφία αρχείου από επίσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη στη Θεσσαλία (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν προκαλέσει τρόμο στο Μαξίμου, καθώς μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού την Παρασκευή (2/2), οι αγρότες όχι μόνο δεν επαναπαύτηκαν αλλά οξύνουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους, καθώς όπως λένε, εάν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά τους, τίθενται ζητήματα επιβίωσης.

Στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης πολλοί υποστηρίζουν ότι η όξυνση των αντιδράσεων γίνεται, λόγω και των τεράστιων λαθών από τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών (5/2), κάλυψε τον υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, το αγροτικό ζήτημα άπτεται πολλών διαφορετικών Υπουργείων. Δεν υπάρχει καμία λογική σύγκρουσης με τους αγρότες, όπως το έκανε σαφές και ο πρωθυπουργός και η προσπάθεια θα συνεχιστεί».

Πυρά από Αραμπατζή – Χαρακόπουλο

Την στιγμή που το Μαξίμου σε επίπεδο λόγου «καλύπτει» τον Λευτέρη Αυγενάκη, γαλάζιοι βουλευτές ρίχνουν με δημόσιες παρεμβάσεις τους, τα «βέλη» τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή τοποθέτησή της η βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, ανέφερε ότι «θα ήθελα οι επιτελείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να έχουν τεταμένα τα αντανακλαστικά τους, να επιδείξουν τα αντανακλαστικά που δείχνει γενικά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα και να μην παρατηρούνται οι παλινωδίες που  παρατηρήθηκαν στις πληρωμές του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου του 2023.

»Υπήρχε όλη αυτή η ιστορία με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλετε τη γνώμη μου, από την ώρα που έφυγε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, μέχρι τη στιγμή που ορίστηκε ο νέος πρόεδρος και πέρασε ένας μήνας. Την ίδια στιγμή που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατήγγειλε τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ από τον Οκτώβριο. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί ενώ παραιτήθηκε ο πρόεδρος, δεν αντικαταστάθηκε την ίδια στιγμή. Όλα αυτά είναι καθυστερήσεις.

»Αν οι πληρωμές γίνονταν με πολύ προσοχή και επιμέλεια, οι αγρότες αυτή τη στιγμή θα ήταν ίσα βάρκα ίσα νερά με τα χρήματα που έπαιρναν όλες τις προηγούμενες περιόδους. Χρειάζονται αλλά αντανακλαστικά από αυτά που επιδεικνύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης».

Υπενθυμίζεται, ότι πέρα από την κριτική της κ. Αραμπατζή για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των αγροτών, σοβαρότατες αιχμές για τον Λευτέρη Αυγενάκη είχε αφήσει με δηλώσεις του πριν λίγες μέρες και ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχετικά με τις δηλώσεις περί «υποκινούμενων» κινητοποίησεων.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Λαρίσης είχε σημειώσει ότι «ο αναβρασμός που υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον αγροτικό κόσμο, μετά τις πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία, καταδεικνύει ότι οι εύκολοι αφορισμοί για υποκινούμενες κινητοποιήσεις των αγροτών του κάμπου είναι αστείοι και τους εξοργίζουν ακόμη περισσότερο».

Πολλοί θεωρούν ότι τα σενάρια ακόμη και για απομάκρυνση του κ. Αυγενάκη, δείχνουν το πολιτικό αδιέξοδο της κυβέρνησης, η οποία αντί να βρει ουσιαστικές λύσεις δτα κρίσιμα ζητήματα των αγροτών, ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους.

Διαβάστε επίσης: Στα μπλόκα αγροτών ο Μεϊμαράκης μετά τη βοήθεια που του ζήτησε ο Μητσοτάκης

Εξακολουθεί να μη βλέπει «αγροτικό μέτωπο» ο Μητσοτάκης αλλά το βλέπει η Αστυνομία του!

Ούτε βήμα πίσω από τους αγρότες: Μπλόκα με τρακτέρ σε ολόκληρη τη χώρα (Photos-Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter