Η αστυνομία έστησε μπλόκα για να εμποδίσει τους αγρότες – Πέρασαν με τα τρακτέρ μέσα από χωράφια (Photos-Video)

Η αστυνομία έστησε μπλόκα για να εμποδίσει τους αγρότες – Πέρασαν με τα τρακτέρ μέσα από χωράφια (Photos-Video)

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, ενώ σήμερα θα κατέβουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου θα κατατεθεί σχετικό ψήφισμα.

Ωστόσο, ήρθαν αντιμέτωποι με τα μπλόκα της αστυνομίας τα οποία δεν επέτρεψαν στα τρακτέρ να συνεχίσουν την πορεία τους με κατεύθυνση το ΥΜΑΘ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση στο ύψος του Λακκώματος επί της Εθνικής οδού Μουδανιών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι αγρότες με σκοπό να παρακάμψουν το μπλόκο των αστυνομικών δυνάμεων άνοιξαν τα κιγκλιδώματα και επιχείρησαν να περάσουν από τα χωράφια.

«Μας σταμάτησαν στο ύψος του Λακκώματος και μας είπαν ότι αν θέλουμε να παραδώσουμε το ψήφισμα στο Υπουργείο, θα πρέπει να πάμε με τα αυτοκίνητά μας και δίχως τρακτέρ. Έτσι, προχωρήσαμε ολοκληρωτικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών», είπε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ορμύλιας, Χρήστος Τσιπέλης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Χαλκιδικής, Φιλοκλής Κοτζιάς, οι αγρότες σκοπεύουν να επιδώσουν στον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη ψήφισμα με τα αιτήματά τους, θέτοντας στην κορωνίδα των προσδοκιών τους «τις αποζημιώσεις για την ακαρπία της πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική, που αγγίζει -σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ- το 90%».

Οι αγρότες μετά την επίδοση ψηφίσματος στον υφυπουργό, θα επιστρέψουν πίσω στο μπλόκο, στον κόμβο των Μουδανιών.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή προχώρησαν σε κλείσιμο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, τοποθετώντας τα τρακτερ τους στον ομώνυμο κόμβο.

Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα

Οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού καλούν σε παμμεσηνιακή κινητοποίηση. Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στη Μεσσήνη στις 11 το πρωί με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων (ΕΟΑΣΝΧ) διοργανώνει κινητοποίηση στα Μεγάλα Χωράφια στις 11 το πρωί.

Στην Κέρκυρα, κινητοποίηση στην Περιφέρεια διοργανώνει στις 10.30 π.μ. Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας.

Νέες συγκεντρώσεις αναμένονται στην Ηλεία, ενώ στα Τρίκαλα, οι συντονιστικές επιτροπές των μπλόκων θα διαδηλώσουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στο κέντρο της πόλης στις 12 το μεσημέρι.

 

Διαβάστε επίσης:

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες – Πανελλαδική σύσκεψη με σχέδιο καθόδου στην Αθήνα

Αγρότες και φοιτητές γκρεμίζουν το 41%

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Αποχωρούν τα τρακτέρ από την Agrotica – Ενισχύονται τα μπλόκα

Αγρότες: Από τους κολίγους πάλι στους λίγους…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter