Ούτε βήμα πίσω από τους αγρότες: Μπλόκα με τρακτέρ σε ολόκληρη τη χώρα (Photos-Video)

Ούτε βήμα πίσω από τους αγρότες: Μπλόκα με τρακτέρ σε ολόκληρη τη χώρα (Photos-Video)

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, με την κυβέρνηση να τους κλείνει την πόρτα με το «όχι» του Παύλου Μαρινάκη, τη στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου να διατείνεται πως είναι ανοικτό στους αγρότες.

Συγκεκριμένα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις τους σε ολόκληρη τη χώρα, με μπλόκα να έχουν στηθεί στη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τα Τρίκαλα, την Εύβοια, την Ήπειρο και τα Χανιά. Ενώ το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να συνεδριάσει το μπλόκο του Πλατυκάμπου.

Νωρίτερα, η αστυνομία έστησε μπλόκα για να εμποδίσει τους αγρότες να φτάσουν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου θα κατέθεταν σχετικό ψήφισμα, με αποτέλεσμα το μπλόκο τους να επιστρέψει στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κασσάνδρας, στο ύψος των Νέων Μουδανιών. Ωστόσο, οι αγρότες με σκοπό να παρακάμψουν το μπλόκο των αστυνομικών δυνάμεων άνοιξαν τα κιγκλιδώματα και επιχείρησαν να περάσουν από τα χωράφια.

Οργή για το μπλόκο των ΜΑΤ

«Ο πρωθυπουργός στις 20 Ιουνίου επισκέφθηκε την Χαλκιδική και είπε ότι γνωρίζει το πρόβλημα του πράσινου “χρυσού”. Περιμένουμε την προεκλογική του δήλωση να την κάνει πραγματικότητα» δήλωσε στο Κόκκινο ο Χρήστος Τσιπέλης, πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ορμύλιας.

«Εμείς θέλαμε να παραδώσουμε τα αιτήματα μας στο γραφείο του πρωθυπουργού στο ΥΜΑΘ, κάτι που δεν μας επιτρέπει η κυβέρνηση» σημείωσε σχετικά με τον αστυνομικό φραγμό.

Οι αγρότες εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με τον υφυπουργό Εσωτερικών και αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, στον οποίο επιρρίπτουν ευθύνες ότι αρνήθηκε να συναντήσει έστω και αντιπροσωπεία τους, η οποία ήθελε να τους παραδώσει ψήφισμα.

«Εκλαμβάνουμε ως άρνηση του υπουργού να μας δεχτεί την απόρριψη του αιτήματός μας να φτάσουμε με τα τρακτέρ μας στη Θέρμη. Αντιλαμβανόμαστε την επιβάρυνση του κυκλοφοριακού της Θεσσαλονίκης εξαιτίας των έργων του fly over. Γι’ αυτό προτείναμε να μην μπουν τα τρακτέρ στην πόλη και να φτάσει στο υπουργείο αντιπροσωπεία μας με ΙΧ. Δυστυχώς, ούτε αυτό το αίτημα έγινε δεκτό. Γυρίζουμε στο μπλόκο μας και συνεχίζουμε τον αγώνα μας», είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλυβών Χαλκιδικής Θανάσης Χαλάτης.

Αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας

Ένα από τα πιο δυναμικά μπλόκα, βρίσκεται στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στον κόμβο της Σκάλας Αταλάντης.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, οι αγρότες της Λοκρίδας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας «το δικαίωμα να παραμείνουν στη γη τους διαφυλάσσοντας το πολύτιμο οικογενειακό εισόδημα».

Πηγή φωτογραφίας: evima.gr

Περίπου στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας (05.02.2024) οι αγρότες του μπλόκου της Αταλάντης, βγήκαν και πάλι στην εθνική οδό, κλείνοντας και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας τουλάχιστον έως τις 4 το απόγευμα.

Μπλόκα και στις Σέρρες

Παράλληλα, οι αγρότες του νομού Σερρών προχωρούν, τη Δευτέρα (05/02), σε συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου του Στρυμονικού. Το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού θα είναι διάρκειας 15 με 20 λεπτών και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και θα γίνει σε συνεννόηση με την Αστυνομία. Νωρίτερα, στις 11:00, αγρότες που είχαν αφήσει τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης των Σερρών, τα μετέφεραν κάτω από τον κόμβο του Στρυμονικού στον επαρχιακό δρόμο Ηράκλειας-Στρυμονικού.

Πηγή φωτογραφίας: aveserres.gr

Κινητοποιήσεις και ψήφισμα στα Τρίκαλα

Με περίπου 150 τρακτέρ, αλλά και με άλλα αγροτικά μηχανήματα, αγρότες των Τρικάλων διέσχισαν σήμερα κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ξεκινώντας από την περιφερειακή οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων, στο Κολυμβητήριο Τρικάλων, κατευθύνθηκαν προς την αντιπεριφέρεια Τρικάλων, όπου πραγματοποίησαν ομιλίες, ενώ επέδωσαν ψήφισμα στην αντιπεριφερειαρχη, Χρύσα Ντιντή, με τις διεκδικήσεις τους.

Κινητοποίηση αγροτών στην πόλη των Τρικάλων

Στους δρόμους τα τρακτέρ και στην Εύβοια

Στους δρόμους με τα τρακτέρ τους και οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Μαντουδίου, στην Εύβοια, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους. Στις 12 το μεσημέρι έκλεισαν τον δρόμο στην Κήρινθο, στο ύψος της στροφής για την Κρύα Βρύση εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις υψηλές τιμές ενέργειας και τις αυξήσεις των τιμών των γεωργικών εφοδίων, αλλά και για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.

Συνελεύσεις στην Ήπειρο και μπλόκα στα Χανιά

Ακόμα, για τη Δευτέρα (05/02), οι αγρότες της Ηπείρου προγραμμάτισαν συνελεύσεις προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και ενδεχομένως τη μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων τους. Πάντως, την Τρίτη (06/02), το αγροτικό και τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής θα συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του σώματος. Ανάλογες συζητήσεις προγραμματίζονται και σε δημοτικά συμβούλια της Ηπείρου.

Σε μπλόκα στα Μεγάλα Χωράφια είναι το ραντεβού των αγροτών των Χανίων για τη Δευτέρα (05/02). Το Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους αγρότες να συμμετέχουν και να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας του εισοδήματός τους.

Σημειώνεται ότι στις 18:00 της Δευτέρας (05/02) αναμένεται να συνεδριάσει το μπλόκο του Πλατυκάμπου, κάτι που μάλλον θα έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα ενόψει της αυριανής πανελλαδικής αγροτικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα.

Διαβάστε επίσης:

Η αστυνομία έστησε μπλόκα για να εμποδίσει τους αγρότες – Πέρασαν με τα τρακτέρ μέσα από χωράφια (Photos-Video)

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες – Πανελλαδική σύσκεψη με σχέδιο καθόδου στην Αθήνα

Το Μέγαρο Μαξίμου κλείνει την πόρτα στους αγρότες με το «όχι» του Παύλου Μαρινάκη

Στα μπλόκα αγροτών ο Μεϊμαράκης μετά τη βοήθεια που του ζήτησε ο Μητσοτάκης

Κουρέτας κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη: Η Θεσσαλία δεν είναι πείραμα, αλλά η ζωή μας

Εξακολουθεί να μη βλέπει «αγροτικό μέτωπο» ο Μητσοτάκης αλλά το βλέπει η Αστυνομία του!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter